De ballen stuiteren lekker door

Wat een geweldig weer vandaag! Gelukkig stond er een aardige bries om nog wat verkoeling te krijgen. De baan is alweer wat harder aan het worden, de ballen stuiteren lekker door wat niet voor iedereen gunstig is. Tempo in de baan was ook prima met 35(!) man (m/v). De flight waarin ik zat had het heerlijk naar de zin. Ik vind het erg leuk dat er ook veel deelnemers meedoen van Amstelborg. Echt heel leuk! Welkom, en volgens mij komen de nieuwe leden terecht in een warm bad. Ik vind het altijd erg fijn om met hen te spelen. 

Het spel vandaag was strokeplay met halve handicap. Maarrrrrrr op 5/6 en 14/15 mocht je de bal opleggen voor de sloot en daarmee een slag minder te rekenen. Ik weet niet of dat bij de dames van invloed was, maar bij de heren maakte dat geen indruk in de score. 

Het birdie-festival viel mee, vijf keer één birdie en twee keer twee birdies door Sjoerd en ondergetekende. De neary van de dames op hole twee is gewonnen door Martje Franse en bij de heren mooi neergelegd door John van Ravenstein. 

Dan de toppers.
Bij de dames:
1. Tiny Scholten (61)
2. Marjolein Bosman (61)
3. Loes Philips (65)

Bij de heren:
1. Peter Roest (56)
2. Gert Weijman (56)
3. Paul Baarbé (59)

Dit was dus een wedstrijd voor de lage handicappers (de helft van niks is nog steeds niks) en ik heb de laagste handicap en daardoor heb ik gewonnen. De grootste kanjers bij de heren waren dus eigenlijk de hogere handicappers die toch in de prijzen vielen!

Peter Roest

Geplaatst op: 09-09-2021

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer