Dingetje

Als altijd is het organiseren van een toernooi wel even een ‘dingetje’, zoals we dat tegenwoordig noemen. Ditmaal had Ad de Rijk voor het Setjestoernooi, als lid van de Wedstrijdcommissie, er veel tijd in gestoken om e.e.a. in goede banen te leiden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de indeling, waarbij rekening gehouden moet worden met o.a. de handicaps en, als het geen setje is, wie speelt met wie  en wie heeft er een buggy besteld, enz. Kortom, een heel gedoe. Echter, dat mocht de pret niet drukken want we hadden (laten we het eens over het weer hebben) prima golfweer, d.w.z. het was droog, de zon scheen en een aangename temperatuur. Wel stond er een behoorlijke wind, maar dat maakte het spel alleen maar leuker. 

Zoals gezegd heel veel deelnemers, maar liefst 40 stuks! Daarom hadden we een kleine pauzewedstrijd ingelast in de vorm van een rondje putten op de puttinggreen. Dat was leuk want Ad had met hulp van Martijn van den Berg 4 putt-parcourses uitgezet. Gewoon ‘natte vingerwerk’ maar zich denk ik niet gerealiseerd dat ze erg moeilijk waren. Dat was wel lachen!

Het spel dat gespeeld werd was Texas Scramble maar dan per setje. De verrekening was het aantal slagen minus 40% handicapverrekening. De puttwedstrijd werd apart per setje berekend. 

Halverwege de wedstrijd zorgde Jos Mooij voor een lekkere versnapering (nieuwe haring en jonge korenwijn of meloen met ham, met één of ander ‘huppelwater’, ook lekker).

Ondergetekende speelde zelf niet mee, ik had ‘dienst’ op de puttinggreen. Volgens mij had iedereen het wel naar de zin en rond de klok van half zes kon iedereen lekker plaatsnemen op het terras alwaar de horeca weer prima voor de inwendige mens had gezorgd. 

Ook hulde aan Hans van Santen die Ad terzijde heeft gestaan met het uitrekenen van de scores, waarvan hieronder de uitslag.

De derde prijs van het Setjestoernooi is gewonnen door Michel Liverani en Ilse Oltmann.
De tweede prijs was voor Mieke van der Linden en Peter Roest.
De eerste prijs, jawel, was voor Ad en Hermi de Rijk.
De puttwedstrijd is gewonnen door Tiny Lammen en Janny Jobben.

Het Setjestoernooi was weer leuk, op naar de volgende wedstrijd! 

Gea Noë


Geplaatst op: 17-07-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer