2x winnen kan geen toeval zijn

Een schitterende dag om te golfen, een lekker zonnetje en een beetje verkoeling door de wind. Het aantal deelnemers van 21 wat minder dan de vorige keren, blijkbaar de start van de zomervakantie.
Als variatie had Wil van Horssen deze keer bedacht dat we op hole 6 en 7 de bal gratis voor de sloot mochten 'leggen'. Dat scheelt wel een aantal slagen, mits je de bal niet in de sloot sloeg. Enthousiast wilde ik wegrijden met de buggy, helaas bleek er een band lek. Binnen een minuut werd dit opgelost, hartelijk dank heren.

Op sommige dagen lukt er niets en ben je zo 10 ballen kwijt (zoals mij eerder overkwam en nu mijn  speelpartner) terwijl op andere dagen alles mee zit. Bal net niet in het water of bunker, een lange putt die zit, etc. Zelden heb ik zo goed gescoord en was daarom erg in mijn nopjes. Omdat het mij de vorige keer ook mee zat, won ik twee maal achtereen. Dat bleek geen goed plan. De opmerkingen die ik te horen kreeg waren leuk bedoeld, maar soms met een vervelende ondertoon. Tot mijn verbazing werd ik ook nog eens naar achteren gehaald om mij te verantwoorden waarom ik al een jaar geen kaart had ingevuld. Er volgde een onplezierig gesprek waarbij ik overigens moeiteloos kon aantonen dat ik meer dan 20 kaarten per jaar invoer en dit jaar al mijn 10e. Alleen doe ik dat via golf.nl en niet via het systeem van Weesp. Het systeem is tegenwoordig zo dat een goede kaart die je invoert niet direct hoeft te leiden tot een betere handicap. Misschien een leerpuntje.

Uitslagen
Er werden 6 birdies geslagen.
Neary: Marjanne Spruit en Eddy de Groot

Dames
1. Martje Franse
2. Tiny Scholten
3. Loes Philips

Heren
1. Eddy de Groot
2. Peter Roest
3. Aloys Kroese

Geplaatst op: 23-06-2022

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer