De laatste speeldag

De laatste speeldag van de NGF Najaarscompetitie 2023 begon nog droog maar eindigde in een kletsnat slot. Het eerste team van de captains Ronald en Roland deden een ultieme poging om het gat van 5 wedstrijdpunten op de laatste wedstrijddag te dichten op een doorweekte thuisbaan. Hoe dat is verlopen lees je in het bijgaande verslag van de co-captain Roland Tiemessen.

Het tweede team moest voor zijn laatste wedstrijd naar Ookmeer in Amsterdam, waar het team van captain Gert Weijman voor de schier onmogelijk opdracht stond om de thuisploeg van de 2e plaats te stoten. Hoe hun dat verging lees je in bijgaand verslag van Astrid Drenth.

Het derde team was vorige week al uitgespeeld omdat zij dit jaargang in een poule van drie teams waren ingedeeld.

Terugkijkend op dit Najaarscompetitie seizoen 2023 kunnen we concluderen dat vooral in de thuiswedstrijden in Weesp goed is gepresteerd. Weesp 1 wist zelfs twee maal (ook in de uitwedstrijd bij Gooise 2 in Hilversum) het maximale aantal van 7 wedstrijdpunten binnen te slepen. Iets wat Weesp 2 (thuis in Weesp) en Weesp 3 (thuisbaan) ook één maal flikte. Gelet op de weersomstandigheden in deze tijd van het seizoen, is alleen de laatste speeldag (bijna) letterlijk in het water gevallen.

Team 3 hield de voeten alle zijn wedstrijden droog, omdat zij vorige week al hun laatste wedstrijddag hadden beleefd. Al met al was het weer een spannende en uiterst vermakelijke oktoberreis langs de regionale golfterreinen met veel spelplezier en na afloop een gezellige sfeer.

Zijn er lezers die dit ook wel eens zouden willen meemaken, schrijf je dan alvast in voor de 2024 editie van de NGF Najaarscompetitie. Meedoen geeft altijd meer voldoening dan alleen maar erover lezen. Tenminste als je een verwoed golfer bent die van competitie en gezelligheid houdt. 

Mede namens Trudy van Sloten willen we alle teamcaptains, alle deelnemers, de horeca en Golfbaan Weesp hartelijk bedanken voor hun inzet, gastvrijheid en medewerking om deze NGF competitie weer tot een succes te maken. Ook blijft de inzet van de redactie (MoJo) niet onvermeld.

Op naar het seizoen 2024 met hopelijk weer meer teams.


Trots… maar met lege handen

Woensdag 25 oktober, het slotakkoord van onze Najaarscompetitie editie 2023. Niet alleen de laatste wedstrijd in deze leuke mini-competitie, maar ook direct de wedstrijd met de hoogste moeilijkheidsgraad. Waren de weergoden ons in de voorgaande weken nog redelijk gezind, schijnbaar bewaarden de wolken hun tranen voor de wedstrijd op ons home-course. Hadden we de tegenstanders eerder al geïnformeerd dat de baan in Weesp veel waterpartijen kent, er was werkelijk helemaal niets aan gelogen. Het water in de slootjes en vijvertjes stond hoog, het gras was sompig en het water werd ook rijkelijk van bovenaf aangevuld. Zo’n dag dus.

We verzamelden om 9.00 uur, het moment waarop Hans van Santen en ‘zijn’ Trudy al aanwezig waren en volop in de weer. De greens werden keurig verzorgd, de bunkers een laatste keer geharkt, de ballen voor de drivingrange klaargezet en als klap op de vuurpijl de afslagplaatsen keurig gebezemd. Hans en Trudy; TOP! … en dank voor jullie bijdrage aan de Najaarscompetitie.

Dan de wedstrijd. De voorgaande weken bleek al dat er een behoorlijk thuisvoordeel geldt, simpelweg omdat je eigen baan weinig geheimen kent. Dat bleek vandaag niet anders. Waar onze tegenstanders zich door de baan ploeterden, gingen Ronald, Bas, Jos en ondergetekende als jonge veulens door het veld. Een langere balvlucht bleek vandaag het verschil te maken omdat de bal nauwelijks rolde als deze eenmaal het gras raakte. Vandaag noteerden we de scores van Bas, Roland en Jos – laatstgenoemde noteerde ook de hoogste dagscore (19 punten over 9 holes!) – en zo stonden we halverwege al ruim op voorsprong. Waar Weesp 50 punten liet optekenen, noteerde nummer twee Voorschotense 40, Gooise 30 punten en de hekkensluiter (Noordeloos) slechts 29 punten. We moesten de tweede helft aanvangen met slechts één gedachte in het achterhoofd; 'consolideren'. 

En zo geschiedde. De tweede ronde maakte Weesp-1 heel duidelijk dat ze in het zicht van de haven de winst niet meer uit handen zou geven. Het duo Jos/Ronald scoorde 19 punten, het duo Bas/Roland zelfs 20 punten. Met een meer dan voldaan gevoel werd de warme en droge horeca opgezocht om gezellig na te praten en driftig alle punten te tellen. “'Zou een kampioenschap na deze fantastische dagscore dan alsnog een kroon op het werk worden?'. 

Helaas kwam het niet zover. Maar wat waren we dichtbij. Voorschotense gooide met een mooie tweede plaats op de slotdag de deur hard voor onze neus dicht en ging er met het kampioenschap vandoor. We kwamen tot de zure conclusie dat de slechte competitiestart ons alsnog opspeelde. Na een puntenloze start, werd Weesp-1 een keer tweede en won tweemaal de dagprijs. Maar om nu sip te blijven? Nee hoor, onder het genot van een drankje en een heerlijk broodje uit onze Weesper keuken kletsen we nog gezellig na en bedankten de andere ploegen voor een gezellige competitie.

Volgend jaar hopelijk opnieuw, we kijken er nu al naar uit.

Co-captain Roland


Fantastisch golfen bij Ookmeer?!

De laatste woensdag is aangebroken van de NGF najaarscompetitie. Om half negen weggereden en om half tien werden we ontvangen met koffie en boerencake. Om kwart over tien briefing en bij iedere flight liep iemand van Ookmeer mee, niet voor niets bleek later want je kan aardig verdwalen tussen de holes.

We moesten wel aan de bak vandaag. De eerste 9 holes Singles werden niet alleen door Cees en Wilfried goed gespeeld. Ook Coos speelde prima, 18 Stableford punten, wat nog een extra wedstijdpunt opleverde.

Op naar de Greensome, daar was het resultaat helaas niet om te juichen. In de middag ging het van een miezerige regen over in een hoosbui. Doorweekt kwamen we in het clubhuis aan om bij de warme kachel weer een beetje warm te worden.

De hoop die Gert vorige week had, dat het deze week in Ookmeer een beetje beter zou gaan, is helaas niet helemaal uitgekomen.
En dan het resultaat van de dag, niet verrassend:

1.  Noordeloos 2 met 7 wedstrijdpunten
2.  Ookmeer 1 met 3 wedstrijdpunten
3.  Weesp 2 met 3 wedstrijdpunten
4.  Spandersbosch met 1 wedstrijdpunt

Wie weet gaat het volgend jaar beter.

Astrid Drenth

 


Geplaatst op: 28-10-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer