Een waar birdiefestival

De laatste reguliere Herenmiddag is uitgelopen op een waar birdiefestival ondanks dat de baan niet qualifying was. Ballen op de baan mochten opgepakt, schoongemaakt en binnen 10 centimeter teruggeplaatst worden (niet dichter bij de hole), begrijpelijk na de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Hoewel het wel drassig op de bekende plekken was, lag de baan er relatief goed bij. Als spelvorm hield Bert de Haan het deze keer eenvoudig: regulier Stableford.

Ik weet niet of het een record is, maar de 29 deelnemers sloegen liefst 13 birdies waarbij Wim van Engelenburg en Roy Bihari (wie anders) er ieder twee voor hun rekening namen. In mijn flight van vier heren sloeg zelfs iedereen een birdie. Kees Eitjes opende het bal op onze openingshole (4) waarna ondergetekende op hole 11 volgde, terwijl Karel Iske en Aloys Kroese op hole 16 en 17 toesloegen. Ikzelf had nog hoop op de neary doordat ik mijn bal op hole 11 slechts 20 cm van de hole sloeg, maar Gerard Stevens was uiteindelijk baas boven baas.

In onze flight stuwden we elkaar flink op. Kees had menige green in regulation door de bal hoog en nauwkeurig te slaan. Helaas zat er ook wel eens een bal bij die rechtsaf het water in ging. Zowel Karel als Aloys sloegen de ballen in de regel ook recht richting de green. Ikzelf had besloten geen overbodige risico's te nemen en te gaan voor nauwkeurigheid in plaats van lengte. Dat laatste lukte heel aardig zodat ik op de meeste holes een par of bogey scoorde. Helaas wel twee holes die de mist in gingen, maar het gebeurt me zelden dat ik op alle holes kan scoren.

Aan het slot van de ronde dacht ik mijn handicap verbeterd te hebben, totdat Bert met de mededeling kwam dat de scores niet ingevoerd zouden worden vanwege de mogelijkheid van plaatsen. De volgende keer beter zullen we maar zeggen.
Al met al een zeer geslaagde middag, ook vanwege het prima weer (wat frisjes, droog en weinig wind), de wederom uitmuntende catering van onze horecamensen en de als immer uitstekende organisatie van Bert.

Over twee weken is de afsluitende gezamenlijke Dames- en Herenmiddag. Dan zal Bert ook de uiteindelijke winnaar bekend maken van de Herenmiddagen. Schrijf op tijd in (uiterlijk vrijdag 18 oktober) zodat de organisatie de tijd heeft om de speelvorm en de flightindeling te bepalen.

De uitslag
1. Jos Smeehuijzen 39 punten
2. Sjoerd Bron 37 punten
3. Roy Bihari 35 punten

Aloys Kroese en Ben Bruggeman hadden eveneens 35 punten, maar zij spelen met een hogere handicap.

Neary (hole 2/11): Gerard Stevens.

Birdies: Wim van Engelenburg (2), Roy Biahri (2), Jos Smeehuijzen, Aloys Kroese, Karel Iske, Kees Eitjes, Gerard Stevens, Wien Philips, Gert Weijman, Sjoerd Bron en Beat Scheidegger.

Saludos en tot over twee weken,

Jos Smeehuijzen

Geplaatst op: 08-10-2019

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer