Na Blue Monday komt hoge druk

Het is de laatste maandag van januari, Blue Monday ligt ver achter ons. De afgelopen week werden we getrakteerd op droog weer, met af en toe een zonnetje. Het is in de avond (en ook wel enigszins in de ochtend) duidelijk merkbaar dat het steeds wat langer licht is. De vogeltjes hoor je al flink geluid maken, de lente komt langzaam dichterbij. De baan was flink droger geworden, tussen de teebox van hole 3 en de sloot behoorlijk geholpen door Geo Veenman en Erik Hansma. Zij hebben een put met drainageput ingegraven wat er hopelijk voor zal zorgen dat de nattigheid daar wat minder intens zal zijn. Mocht het zo zijn dat er nog meer mensen hieraan hebben meegeholpen, bij deze iedereen bedankt!

Ons opperhoofd Bert de Haan heeft zich afgemeld. Wat is social media tegenwoordig toch gemakkelijk, vervanging is zo geregeld. Bert, we wensen je beterschap en hopen je volgende week weer in goede gezondheid aan de koffietafel te treffen. Aan Aloys Kroese vandaag de eer om een en ander een beetje in redelijke banen te leiden, het is hem overigens goed gelukt. Ondanks de wat minder goede voorspellingen hebben in totaal 10 deelnemers de weersvoorspellingen zodanig goed in de gaten gehouden dat zij besloten hadden dat thuisblijven geen optie was. Wederom was ik vandaag niet de enige vrouw, Astrid Drenth was ook van de partij. Fijn dat ik niet als enige de eer van de dames hoef hoog te houden, de druk is soms wat hoog...
Tijdens het inslaan op de driving range vanmorgen stond ik samen met Kees Eitjes. Hij had een nieuwe houten 3 meegenomen en was benieuwd of het hiermee zou lukken om op hole 17 iets dichterbij de green te kunnen komen. Hij was er niet zeker van of hij er wel recht mee kon slaan en vroeg of ik even wilde meekijken. Prachtig recht en ver, ik heb niets gezegd maar had er het volle vertrouwen in.

Rustig weer
Ik mag vandaag met Aloys Kroese en Astrid Drenth de baan in, als hekkensluiters op hole 1. Een vierbal op de voorste hole (3) laten starten, een beginnersfoutje zullen we maar zeggen. Dit leidde de eerste drie holes tot wat vertraging, toen kregen zij het op hun spreekwoordelijke heupen en kon iedereen prima doorlopen. De baan wel iets natter door de regen van afgelopen nacht, echter nog veel plekken waar de bal stuitert en rolt. Alleen ballen kwijtgeraakt in het water, in de baan was alles goed vindbaar. Het weer was prima, een beetje wind met af en toe een zwak zonnetje. We hebben het ruimschoots droog gehouden. Dank aan mijn flightgenoten voor een heerlijke ontspannen en gezellige ronde, mijn score vandaag was matig maar ik voelde me heerlijk opgefrist en goed bij binnenkomst.

Dan is iedereen natuurlijk benieuwd naar de resultaten. Spelvorm vandaag wederom strokeplay max. 5 met aftrek van de helft van de playing handicap. De neary vandaag op hole 2. Was het beter dan vorige week? Ja en nee, slechts 2 heren wisten de hoge druk te weerstaan vandaag.

Hopelijk melden zich volgende week weer wat meer deelnemers, tien is toch wat aan de magere kant. Daarbij nog een vriendelijk verzoek aan alle deelnemers omdat er de laatste weken toch een paar keer oude ballen in de emmer zijn gedaan: afspraak is dat de bal die wordt ingeleverd om mee te mogen spelen nieuw of zo goed als nieuw dient te zijn. 

Uitslagen
Kees Eitjes met 63 slagen netto (bruto 69)
Albert Drenth met 63 slagen netto (bruto 70)
Astrid Drenth met 72 slagen netto (bruto 79)

Voor Bram Beun een eervolle vermelding, hij scoorde netto ook 72, helaas lag zijn bruto score hoger waardoor hij vandaag net buiten de prijzen viel. Wie weet wat volgende week brengt Bram!

Neary: Albert Drenth
Birdies: Albert Drenth (2x), Astrid Drenth (1x) en Kees Eitjes (1x)

Ilse Oltmann

Geplaatst op: 28-01-2020

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer