Vriezen of dooien

Vol overtuiging dat we ons via de site hadden opgegeven voor Balletje-balletje, zat ik te wachten op de startlijst die maar niet kwam. Bij de vorstvermelding van zondagavond acht uur zei mijn echtgenote: “Het gaat niet door, het vriest, de baan is gesloten”. Deze morgen geen startlijst, maar de site van Golfbaan Weesp gaf zelfs qualifying aan. Om een eventuele vergeefse reis vanuit Huizen te voorkomen toch maar gebeld. “Wij zijn open” zegt Sharon “en met balletjes bemoei ik me niet!”.

Aangekomen troffen we nog vijf andere golfers aan die in de mist stonden te trappelen om af te slaan. Een blauwe emmer was gauw gevonden alsook de geprinte score kaarten. Een flight met Hans Graas, Coos de Nijs en ondergetekende kon als eerste vertrekken. Tini Bruggeman, Michiel Hiemstra, Bram Beun en Fred Nelis vormden de tweede flight.

Op de eerste vier holes sprongen de ballen vanwege de aangevroren grond zelfs nog een beetje rechtdoor en een hoge bal ging de sloot in en gaf een tevreden krakje door het ijslaagje. Daarna begon het te dooien en werd het een prut als vanouds. Ook het spel was weer ouderwets; prachtige slagen, chips niet uit de blubber te spelen, putts van vier meter maken en van 50 cm missen. Mijn flightgenoten bleven me positief opbeuren en klapten hun handen warm bij mijn spel. Er werd best gescoord: 37 punten voor Michiel Hiemstra en mijzelf, waarbij ik een lagere hcp heb, Hans Graas had 31 punten en de rest volgde met 29, 25, 22 en 18 punten.

De ingeleverde balletjes werden uitgedeeld: drie ballen voor Ben Bruggeman als winnaar; tweede werd Michiel Hiemstra met twee ballen, hij kreeg ook nog een extra bal vanwege een gemaakte birdie; Hans Graas werd derde en kreeg één bal.

Ben Bruggeman

Geplaatst op: 01-12-2020

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer