Dankbaar toernooitje

Een heerlijke zonnige zaterdagmiddag was het, waarop tien startende golfers zich meldden voor het regelmatig terugkerende Debutantentoernooi. Een laagdrempelige manier voor nieuwe of aankomende leden om eens kennis te maken met het lopen van 'wedstrijd'. Al gaat het bij dit toernooitje dan vooral om de tips en tricks, met name op gebied van tempo in de baan, etiquette en stableford tellen. 
Yvonne Tuin gaf een mooie inleiding aan de vijf dames en vijf heren die vervolgens onder begeleiding van een meer ervaren speler 9 holes liepen. 
Na afloop op hole 19 (of in dit geval eigenlijk hole 10) kon onder genot van een verfrissend drankje de uitslag opgemaakt worden. Even een kleine verwarring bij de heren omdat bij twee spelers de playing handicap in het uitslagenvakje op de kaart terecht was gekomen, maar uiteindelijk eind goed al goed.
Bij de heren won Charly IJfs (15), op de voet gevolgd door Coert van Duijnen (14). Derde werd Patrick van Marsbergen (10). 
Ellen van Duijnen (10) veroverde de eerste plek bij de dames, Thea Jacobs (9) zat daar vlak achter en een verraste Wil van Baarsen (7) kon een balletje voor de 3e plaats in ontvangst nemen. Allemaal aanstaande golftalenten!
Het is een dankbaar toernooitje om te organiseren. De deelnemers vinden het leuk om veel op te steken en de begeleiders delen de kennis graag. Alle spelers hebben naast een pitchfork ook een baanboekje meegekregen, dus mocht er in deze stralende zomer nog eens een regenachtige dag de kop op steken, dan is de literatuur in huis! 
Yvonne bedankt voor de goede zorgen bij de start en Ad de Rijk, Gea Noë, Gert Weijman en Martijn van den Berg, dank voor het meelopen. Op 10 september is het volgende – en voor dit jaar ook het laatste – Debutantentoernooi. Iedereen met een handicap hoger dan 36 mag zich daarvoor nu alvast inschrijven via wedstrijden@golfverenigingweesp.nl.

Namens de Wedstrijdcommissie,

Astrid Bonefaas

Geplaatst op: 25-07-2022

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer