Beat the Pro

Twee weken geleden ontvingen alle golfers van Golfvereniging Weesp een mailtje van de Wedstrijdcommissie of ze zin hadden om mee te doen met een voorronde voor Beat the Pro, een jaarlijks terugkerende actie tijdens de Dutch Open. Amateurgolfers mogen tijdens de Dutch Open op golfbaan Bernardus afslaan op een par 3. De pro's, die dan hun ronde spelen, slaan ook af en als de amateurgolfer dichterbij de hole slaat dan de pro's wint daarmee eeuwige roem. 

De vorige jaren werden de amateurs door de NGF geselecteerd, maar dit jaar had de golfbond ervoor gekozen om alle verenigingen aan te schrijven om 2 spelers van de vereniging af te vaardigen naar een voorronde, die op de Goyer gehouden werd. 

Daar hadden ondergetekende en Roland Thiemessen wel oren naar. Een klein wedstrijdje tegen een pro met de bijbehorende entourage en spanning, dat leek ons beiden leuk. Zo togen we op 7 mei jongstleden naar de Goyer. Bij aankomst werden we welkom geheten door de tournooi directeur van de Dutch Open en de te beaten Pro met iets te drinken en een gevulde koek. Men had een van de holes van de south course in gebruik genomen als beat the pro hole : een hole van 82 m met wind van rechts en een oplopende green. Na wat inslaan op de moderne driving range om uit te zoeken welke club het beste voor deze afstand konden we richting de beat the pro hole om daar de eerste spelers te zien afslaan. De pro had er zin in, dat was wel duidelijk. Strakke ballen vlak naast of achter de vlag deden vermoeden dat hij dit vaker gedaan had. 

Na een aantal deelnemers, waarvan sommigen dichterbij speelden maar de meesten niet, mochten wij laten zien wat we waard waren. Na de slag van de pro Wouter de Vries, die op bijna 2 m van de vlag tot stilstand kwam volgde de introductie en het bijbehorende applaus van het publiek en kon er geslagen worden. Dat is dan opeens toch anders. Met een mooie boog belandde de bal van ondergetekende links op de green en kwam nog een beetje terug maar helaas niet genoeg. Met een grote rode smiley werd duidelijk gemaakt dat deze bal in ieder geval niet dichterbij gekomen is.

Kort daarna volgde de slag van Roland. Ook bij hem had de pro, om het makkelijker te maken,  de bal lekker dichtbij de vlag geslagen zodat Roland zijn bal er theoretisch nog tussen kon spelen. Theoretisch dan, want helaas haalde hij de green net niet, zodat ook Roland met een bedankje van de pro en de tournooi directeur en vrijkaartje voor de Dutch Open rijker de terugreis naar Weesp kon aanvaarden.  Meer oefenen is het motto zodat we de volgende keer weer meer kans maken!

Hans Schouten


Geplaatst op: 09-05-2022

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer