Seizoen 2023 afgesloten met wisselende resultaten

De vijfde en laatste wedstrijddag in de NGF Voorjaarscompetitie 2023 heeft de bevestiging opgeleverd van sterk presteren door alle teams. Maar liefst drie van de vier deelnemende teams zijn als ‘runner-up’ geëindigd en de vierde veroverde een stabiele derde plaats in een sterke poule.

Team 1 van de co-captains Ronald Janzee en Roland Tiemessen is als debutant in de Hoofdklasse heel knap tweede geworden achter kampioen Wilhelmina 1 uit Enschede. Een prestatie van formaat, ondanks dat de verwachtingen van de speelster en spelers zelf vooraf beduidend ambitieuzer waren geformuleerd. Zoals verwoord in het bijgaande verslag van de thuiswedstrijd (gastvrouw/heer) zijn de plannen voor het volgend seizoen alweer gesmeed.

Team 2 van captain Bram van der Burg kwam de laatste wedstrijd niet tot de prestatie die men, gezien de ranglijst, had verwacht. Het ontbreken van de stabiele factoren Willem Demper en Yvonne Tuin zou hiervan wel eens de doorslaggevende oorzaak kunnen zijn geweest. Maar een zeer verdienstelijke tweede plaats in de eindrangschikking mag  als ‘gezien’ worden beschouwd. Voor een verslag van onze vaste kritische reporter Gea Noë ter plaatse, verwijs ik je naar de bijlage.

Team 3 van captain Beat Scheidegger besloot het seizoen met een gelijkspel (11-11) tegen de kampioen Zeegersloot 3 op de baan van ShortGolf in Swifterbant en hebben daarmee hun tweede plaats in de poule ook veiliggesteld.
Uit betrouwbare bron is vernomen dat de mannen van Beat tijdens de Fred Looijer Cup op 8 juni in Weesp de Fred Looijer Cup wisseltrofee tot prioriteit in dit seizoen hebben gebombardeerd.

Team 4 heeft als stabiele factor in de voorjaarscompetitie zijn faam weer eens waargemaakt. Het seizoen is ondanks de nederlaag met 18-4 tegen kampioen Oegstgeester 2, met een 3e plaats in de poule weer als geslaagd geclassificeerd. De mannen en vrouwen van teamcaptain Peter Jager zijn volgens de laatste berichten, al weer in trainingskamp gegaan als voorbereiding op de strijd om de Fred Looijer Cup. Over toewijding gesproken.

Bovenstaande teams – aangevuld met het weer geheel herstelde team van Max Dolfin, dat helaas door personele problemen dit seizoen moest worden teruggetrokken uit de competitie – zullen donderdag 8 juni een verbeten strijd gaan uitvechten om de Fred Looijer Cup wisseltrofee. Aanvangstijd van deze seizoensuitsmijter is 13.00 uur. Verzamelen om 12.00 uur. Alle speelsters en spelers van de Voorjaarscompetitie zullen via hun teamcaptain worden geïnformeerd over de details.


Over en sluiten

Team 2 van Golfvereniging Weesp mocht op 5 mei spelen op de fraaie Parkbaan van Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn. Maar... zie  er maar eens te komen!
Om kwart over acht vertrokken wij, Marjolein Bosman en Gea Noë, goed gemutst naar Alphen. Boordcomputer ingesteld, het juiste adres ingetikt en karren maar. Veertig minuten rijden was voorspeld. Maar niet op 5 mei dus. Omleidingen, wegversperringen en nog meer omleidingen. Wel een hoop gezien onderweg. Net een  schoolreisje. Van de andere teamgenoten hoorden wij ook dat we niet de enigen waren die last hadden van de omleidingen. Evenwel toch mooi op tijd op de golfclub aangekomen en ook nog tijd voor koffie.

Team 2 moest haar kunsten vertonen met als tegenstander het team uit Voorschoten. De ochtendeditie ging wat mij betreft best aardig (gelijkspel). De middageditie ging ronduit slecht. Ik zou graag zeggen dat e.e.a. aan het weer lag (het regende intussen stevig, maar geen onweer) maar dat is niet fair. We speelden gewoon niet goed. Jammer dan. We hebben ons best gedaan.

Dat Weesp 2 een hecht team is bleek wel uit het feit dat Willem Demper en Yvonne Tuin de moeite hadden genomen om ons te supporten. Zij hoefden vandaag niet te spelen. Na afloop dan ook met het complete team lekker nagetafeld. Dat moest ook wel omdat de Zeegerslootse horeca nogal traag was met het opnemen en uitserveren van de bestellingen. Bijna een uur wachten op je drankje nadat je dik drie uur in de baan bent geweest is toch wel, op z’n zachtst gezegd, vervelend. Het bittergarnituur daarentegen was dik in orde.

De competitie zit erop ofwel ‘over en sluiten’. Was weer leuk om op banen te spelen die je niet kent en mensen te ontmoeten die je anders ook niet tegenkomt. Volgend seizoen nieuwe kansen!

Gea Noë


Wedstrijd 5; Het slotakkoord

Op vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag) alweer de laatste speelronde van onze Voorjaarscompetitie. Weesp-1 is inmiddels uitgespeeld, maar ontving als gastteam de overige verenigingen uit de poule. Voor drie van de teams was het nog een spannende dag, er werd immers gespeeld voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Prinses Wilhelmina speelde zich vorige week al naar een kampioenschap en het vlaggenschip van Weesp eindigde al definitief op plek 2. Zonder meer een zeer verdienstelijk resultaat.

Weesp-1 toonde zich op de slotdag een geweldig team. Hans Schouten stak de voorafgaande dag de holes op nieuwe (en sommige op bijzonder lastige) plekken en ook de overige leden droegen hun steentje bij om de gastspelers een aangenaam verblijf in Weesp te bieden. Onze jarige Jos Mooij draaide soepel de horeca, Gert zette de ballen voor de drivingrange keurig klaar en Joost Leijten, Monica Leijten en ondergetekende inspecteerde de baan en harkten nog een laatste keer keurig de bunkers.
Het enige nog niet genoemde teamlid in dit verslag – Ronald Janzee – controleerde een laatste maal de wedstrijdkaarten en zorgde dat de administratie tiptop in orde was. Overigens liet deze zelfde Ronald het team aanvankelijk behoorlijk schrikken. Nadat er eerder in de week nog stevige woorden vielen na het smadelijk verlies in de vierde competitieronde, leek hij als co-captain zijn conclusies te trekken en tot 9.00 uur was hij in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig kwam hij alsnog opdagen en sprak de geruststellende woorden dat hij heeft besloten zijn contract te respecteren en gewoon aanblijft. Er ging een zucht van verlichting door het team. Maar goed, dan het verloop van de wedstrijd. Kampioen Wilhelmina nam het op tegen Putten en na een gelijk opgaande strijd in de singles trok de ongeslagen kampioen tijdens de regenachtige greensomes gedecideerd de overwinning naar zich toe (16-6). De kampioen mag over enkele weken aantreden in de halve finale voor het landelijk kampioenschap korte banen. In de andere wedstrijd ging Team Spandersbosch uit Hilversum de strijd aan tegen de Tukkers van Spielehof. Ook hier won de ploeg uit Enschede (18-4), wat betekent dat Putten en Spandersbosch degradeerden uit de Hoofdklasse en Spielehof zich ook ‘veilig speelde’.

Al met al kijken we terug op een mooie competitie, met veel spelplezier, gezellige tegenstanders en leuke banen om de sportieve degens te kruisen. De Voorjaarscompetitie smaakt naar meer en is een heerlijke start van hopelijk een geweldig golfjaar.

Teamgenoten bedankt voor de gezelligheid en Hans van Santen, dank voor de coördinatie!

Roland Tiemessen
 


Geplaatst op: 08-05-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer