Een Zweeds model?!

De laatste Instuif van het jaar. Wederom heerlijk weer; zonnetje, weinig tot geen wind en niet te warm. Niets staat ons in de weg om er een heerlijke ochtend en middag van te maken. De opkomst is goed (28 personen), maar zou nog beter kunnen. Met name het aantal dames blijft vooralsnog helaas wat achter. Hopelijk gaan we daar volgend seizoen verandering in zien.

Maar..., het Zweedse model? Sinds wanneer worden modellen geïntroduceerd op de golfbaan? Ik zie geen Zweedse dames rondlopen. Dat is toch niet nodig om de opkomst van de vrouwen te verhogen? Of gaan we college krijgen over verzorgingsstaten en de houdbaarheid van het Zweedse model?

Nee, gelukkig niets van dit alles. Het is een spelvorm waar ik nog nooit van had gehoord.
De eerste 9 holes spelen we Strokeplay (met handicapverrekening. In dit geval dus de helft van je playing handicap) en vervolgens nog 9 holes Stableford. Berekening: aantal Strokeplay slagen – de helft van je playing handicap – het aantal Stableford punten van de tweede 9 holes. Simpel toch? Nou toch niet; na afloop veel heen en weer geloop en overleg hoe een en ander precies uitgerekend moest worden. Maar met hulp van eenieder lukte het toch om de kaarten ingeleverd te krijgen.

Ik mocht samen met Wim Vinju en Aloys Kroese op hole 6 beginnen. Of het een voorteken was, weet ik niet, maar mijn chip bezorgde me gelijk een birdie! Vervolgens gezellig keuvelend de baan rond, en de ballen bleven maar goed vallen! Na de eerste 9 (strokeplay) holes slechts 1 slag boven baangemiddelde! De tweede 9 holes waren ook zeker niet slecht, maar meer op mijn handicapniveau.

Na afloop een heerlijk najaarszonnetje op het terras; met een drankje van de instuifcommissie en een lekkere snack van de brasserie.

Tja, en dan de uitslag:

Birdies
Rudi Borgman, Wim van Engelenburg, Aloys Kroese, Gerard Stevens, Kees Eitjes, Peter Janneman (2)

Neary
Dames: Tiny Scholten
Heren: Peter Roest.

Dames
3. Loes Philips: 18 punten
2. Tiny Scholten: 11 punten
1. Desiree Overdiek: 9 punten

Heren
3. Theo de Kok en Kees Eitjes: 7 punten
2. Ton van de Voort: 6 punten
1. Peter Janneman: 3 punten

Zoals ik al vaak heb geroepen: 'het was weer heerlijk buiten spelen'.

Peter Janneman

Geplaatst op: 28-09-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer