Betere resultaten, evenals het weer!

De NGF Voorjaarscompetitie 2024 is van start gegaan. Op de vrijdagen van 5 april tot en met 10 mei wordt er door de teams van onze golfvereniging gespeeld tegen teams van andere verenigingen.

In tegenstelling tot vorige week speelden de vijf teams deze week hun tweede competitiewedstrijd in zonovergoten omstandigheden en bij heerlijke (golf)temperaturen. De resultaten waren duidelijk beter dan vorige week waardoor de conclusie, dat onze teams mooi weer speelsters/spelers zijn, een kern van waarheid bevatten. Voor het wordt vergeten, er is ook nog een naschrift (lees: verslag) van onze op 5 april jl. thuisspelende teamcaptain Max en zijn team 1-36, die jullie nog tegoed hadden en nu dus alsnog kunnen lezen.

Team 1-18 van Ronald Janzee en Roland Tiemessen hadden na hun gastrol tijdens de opening van het seizoen zichzelf de opdracht meegegeven om bij hun eerste treffen in poule C553, bij gastheer Mariënweide 1 en tegen koploper Ookmeer 2, gelijk de toon zetten voor het verdere verloop van de competitie. Hoe dat is verlopen lees je in de bijdrage van co-teamcaptain Roland Tiemessen. De andere wedstrijd in deze poule De Zandvoortse 2 tegen AMVJ 1 eindigde in een 14-8 zege voor De Zandvoortse. Zoals gezegd was gastheer Mariënweide vrij geroosterd. Volgende week kan het team van Ronald en Roland zich verheugen op een treffen met AMVJ 1 dat tot nu toe met één gewonnen en één verloren partij zich zal moeten revancheren voor de nederlaag tegen De Zandvoortse.

Team 1-36 van Max Dolfin speelde hun thuiswedstrijd in Weesp tegen het 'altijd lastige' De Vijf Margen 4, die vorige week al hadden kunnen oefenen in een vriendschappelijke partij tegen Voorschotense 2. De druk van het spelen voor eigen publiek was het team blijkbaar te groot wat resulteerde in een kansloze 17-1 nederlaag. De andere wedstrijd in deze poule werd nipt met 10-8 gewonnen door AMVJ 1 van Voorschotense 2, waardoor AMVJ 1 ongeslagen de ranglijst aanvoert.
De kans om hier lang bij hun tweede nederlaag op rij stil te staan is er voor het team van Max niet want de volgende partij staat vrijdag 19 april al weer op het programma en wel tegen koploper AMVJ 1 bij Voorschotense uit de gelijknamige woonplaats. Om de druk af te halen van het moeten presteren is deze partij aangemerkt als 'vriendschappelijk' en louter bestemd voor het opdoen van 'wedstrijdritme' en het 'inpassen van nieuwe krachten'.

Team 2-18 van Bram van der Burg moest ook aan de bak, na de desillusie van de vorige week en slaagde daar slechts gedeeltelijk in. Het werd een 11-11 'Draw' tegen Oegstgeester 3 op de mooie parkbaan bij Zeegersloot 3 in Alphen aan de Rijn.

Voor een gedetailleerde sfeerimpressie verwijs ik je naar het ooggetuige verslag van onze eigen 'Crea Gea'. 
De wedstrijd tussen de twee andere poulegenoten, die van Ookmeer 4 en De Kieviten 3, resulteerde in de tweede 'Walk-over' van De Kieviten, met 18-4, over de kansloze Osdorpers. 
Voor Bram zijn team wordt het deze week bij gastheer De Kieviten 3 in Wassenaar een 'do or die' missie tegen het hoger geplaatste Zeegersloot 3, het wordt dan aan- of afhaken in de stand.

Team 3-18 van Peter Jager en Ad de Rijk speelde een gedegen partij, ditmaal tegen ’t Jagerspaadje 1 uit Hilversum. Weer trokken ze aan het langste eind en weer met dezelfde cijfers als vorige week tegen Nieuwegeinse 2: 12-10.
De onderlinge strijd van de andere poulegenoten Hoenderdaal 2 en Nieuwegeinse 2 eindigde in een overtuigende zege met 17-5 in het voordeel van Nieuwegeinse 2. Door deze resultaten heeft het team van Peter en Ad resoluut de koppositie veroverd en gaan ze komende vrijdag de 19e als gastheer kijken wie er als concurrent nog overblijft. Voor de belevenis ter plekke verwijs ik je naar het meeslepende relaas van Hermi de Rijk.

En wederom is de ‘uitsmijter van de week’ voor rekening van het Team 4-18 van Beat Scheidegger. Deze keer werd Uithoorn 2 het slachtoffer van de dadendrang van Beat zijn geoliede machine, waarin een debutant (Dirk Jan Ubbels) zijn zeer verdienstelijke entree vierde met het binnenhalen van 3 van de 4 te verdienen punten in zijn partijen (single en Greensomes). Weesp 4-18 maakte, net als vorige week tegen Groen Geel 3, weer gehakt van zijn tegenstander en wederom met 18-4! Een topklassering kan dit team eigenlijk niet meer ontgaan. De andere partij in deze poule werd  door Ter Specke 1 overtuigend gewonnen met 17-5, waardoor Weesp 4 fier aan kop gaat met de volle buit uit twee wedstrijden. Op naar volgende week Beat, dan op de parkbaan bij Zeegersloot 4, waar de '4-punten' partij tegen de enig overgebleven concurrent Ter Specke 1 op de rol staat.

Wij houden je zoals gebruikelijk geïnformeerd de komende weken m.b.t. de resultaten van onze NGF Voorjaarscompetitie teams.


Weesp 1 - Ookmeer 2

Na een regenachtige competitie-opening vorige week vrijdag, waarbij Weesp 1-18 als gastteam op de eigen baan optrad, begon vandaag het echte werk.

Team 1-18 – dit jaar vertegenwoordigd door Jos Mooij, Hans Schouten, Charl Neering, Gert Weijman, co-captains Ronald Janzee en Roland Tiemessen en super-subs Monica en Joost Leijten – mocht opdraven bij Golfbaan Mariënweide in Aerdenhout. 
We werden ontvangen in het keurig verbouwde clubhuis en na een kort welkomstwoord konden we eerder dan de oorspronkelijk vastgelegde starttijd de baan in. Een waterig zonnetje lachte ons toe, al maakte een frisse wind de baan verraderlijk. 

Team 1-18 was vooraf gewaarschuwd, tegenstander Ookmeer had immers vorige week haar eerste wedstrijd gewonnen en zat dus in een goede 'vibe'. Maar zoals we allemaal weten, de 'Golf vibe' is relatief en wispelturig; zo grijpt het je stevig vast en zo zoek je ernaar tussen de struiken of in een diepe bunker. Het was aan Team 1-18 om de moraal van Ookmeer een stevige knauw te geven. 

De start was veelbelovend, zo wonnen Hans, Roland en ook Gert relatief eenvoudig hun partijen en wist Jos de punten te delen. Monica en Charl hadden schijnbaar medelijden met hun tegenstander en gunden ze de punten. Heel charmant natuurlijk, maar niet helemaal de bedoeling. Met een 7-5 tussenstand mochten we door naar de Greensomes.

Jos en Hans werden direct op de pretenties van Ookmeer gewezen en kregen een hole-in-one om de oren bij de eerste afslag. Klein tikkie, wat ze uiteindelijk niet meer te boven kwamen, want er werd met 3-2 verloren.

Dan het gelegenheidskoppel; Monica en Roland, gemakshalve door de tegenstander beoordeeld als gehuwd paar. Een dagje Aerdenhout kan tot veel leiden, maar dit werd vooraf niet bedacht. Stoïcijns gingen Monica en Roland door de baan, waarbij mooie slagen werden afgewisseld met prut-rolletjes. De finish was fantastisch, een heerlijke birdie zette de kroon op een prachtige 4-2 overwinning. Het derde duo (Charl en Gert) reed op deze vrijdag al met elkaar naar de baan, waardoor hun band al vroeg op de dag vorm had gekregen. Als een volmaakte Siamese tweeling werkten ze in een ongeëvenaarde symbiose de negen holes af en versloegen de tegenstander met 2-1. Kortom, de Greensomes leverden Weesp ook een overwinning op (4-2) en met 2x2 bonuspunten stokte de teller op 17 punten voor Team 1-18.

Na afloop bleek het tellen van de punten een ware uitdaging voor de gelegenheidsjury. Gelukkig was de zon inmiddels vol doorgebroken en zaten we onder genot van een drankje met bittergarnituur ontspannen klaar voor de overwinningsspeech.
De wedstrijd tussen Zandvoortse en AMVJ werd ook 15-7, waarmee de tussenstand na twee competitieronden veel potentie biedt voor Weesp. Eerst maar eens zien en dan pas geloven. Tot volgende week.

Roland Tiemessen


Nog werk aan de winkel!

Zoals Hans van Santen in het teamverslag vorige week al opmerkte was er deze week ‘werk aan de winkel’ na de bedroevende uitslag op Ookmeer waar het team van Bram van der Burg volledig kopje onder ging en een nederlaag leed van maar liefst 20-2 !
Snel vergeten en op naar de tweede wedstrijd ditmaal gespeeld op de fraaie Parkbaan van Zeegersloot in Alphen aan de Rijn. We werden ontvangen met uiteraard koffie maar ook met een lekker taartje ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de club. 

Team Weesp 2-18 moest het opnemen tegen Oegstgeester-3. Het was ditmaal een vroegertje. Om 9 uur werden wij verwacht in het clubhuis om vervolgens om half 10 al te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Wat een verademing dat wij ditmaal onder perfecte weersomstandigheden konden spelen. De eerste keer zonder jas!
Mijn ochtendpartijtje tegen de ontzettend aardige Helmut uit Oegstgeest verliep zeer soepel. We waren aan elkaar gewaagd en dat resulteerde dan ook in een gelijkspel. Liever winnen natuurlijk, maar dit was ook goed. De middagsessie verliep wat anders. Samen met Carlos werd helaas verloren.

Op het terras begreep ik van de overige teamleden dat zij zo ongeveer dezelfde ervaringen hadden. We hebben deze dag dan ook gelijk gespeeld tegen Oegstgeester 3. We gaan vooruit! Lekker nog even nagepraat in het zonnetje en een biertje/wijntje gedronken.

Aanwezig waren tijdens deze wedstrijd: Hans van Santen, Bram van der Burg, Yvonne Tuin, Gerard Stevens, Carlos Jorge Marcos dos Santos en Gea Noë. Volgende week gaan we eieren zoeken bij de Kieviten in Wassenaar. En dan hopelijk winnen natuurlijk.

Gea Noë


Nog ongeslagen!

Wat een verschil met vorige week! Daar waar vorige week de regen met bakken uit de hemel naar beneden kwam werden we nu getrakteerd op een heerlijk zonnetje en met fijne temperaturen. We waren te gast bij Golfclub Schaerweijde. Een mooie baan, met zeer uitdagende greens. Weesp 3-18 speelde daar tegen Golfclub ’t Jagerspaadje 1. We waren lekker op dreef. Drie Singles werden gewonnen en één gelijk gespeeld.
Helaas liepen de Greensomes niet helemaal zoals gewenst. Tijdens de Greensomes ontstond er op de laatste hole zelfs een meningsverschil tussen het koppel Martijn/Ad en de tegenpartij. Na veel overleg moest zelfs door de wedstrijdcommissie van de NGF een besluit worden genomen. Helaas viel de beslissing in ons nadeel uit. Maar niet getreurd de einduitslag was 12 punten voor Weesp 3-18 en 10 punten voor ’t Jagerspaadje 1. Dit leverde ons niet alleen de dagwinst op, maar ook de voorlopig eerste plaats in onze poule.

Hermie de Rijk


Nagekomen verslag van 5 april: Spelen in Buitenveldert

Team 1-36 trok er op 5 april vol goede moed op uit om in Buitenveldert te spelen tegen AMVJ. Echter na de Foursomes was de fut er al aardig uit, het regende en regende en tevens kregen we ongenadig klop van een veel beter team. Ter illustratie: de eerste heer van AMVJ heeft een Handicap van 4.9, waartegenover onze beste speler een 24.1 kon stellen!

Na de lunch hadden we ons al geschikt in een nederlaag en knapte het weer ook nog op, windkracht 7 was zelfs geen probleem. Heerlijk rond gepoedeld dus en Martin Scholten zorgde in zijn eentje voor de nodige spanning, niet met golfen maar door de van AMVJ geleende 'Trike' in een sloot te sturen met hem pontificaal aan boord. Dat was toch wel effe schrikken! Gelukkig geen persoonlijk letsel maar natuurlijk wel wat schade, want de Trike bleek later total-loss. Martin bleek de volgende dag een liesbreuk te hebben opgelopen, al dan niet veroorzaakt door de frisse duik. Al met al een enerverende dag, afgesloten met hapjes en een drankje waarna het restant van ons team nog een hapje ging eten bij het Spiegelhuys in Nederhorst.

Max Dolfin

Geplaatst op: 17-04-2024

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer