Verslag Instuif 30 september

Van start met 35 ingeschreven instuivers met een volgens onze organisatrice prachtige weersverwachting (was ook door het KNMI voorspeld hoor Wil). Nou of het weer al net zoals het seizoen compleet beïnvloed was door het Coranavirus, wie zal het zeggen. Het zou alweer de laatste instuif van het seizoen zijn, jammer maar het is niet anders.

Bij afwezigheid van Koos (om zeer aannemelijke redenen) was ik dit keer de spreekstalmeester zodat ik mijn luide stem (die zelfs op een drukke zaterdag op de Albert Cuypmarkt alles en iedereen zou overstemmen) weer eens kon gebruiken voor de huishoudelijke mededelingen en flight indeling.

Ik zou van start gaan met Wil van Horssen en Wim van Engelenburg. De laatste 9 holes zou bij mooi weer Lida van Oostveen aansluiten, nou …..u begrijpt, het bleef een drie bal. Wel is misschien nog te vermelden dat er gekletst en gelachen werd als bij een 5 bal. Het zou zomaar kunnen dat dat met mijn persoon te maken heeft. Er is mij al meerdere malen verteld dat ik zelfs tijdens het afslaan op de tee box nog volledig onverstoorbaar blijf nemen aan gevoerde gesprek hier voorafgaand. Toen Wim mij hier op een beschaafde wijze van in kennis stelde bleek ik ineens veel beter te gaan afslaan…..zowaar weer en ervaring rijker!   

Wij konden onze Loes Philips weer verwelkomen na haar blessure dus ……..misschien eindelijk weer eens de dames neary!

Spelvorm gewoon stableford en met de neary voor de heren op hole 7 en 16 en voor de dames op hole 2 en 11.   

Tussen de wisseling van hole 9 naar 10 heeft onze Wil (wakend over onze gezondheid als een moeder) toch maar even de aanzet gegeven om de parasols uit te laten klappen, want onze groep was te groot om binnen te mogen plaats nemen. Goeie actie Wil.
Enfin….weer genoeg praatjes en proza inmiddels en tijd voor de uitslagen!

De uitslag

Birdies

Roy Bihari, Bert de Haan, Wim Vinju, Sjoerd Bron enRutger Kruitwagen

Neary heren
Zowaar een trendbreuk, dit keer Roy Bihari en niet weer Sjoerd Bron.

Neary dames
Nou….hij is toch nog geslagen dit keer Desiré Overdiek

Dames

1.  34 punten Tiny Scholten
2.  30 punten  Marjolein Bosman
3.  29 punten  Loes Philips

Heren

1.  34 punten  Wim Vinju
2.  33 punten  Sjoerd Bron
3.  33 punten  Paul Baarbé
Hierbij nog te vermelden dat ook Coos de Nijs en Ruud Andringa eveneens 33 punten hadden maar het hdcp uiteindelijk de doorslag gaf.

En dubbel feest want de baaneigenaren hadden de twee hoofdprijzen, het boek van onze kok Leo en voor iedereen een balletje beschikbaar gesteld. En dubbel wil zeggen daarna ook nog een borrel uit de instuif pot. Zowaar nog een heel leuk einde van het instuif-seizoen.

En nog een primeur …door de Corona omstandigheden is de beker voor de instuiver van het jaar niet uitgereikt …..deze blijft dus rustig bij mij op de kast staan en zal nog vaak moeten worden afgestoft.  

 Paul Baarbé 


Geplaatst op: 06-10-2020

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer