Gezellige en sportieve wedstrijden

Zoals gebruikelijk beginnen de voorbereidingen voor het Matchplay Kampioenschap ergens in maart van het jaar. Deelnemers worden opgepord, het enthousiasme wordt aangewakkerd en uiteindelijk worden voor de start van de competitie de poules samengesteld en de eerste partijen ingedeeld. Vanaf mei wordt op elke vrijdagavond vanaf een uur of vijf een aantal matchplay partijen gespeeld. Spelers gaan met z’n tweeën de baan in. Soms is de match vroeg klaar, maar vaak ook loopt een partij door tot zelfs hole 18. Na afloop wordt op het terras gezamenlijk geëvalueerd, waarbij andere matchplayers, die al klaar zijn, vol verwachting zijn over de uitslag. Het zijn in ieder geval gezellige en sportieve avonden. Na de voorrondes worden op basis van de poule-uitslagen, twee afvalrondes gestart. De nummers 1 en 2 van de poule gaan naar de winnaarsronde; de resterende spelers vervolgen hun weg in de verliezersronde. Wordt er verloren in deze ronde, dan is het klaar; de winnaar gaat door naar de volgende ronde. 

Dames
Onder de deelnemers op de finaledag bij de dames bevonden zich een aantal kanshebbers: Ilse Oltmann, Monica Leijten, Astrid Drenth en Tiny Scholten. De halve finales werden winnend afgesloten door Monica en Astrid, die daardoor de finale mochten spelen. Deze werd gewonnen door Astrid Drenth, die daarmee de winnares bij de dames werd. 

In de verliezersronde werd de halve finale tussen Carla Dolfin en Margareet Stevens gewonnen door Margareet, die de finale tegen Hermi de Rijk mocht spelen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Hermi. 

Heren
Bij de heren was het al in de voorrondes spannend. Diverse kanshebbers moesten al in de voorrondes het veld ruimen, hetzij soms pas na 22 holes. De halve finales werden gespeeld door Hans van Santen, Bas Overwater, Erik Hansma en ondergetekende. Waar in het verleden nog eens een finale tussen twee 'Hansen' plaatsvond, leken de kansen nu anders, gezien de handicaps. De uitslagen waren echter verrassend: zowel Bas Overwater als ikzelf wisten de finale te bereiken. Hans van Santen en Erik Hansma mochten om de 3e plaats strijden. Deze werd door Erik gewonnen. De finale werd uiteindelijk met 2 up op hole 18 beslist door een werkelijk prachtige bal van mij. Bas Overwater wist hier helaas geen passend antwoord op te geven en bij aankomst op de green werd de partij door hem gegeven. 

Hans Schouten

Uitslag

Verliezersronde Dames
1. Hermi de Rijk
2. Margareet Stevens
3. Carla Dolfin

Verliezersronde Heren
1. Friso Verhoeven
2. Bert de Haan
3. Paul Baarbé

Winnaarsronde Dames
1. Astrid Drenth
2. Monica Leijten
3. Tiny Scholten

Winnaarsronde Heren
1. Hans Schouten
2. Bas Overwater
3. Erik Hansma

Bekijk de foto's


Geplaatst op: 30-09-2021

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer