Niet te moeilijk doen op de 13e

De tweede Balletje-balletje van het jaar 2020. Bij binnenkomst een vol clubhuis, er bleek een passessie te zijn voor de deelnemers aan de C-competitie. Voor Balletje-balletje meldden zich dertien deelnemers waaronder twee dames. Beat Scheidegger speelde de tweede 9 holes mee en zou zich wat later bij een flight aansluiten. Kees Braam hadden we dit winterseizoen door omstandigheden moeten missen, maar nu kon hij eindelijk weer meespelen.

Indeling werd gemaakt op basis van getrokken kaarten en tegen half elf gingen de golfers op maandag de 13e de baan in. De zon probeerde door de wolken te breken en de wind waaide niet zo straf als voorspeld. De baan was wel wat natter dan vorige week, maar ten opzichte van het weekend wel beter speelbaar. Met frisse moed mocht ik op hole 3 starten, samen met Kees Eitjes en Coos de Nijs.

Het golf ging zoals het hoort, met pieken en dalen. Ik wist een mooie serie van drie parren niet voort te zetten. Kees vond hier en daar het water en Coos gaf zijn ballen af en toe flink op de kop. Kees wist wel de neary neer te leggen op hole 7, aan de rand rechts op de green. Veel ruimte voor verbetering, wat hij in ronde twee zelf deed vanaf hole 16. Niemand wist de bal daarna nog dichterbij en op de green te leggen. 

Na drie uur genieten van zon en wind werd onder het genot van warme dranken de score berekend. De spelvorm was strokeplay max 5 waarbij de playing handicap mocht worden afgetrokken. Redelijk simpel zou je zeggen, toch heeft iedereen altijd wat tijd nodig voor het nodige rekenwerk. Bert de Haan had deze dag niet gespeeld, maar was wel gebleven om de prijsuitreiking te doen. De door Ferdinand Vermeulen ter beschikking gestelde sleeve ballen gingen naar Coos de Nijs. 

Uitslagen
Neary: Kees Eitjes
Birdies: Aloys Kroese, Barry Jaspers en Ilse Oltmann

1. Fred Nelis (62 netto met handicap 53)
2. Barry Jaspers (64 netto met handicap 10,7)
3. Aloys Kroese (64 netto met handicap 25,1)

Ilse Oltmann

Geplaatst op: 14-01-2020

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer