Eerste speeldag Wintercompetitie

Na een zomer vol activiteiten is de Najaarswedstrijd het gebruikelijk eindpunt van het drukke zomerwedstrijdprogramma. Voor de spelers die de hele winter door golfen zijn er dan niet zoveel mogelijkheden meer om hun golfvaardigheden met anderen te meten, maar de Wintercompetitie is daar toch een mooi voorbeeld van. De wintercompetitie wordt elke wintermaand gespeeld, als de omstandigheden het toelaten uiteraard. De spelvorm is stableford en de beste 3 uitslagen van maximaal 5 wedstrijden tellen mee. Een slechte ronde hoeft dus niet meteen een slechte invloed op de totaalscore te hebben. 

Zaterdagmiddag 5 november stapten 22 spelers de baan in voor de eerste Wintercompetitie. Het was droog, er stond wind, het was zwaarbewolkt en 10 graden: mooie herfstomstandigheden dus. Ikzelf twijfelde tot laat of ik mee zou spelen, maar na het spelen van de NGF Najaarscompetitie leek het me erg leuk de spelers van de teams en anderen weer eens te zien en te spreken. De wedstrijdleiding hed me ingedeeld met Ronald Janzee, Roy Bihari en Erik Hansma. Een prima flight om lekker door te golfen dus. Al vanaf het begin liep het meeste lekker, al wilde de chipjes door gebrek aan techniek maar een overmaat aan enthousiasme nog wel eens mis gaan. Gelukkig wist de putter de schade goed binnen de perken te houden. Stableford is voor mij altijd een spel waarbij 1 streep nog kan, maar daar moet het dan ook bij blijven. Gelukkig bleek aan het eind dat er maar 1 streep op de kaart stond. Met een mooie slag op de green waar de neary stond (excuses Joost) wist ik er zelfs nog een birdie tussen te frommelen. 35 punten aan 't eind leek me een mooie uitgangspositie voor de hele competitie. Bij binnenkomst werden we getracteerd op een heerlijke pompoensoep en een hamburger.  

Tijdens de prijsuitreiking bleek al snel dat bij de heren 2 spelers gedeeld 2e en 3e waren geworden met 34 punten. Bij de dames bleek Monica Leijten de sterkste met 37 punten. De wedstrijdleiding had weer voor mooie prijzen gezorgd, ditmaal in een passend herfstthema.

Top 3 Heren

1. Hans Schouten, 35 punten
gedeeld 2 en 3: Ernst Oosterloo en Michiel Hiemstra, 34 punten

Top 3 Dames
1. Monica Leijten, 37 punten
2. Marjolein Bosman, 32 punten
3. Astrid Drenth, 28 punten

De volledige uitslag en tussenstand zal door de wedstrijdleiding gecommuniceerd worden bij de volgende wedstrijd op 10 december. I.v.m. de vroeg invallende duisternis wordt om 13.00 uur gestart. 

Hans Schouten


Geplaatst op: 07-11-2022

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer