100 procent score!

De NGF Voorjaarscompetitie 2023 is van start gegaan. Op de vrijdagen van 7 april tot en met 12 mei wordt er door de teams van onze golfvereniging gespeeld tegen teams van andere verenigingen.

Onderstaand het verslag van ons eerste team dat flitsend uit de startblokken is geschoten. Tegen één van de favorieten met kans op de eindzege, Putten 1, werd op de baan bij Spandersbosch 1 in Hilversum een afgetekende zege behaald (18-4) en meteen de koppositie in de poule gepakt.

Ons tweede team moest de reis naar Voorschotense 3 in de gelijknamige plaats maken, om daar nipt te winnen van Noordeloos 3. Dankzij degelijke singles van kopman Gerard, Hans en Willem waren, opgeteld bij het gelijke spel van Yvonne, de eerste extra wedstrijdpunten al in de tas. Maar goed ook, want de eindzege (12-10) kwam nog even in gevaar door wat tegenvallende prestaties in de Greensomes. De extra wedstrijdpunten moesten daar aan Noordeloos worden afgegeven.
Maar het totaal aantal gewonnen holes, 21 om 20, gaf uiteindelijk de doorslag in het voordeel van het team van Bram.

Het derde team kwam op bezoek bij De Kieviten 4 in Wassenaar in het strijdperk tegen ShortGolf 3 uit Swifterbant. Het werd een ware zegetocht met als eindresultaat een klinkende 18-4 zege. Ook hier gaat ons derde team fier aan kop in de poule.

Ons vierde team was gastvrouw/heer in Weesp en kon dus nog niet scoren om het feest compleet te maken. In Weesp pakte poulegenoot Oegstgeester 2 resoluut de koppositie door een  18-4 zege op Uithoorn 2. Mariënweide is hier verdienstelijk tweede na een krappe zege (12-10) op Zeegersloot 4.

Volgende week gaat het eerste team, van de teamcaptains Ronald Janzee en Roland Tiemessen, op bezoek in Putten waar de volgende kanshebber op de poulezege, Spielehof 1 uit Enschede, de tegenstander is.
Het tweede team gaat dan naar Hoenderdaal 1 in Driebergen waar Zeegersloot 1 aan de zegekar zal moeten worden gebonden om de aansluiting met de koploper niet te verliezen.
Ons derde team is volgende week gastheer in Weesp. Het team van captain Beat Scheidegger kan dus achteroverleunend een scoutingsrapport gaan opmaken voor de 21e april als Voorschotense 2 de volgende tegenstander is.
Het vierde team tenslotte, van de teamcaptains Peter Jager en Ad de Rijk, zal zijn eerste wedstrijd in poule C566 gaan spelen in Alphen a/d Rijn bij Zeegersloot 4 en dan tegen Uithoorn 2, de huidige hekkensluiter in  deze poule.

Kortom volop spanning in de Voorjaarscompetitie! We houden jullie, via de verslagen van de speelsters/spelers van alle teams, op de hoogte van de verrichtingen.


Voorjaarscompetitie 2023; de ouverture

Op 7 april 2023 begon voor nieuwbakken team Weesp-1 de Voorjaarscompetitie editie 2023. Dit jaar verschijnen aan de start; Hans Schouten, Gert Weijman, Sander Rensen, Jos Mooij, Joost en Monica Leijten, tot grote hoogte gestuwd – althans, daar wordt een poging toe gedaan – door teamcaptains Ronald Janzee en Roland Tiemessen. Op Goede Vrijdag stond wedstrijd nummer 1 op het programma, op het terrein van Spandersbosch werden de degens gekruist met Team Putten. Vooraf door Hans van Santen gekwalificeerd als een belangrijke outsider, je kan maar gewaarschuwd zijn.

Bij afwezigheid van Joost en Monica ontving Weesp-1 voorafgaand wel de laatste instructies van ons enige vrouwelijke teamlid. Monica drukte op het hart dat ‘haar jongens’ alleen de baan mochten betreden als de kledingvoorschriften stipt opgevolgd zouden worden. Om wildgroei te voorkomen werd hier fijntjes aan toegevoegd 'dit betekent dus een donkere broek met witte polo'. Dat Monica’s woorden niet gebagatelliseerd werden bleek spoedig, alle spelers verschenen braaf in blinkende outfit conform instructie. Of dit het verschil zou maken, moest nog blijken.

Alle teams verzamelden zich in het mooie clubgebouw te Hilversum voor een bakje koffie en de laatste instructies. We ontvingen ook een klein presentje namens het thuisteam, een paasstolletje met wat chocolade-eitjes. Leuk initiatief! Aansluitend werden wat ballen op de drivingrange weggemept en kort hierna begonnen de duels op de korte par-3 Crailoobaan. Toch altijd nog een lastig baantje. 

De ochtend startte met single Matchplay duels (shotgun), op volgorde van handicap. Na goed een uur keerden de spelers terug naar de afslag van hole één en werden de resultaten gedeeld. Een goede start van Weesp-1 bleek, 4 van de 6 duels werden gewonnen en sommige met grote marge. Niet onbelangrijk, dan kan bonuspunten opleveren.

Greensome
Rond 11.00 uur begon de tweede ronde, ditmaal de Greensomes, waarbij de spelers zelfs officieel werden aangekondigd en onder toeziend oog van de overige deelnemers de eerste bal mochten slaan. Tandem Sander/Jos beet de spits af, gevolgd door Hans/Roland en afgesloten door Gert/Ronald. De greensomes werd een ware zegetocht voor Weesp-1. Alle drie de partijen werden gewonnen, hoewel de partij voor team Hans/Roland tot de laatste hole spannend bleef. Alle vier de spelers plaatsen met veel overtuiging de bal vanaf de afslag in het water en de krappe ‘1up’ werd met enige opluchting over de streep getrokken. 

Bij terugkomst in het clubgebouw werden de resultaten driftig geteld en comfortabel settelde Weesp-1 zich al aan de drank. Volkomen terecht, zo bleek bij de bekendmaking van de resultaten. Weesp-1 won haar partij met 18-4, mede dankzij 4 bonuspunten. De andere partij, gespeeld tussen de ploegen uit Enschede, werd over de streep getrokken door Prinses Wilhelmina (14-8).

De kop is eraf, de ouverture van het seizoen ligt achter ons. Hoewel één zwaluw nog geen zomer maakt, geeft het resultaat in Hilversum team Weesp-1 veel vertrouwen in het vervolg van de competitie. 14 apil reizen we af naar Putten, waarbij we tegenstander Spielehof ontmoeten. Volgens Hans van Santen óók een outsider, dus we zijn opnieuw op onze hoede. @Monica; wil je de teamleden uiterlijk dinsdagavond het kledingadvies voor de komende wedstrijd doorgeven? Never change a good preparation. 

Geplaatst op: 15-04-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer