Zonovergoten, hoge scores en heerlijk slot!

De dag begon nog wat stroef met een verschil van mening over de gecommuniceerde starttijd via de geijkte kanalen. De ontstane consternatie werd door Bas Overwater, als dag-verantwoordelijke van de Golfbaan, adequaat opgelost met de juiste maatregelen en het belangrijkste: tot ieders tevredenheid. Waarvoor onze waardering en dank, want zo los je dit soort probleempjes op.

Moraal van het bovenstaande verhaal is: deelneemsters/deelnemers lees je laatste communicatie van jullie teamcaptain in de toekomst goed en vertrouw niet op de automatische piloot. Golfbaan eigenaren stuur je gemaakte afspraken op tijd door aan degene die het moeten weten. Toernooileiding zorg dat voorafgaand aan het seizoen de wedstrijdkalender nog beter wordt gecontroleerd en eventueel aangepast, om bovenstaande te voorkomen. 

Nu ter zake. Gelukkig kon Trudy iets later dan 13.00 uur, om 13.10 uur het verlossende ‘startschot’ m.b.v. de toeter geven en er ontspon zich tijdens de 18 holes Stablefordwedstrijd onmiddellijk een hevige strijd tussen 4 van de in totaal 5 teams met C-competitie deelneemsters/deelnemers. Het team van Jan Bommel was namelijk aangevuld met 2 gastspelers (Wien en Loes Philips) van het team van Adri de Kok, dat wegens een collectieve vakantieverplichting niet kon deelnemen. Het (tijdelijk) contracteren door Jan van deze gasten bleek later op de dag een gouden greep te zijn.

Wat cijfers. Van de 30 deelneemsters/deelnemers bleven er slechts 8 onder de score van 30 Stablefordpunten, waarvan 1 dame en 7 heren. De hoogste individuele score bij zowel de dames als de heren kwam boven de 40 punten uit!
De dames waren met 9 dan wel in de minderheid qua aantal, maar zij scoorde gemiddeld veruit het hoogste aantal punten t.o.v. de heren, die dus met 21 waren gestart. De gemiddelde scores: 36,11 punten voor de dames tegenover 29,66 voor de heren.

De ‘Neary’ bij de dames was voor Ineke Koper met een fabelachtige drive op 10 cm vanaf  de pin van hole 7/16. Bij de heren was geen van de deelnemers in staat de green van hole 6/15 te raken deze middag. Resultaat: geen uitreiking van de ‘Neary’ prijs, die dus doorschuift naar de volgende editie van 2023.

De felbegeerde Fred Looijer Cup wisseltrofee ging dit jaar naar het team van Jan Bommel met een gemiddelde score van 34 Stablefordpunten (272:8) gevolgd door het team van Bram van der Burg met 32,6 punten (261:8). Het onttroonde team van Beat Scheidegger werd deze editie ‘slechts’ 3e met gemiddeld 30 Stablefordpunten (210:7) en als 4e en laatste eindigde het team van Peter Jager met 29 punten (203:7).

Jan Bommel en zijn team zijn een heel  jaar lang dus de trotse eigenaar van de Fred Looijer Cup en zij worden bijgeschreven in de rijke geschiedenis van onze vereniging. Proficiat Jan, na alle tegenslagen die dag toch nog een ‘happy end’.

Voor de persoonlijke ervaringen van de individuele en team winnaars kan je de onderstaande verslagen en foto’s nog bekijken.
Het afsluitende hoogtepunt van de dag was de perfect georganiseerde BBQ door het horecateam van Jos Mooij. Chapeau Jos !
Dank ook aan de Wedstrijdcommissie, de golfvereniging (penningmeester), Pro Roderick Paardekooper en MP Installatietechniek voor hun (geldelijke) bijdrage.
Last but not least nog een welgemeend 'dank je wel' aan Trudy en Yvonne voor hun inzet en organisatorische talenten, waardoor deze dag weer tot een succes is gemaakt.

Hans van Santen
 


De zon scheen uitbundig, er was weinig wind en we hadden er zin in! 

De Fred Looijer Cup als afsluiting van de C-competitie op donderdag 16 juni.
Onze flight bestond uit Jan Bommel, Wilfried Meun, Coos de Nijs en ikzelf. Voor Jan was het een moeilijke start omdat de motor van zijn trolley was doorgebrand en duwen een te zware optie was, maar we hebben zijn hartverzakking kunnen voorkomen door een werkkarretje te regelen. We startten op hole 8 en ik begon met een par dus dat gaf al een kik. Doordat de stemming uiterst gezellig en relaxed was hebben we allemaal heerlijk gespeeld en goed gescoord. Ik maakte zelfs een birdie op 18! 

Er is die middag over het algemeen bovenmatig gescoord waardoor vele handicaps omlaag zijn gegaan.

Uitslag heren

1. Wien 43
2. Durk 35
3. Wilfried 34

Uitslag dames
1. Marjolein 44 (3 hele punten naar beneden!)
2. Astrid 42
3. Hermi 40

8 birdies,  2 door Durk, 1 door Bert, Jan, Hans, Carlos, Ineke en Marjolein.
Speciale vermelding voor de birdie van Ineke, die lag 8 centimeter naast de vlag op 7!
Met dank aan de wedstrijdleiding en de horeca want de BBQ en de wedstrijd waren weer top geregeld!

Marjolein Bosman
 


Grote verrassing!

Team Weesp 4 heeft het tijdens de competitie niet altijd even goed gedaan. Alle wedstrijden werden verloren. Maar vol goede moed werd aan de Fred Looijer Cup begonnen. 2 spelers waren met vakantie: Driekes van de Weert en Gert Weijman. De  organisatie had geregeld dat er 2 vervangende spelers uit een ander team waren toegevoegd. Dat waren Loes en Wien Philips. In Team 4 speelden verder mee: Astrid en Albert Drenth, Ineke Koper, Wil Kok, Coos de Nijs en Jan Bommel. In de baan heb je geen idee hoe het team als geheel presteert. Pas aan het drankje na de wedstrijd hoor je pas hoeveel Stablefordpunten er zijn gescoord. 42 en 43 waren de hoogste scores. Maar de andere spelers hadden ook goed gescoord. Alleen de captain van het team had een slechte score. Oorzaak was een technisch probleem, wat er voor zorgde dat hij niet zo best speelde.

En dan komt de uitslag. Yvonne Tuin noemde nummer 4 op. Geen team 4. Nummer 3, ook geen team 4. Toen kwam de opsomming van de 2 beste teams. En laat Team 4 nu de beste zijn. We waren er allemaal even stil van. Wat een goede prestatie van het team. We hadden het allemaal niet verwacht. En het team kreeg ook nog een extra prijs: Een tegoedbon voor 1 groepsles bij Roderick Paardekooper. Dit geeft de spelers de moed om er volgend jaar weer vol tegen aan te gaan. Wat een mooie afsluiting van een prachtige golfdag. Alles was perfect: het weer, de drankjes en de BBQ. Kortom een geslaagde dag.

Jan Bommel

 


Het liep op rolletjes

Woensdag 15 juni ’22 meegedaan met de Instuif. 36 Stableford punten gescoord. Heb wel de punten ingevoerd via SoGolf: Exact Handicap werd 25,3 (was 25,9) en de Playing Handicap bleef 19 slagen. Bij de start van wedstrijd Fred Looijer Cup dacht ik 'je zal je kruit wel verschoten hebben'.

Een wedstrijd met 30 deelnemers (9 dames en 21 heren), verdeeld in 4 teams:

Team Beat Scheidegger, 7 heren (winnaar van vorig jaar)
Team Peter Jager, 2 dames en 5 heren.
Team Bram van der Burg, 3 dames en 5 heren.
Team Jan Bommel, 4 dames en 4 heren.

Bij mij liep het wonderwel 'op rolletjes'. Wij, Yvonne-Wim-Jan-Wien starten op hole 7. Ik scoorde op hole 7 een bogey, en op hole 8 wederom een bogey (persoonlijk vind ik dit de moeilijkste hole) en vervolgens kwamen de parren… Bij Jan Verhagen liep het niet echt. Jammer dat hij dit ook liet zien. Wat ik overigens wel begreep. Gelukkig ging het later wat beter en maakte hij nog een 8 meter chip in birdie.

Met het mooie weer hadden Yvonne (goed gespeeld!!), Wim (kan wel wat beter) en ik lekker gegolfd. Met 1 misser = een nul op hole 4 ben ik geëindigd met 43 punten.

De uitslagen
Birdies: Durk (2x), Jan V, Bert, Hans, Carlos, Marjolein, Ineke.
Neary Dames (hole 7): Ineke Koper, op 10 centimeter na, een hole in one.
Neary heren (hole 6): niet geslagen

Individueel
Dames
1. Marjolein, 44 punten
2. Astrid, 42 punten
3. Hermi, 40 punten

Heren
1. Wien, 43 punten
2. Durk, 35 punten
3. Wilfried,  34 punten

Teams
1. Team Jan Bommel, gem. p.p.    34 punten
2. Team Bram van der Burg,  gem. p.p.    32,6 punten
3. Team Beat Scheidegger, gem. p.p.    30 punten
4. Team Peter Jager, gem. p.p.    29 punten

Vervolgens werd op hole 19, met de barbecue het 'feest' afgesloten. Met dank aan de organisatie, de sponsoren en de horeca!

Wien Philips (mijn Exact Handicap is nu 22,6 en was 25,3)

Bekijk de foto's


Geplaatst op: 21-06-2022

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer