Vierde wedstrijddag

De NGF C-competitie 2022 is weer van start gegaan. Op de vrijdagen van 8 april tot en met 6 mei wordt er door de teams van onze golfvereniging gespeeld tegen teams van andere verenigingen.

Voor Team 1-18 was het zaak om tegen de koploper en gedoodverfde kampioenskandidaat Spielehof 1 een goed resultaat neer te zetten en om eventuele degradatie uit te stellen. De singles waren echter geen echt succes.
Alleen een gelijkspel voor Hans van Santen en opnieuw Marjolein Bosman, bracht de oogst na 9 van de in totaal 18 holes op 2 schamele wedstrijdpuntjes. De Greensomes waren echter wel succesrijk en dat resulteerde voor ons team in zeges voor het duo Hans van Santen/Gerard Stevens en Gea Noë/Marjolein Bosman. De 10-2 tussenstand kreeg daardoor een beduidend dragelijker aanzicht in de einduitslag : 8-14. Met dit resultaat is degradatie een feit.

Team 1-36 stond voor een cruciaal treffen met medekoploper Mariënweide 2. De start in de Foursomes werd telkens met een klein verschil verloren, wat resulteerde in een 6-0 achterstand bij de lunch. Na de lunch waren het de dames Tiny Scholten en Carla Dolfin die tijdens de singles de onafwendbare nederlaag nog een draaglijker aanzicht gaven: 4-8 en daarmee een eindstand van 4-14.

Team 2 moest het opnemen tegen concurrent Ookmeer maar kon deze keer geen vuist maken. Na de singles keek het team van Peter Jager, die zelf het enige punt binnen bracht, al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan van 1-11.
Tijdens de Greensomes echter herstelde deze bikkels zich door met 4-2 te winnen en ‘en passant’ nog een bonuspunt mee te pikken. Eindstand 6-16.

Team 3 moest als gastheer de vingers gekruist houden dat de concurrentie er niet met de volle buit vandoor zou gaan. De onbesliste eindstand, 11-11, bij Ookmeer 3 tegen AMVJ 1 biedt het team van Beat Scheidegger komende week nog volop kansen om volgend seizoen de sprong naar de hoofdklasse te bewerkstelligen.

Tenslotte team 4. Voor het team van Jan Bommel geldt eigenlijk hetzelfde als voor het team van Bram van der Burg: te hoog ingedeeld, elke week dapper strijdend ten onder, maar niet kansloos afgedroogd. Na de singles was het met zeer verdienstelijke gelijke spelen van Gert Weiman en Coos de Nijs al 2-10. De Greensomes gingen weliswaar met 0-6 verloren, maar de verschillen in gewonnen/verloren holes waren weer gering. Einstand, inclusief bonuspunten 2-20.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen het altijd lastige en reeds tot kampioen gekroonde Groen Geel 2. Houdt de moed erin Jan en teamgenoten, ze pakken jullie als vrijwel nieuw samengesteld team de opgedane ervaring niet meer af!
 

 


Poldergolf!
Deze week was de bestemming voor team 1-18 Swifterbant. Daar moesten we spelen tegen de gastheer van vorige week: de Spielehof uit Boekelo. Een stel uiterst gezellige heren die met het golfballetje zeer goed raad wisten. Gelukkig ging de wekker iets later af dan vorige week toen we naar Boekelo reisden, dus konden wij ons in alle rust voorbereiden op een wedstrijdje op de shortgolfbaan in Swifterbant.

Na de ontvangst en een uitgebreide uiteenzetting over wat wel en niet gebruikelijk was op deze baan, mocht ons team als eerste starten. Altijd lastig om met publiek te spelen en daarom was de start voor menigeen wat aarzelend. Voor sommigen van ons is dat ook niet meer goed gekomen.
Inderdaad shortgolf, want wat we tegenkwamen waren holes van 50, 75, 85 en een paar holes van iets meer dan 100 meter. Een enkele optimist had nog een driver in de tas gestopt, maar ik denk dat als je deze club gebruikt had de bal in Zwolle terechtgekomen was. Dus dan maar de baan rond met een ijzer 9 of een wedge. Meer dan voldoende.
Samen met flightgenoot Robin Teijega mocht ik de individuele Matchplay wedstrijd spelen. Dat begon al lekker, Robin won de eerste hole en daarna speelden we 3 holes gelijk. Dat gaf de burger (over)moed, want daarna was het gedaan met de zeges. Helaas verloren dus.

En toen de teamwedstrijd. Dat was pas leuk! Met Marjolein Bosman speelden we de tweede helft van het programma, en ik moet zeggen dat ging ons zeer goed af. Ofwel we wonnen! Omdat we als eerste waren begonnen, waren we uiteraard ook als eerste terug voor het biertje en een broodje kroket, wat er na onze inspanningen goed inging.
Gezellig nog even nagebabbeld en gewacht tot de andere spelers binnen waren. Al met al wat mij betreft een geslaagde missie. Jammer genoeg hebben we geen wedstrijden meer om de top te behalen, maar ik moet zeggen dat wij ons in de hoofdklasse, waar we per ongeluk in terecht zijn beland, best goed hebben kunnen handhaven.
Volgende week is ons team gastvrouw/heer in Weesp en zullen wij onze gasten als vanouds goed ontvangen. Alleen het weer nog, maar dat zal ook wel goed komen.

Gea Noë

 


Team 2 nipt ten onder in Wassenaar tegen Ookmeer 2
Team 2 moest spelen in Wassenaar bij het team van De Kieviten 4. Het weer was redelijk, niet zonnig maar wel droog. Het clubhuis van de Kieviten is momenteel één grote bouwput, maar de oplossing van het tijdelijke clubhuis was prima. Voor De Kieviten was het wel een stressvolle ochtend, want tot een half uur voor aankomst van de gasten kwam er geen water uit de kraan. En geen water betekent geen koffie. Gelukkig was het probleem opgelost voordat we arriveerden.
Na de ontvangst met koffie en iets lekkers werden de lokale regels uitgelegd en konden we van start. Onze tegenstanders waren dit keer de heren uit Amsterdam Ookmeer oftewel Ookmeer 2.
Met gevaar voor eigen leven begonnen we, in mijn geval op hole 7. De holes 5, 6 en 7 lopen zo door elkaar heen dat je ogen tekortkomt om te zien wanneer je kunt slaan en waar je kunt lopen. Vervolgens bij de holes 2, 3 en 4 was het weer goed opletten en uitkijken omdat ook deze holes elkaar weer kruisen. Gelukkig liep er tijdens de eerste 9 holes iemand van De Kieviten mee om ons de weg te wijzen en om ons langs alle gevaarlijke punten te helpen. De baan was in een redelijke conditie, soms wat hoog gras en niet alle greens waren even glad, maar verder prima te bespelen.
Helaas was het deze week niet zo goed als vorige week, de heren van Ookmeer waren overall iets te sterk voor ons. Bij de singles heeft alleen onze teamcaptain er een gelijkspel uitgesleept (wat zouden we zonder Peter moeten!). De overige vijf teamleden hebben de singles helaas verloren.
Bij de Greensomes ging het een stuk beter, daar hebben we er  twee gewonnen en één verloren. Toch twee bonuspunten in de Greensomes dus. Helaas resulteerde dit in een 6-16 nederlaag. Maar niet getreurd we hebben nog één wedstrijd te gaan om een aanval op een gedeelde tweede plaats te veroveren.

Na afloop bleek de temperatuur toch nog dusdanig goed geworden, dat we op het terras konden genieten van een heerlijk drankje en een hapje. Volgende week alweer de laatste wedstrijd, en zoals het zich nu laat aanzien zal Bert de Haan dan ook weer van de partij zijn.

Hermi de Rijk

 


Team Weesp 4 tegen Voorschotense 4 in Oegstgeest
Vol goede moed gingen we de baan in. Maar ondanks alle inzet, wederom een gevoelig verlies. En de verliezen lopen op. Werd de eerste wedstrijd nog verloren met 18-4, onze tweede ging met 19-3 verloren. De derde wedstrijd dus een nog grotere nederlaag: 20-2.
Er is dus een duidelijk dalende lijn. Er werd in de wandelgangen al voorspeld dat het komende week 21-1 gaat worden. En wie dat ene punt moet gaan scoren. Laten we maar hopen dat dat niet gebeurt. Hoewel, op de 4e en laatste speeldag is Groen Geel als kampioen onze laatste tegenstander. Na drie speeldagen dus al niet meer in te halen door de andere teams. En laat Team 4 volgende week zijn laatste wedstrijd moeten spelen tegen datzelfde Groen Geel. Het zal een zware dobber worden, maar we hopen dat we in deze wedstrijd toch een paar punten meer gaan scoren dan deze week. We zullen de kampioen toch moeten laten zien wat we waard zijn! Het wordt de komende week ongetwijfeld spannend.

Jan Bommel

Geplaatst op: 30-04-2022

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer