Weesper Texas Scramble

Het leuke aan Texas Scramble is dat je als team een hele lage score kan halen. Zelfs een rondje onder par is hierbij mogelijk. Als speler met een hoge handicap kan je ook bijdragen aan een goede teamscore als je afslag gaat zoals je die altijd al in gedachte had of als je die lange putt maakt die anders nooit valt!

Het is niet nodig je vooraf in te schrijven. Ga je met meerdere personen de baan in, dan kan je ervoor kiezen op dat moment een team te vormen en een kaart in te vullen. In het clubhuis liggen hiervoor speciale scorekaarten.

Maak een foto van de kaart, mail die naar wedstrijden@golfverenigingweesp.nl in dan ben je vanaf dat moment deelnemer.

Er komt een klassement in het clubhuis te hangen en er is maandelijks een prijs voor het team met de beste score van de maand.

De spelregels

• Een team bestaat uit 2, 3 of 4 spelers.
  • Iedereen slaat af en de beste bal wordt gekozen.
  • Vanaf die gekozen positie speelt ieder met zijn eigen bal verder. Let erop dat degene die de tee in de grond steekt, deze ook zelf (ivm corona) weer verwijderd.
  • Dit wordt herhaald tot er is uitgeholed.
  • De laagste strokeplay-score per hole telt als teamscore.
  • Van elke speler wordt over de hele ronde minstens drie keer de bal vanaf de afslag gekozen.
  • Indien met handicap verrekening gespeeld wordt, geldt de volgende regel
    Bij 2 spelers: 40% aftrek van de opgetelde playing handicap (afgerond naar beneden)
    Bij 3 spelers: 30% aftrek van de opgetelde playing handicap (afgerond naar beneden
    Bij 4 spelers: 20% aftrek van de opgetelde playing handicap (afgerond naar beneden)

• Noteer op de kaart zowel de score met als zonder hcp verrekening.

De ranglijst

• Een team staat 1 keer in de ranglijst. Komt een team met een nieuwe scorekaart op de lijst dan wordt de oude inzending verwijderd.
  • ​Een speler kan met een wisselende team samenstelling meerdere keren in de ranglijst komen.

Vanaf 1 juni tot 31 december. Men bepaalt zelf wanneer en hoe vaak men een wedstrijd speelt

Texas Scramble

N.v.t.