Hersenkraken

Het jaarlijkse golf-bridgetoernooi rond half juli is een ware happening geworden met een redelijke opkomst aan golfers, bridgers en een aantal mensen die beide spellen (mijn eerste pro zei tenminste: golf is een spel en geen sport) beoefenen.

Gerard Stevens als winnaar van het golfrondje heeft zijn zegje gedaan en hoe! Verbeteren kan ik het niet en ik doe ook maar geen poging om zo spitsvondig te zijn. Ik beperk mij dus tot het bridge-gebeuren, wat als altijd weer een gezellig samenzijn was zonder het mes op tafel. Over tafel gesproken, er was een extra tafel gearrangeerd voor een viertal leerlingen van Loes waar ik even ging informeren hoe het met ze ging, maar ik had de zin nog niet gezegd of ik, stuntel als ik ben, stootte het glas bier om dat op de tafel stond. Je reinste verspilling, maar gelukkig geen natte kleding, alleen een nat bridgekleedje. De organisatie staat echter voor niks, want er bleek nog een reservekleedje te zijn. Ik ben toen maar gauw afgedropen naar mijn eigen tafel, waar Wien, mijn gelegenheidspartner, al zat te wachten. Mijn vaste partner, Lida van Oostveen, had zich 's morgens helaas ziek moeten melden. Ondanks het feit dat Wien en ik gelegenheidspartners waren, zijn wij toch als derde geëindigd met een mooie score van 58,68%

De eerste plaats was voor Tineke Rutgers en Erika Middendorff met maar liefst 63,54%

De tweede plaats voor Irene Vetter en Brigit Verburg met een prachtige score van 60,76%

De score in de combinatie golf-bridge was voor ondergetekende 26 punten op de voet gevolgd door Irene Vetter met 23 punten en de derde plaats was voor... en dat kan ook bijna niet anders gezien zijn golfresultaat van die morgen: Gerard Stevens.

Wisselbeker
Voor het tweede jaar op rij ben ik trots met de wisselbeker naar huis gegaan, die ik nu wel weer wekelijks moet afstoffen!
Speciaal wil ik nog even gezegd hebben, dat het geweldig is zoals veel leden van een plaatselijke bridgeclub ieder jaar bereid zijn om hun zaterdagmiddag op te 'offeren', zodat er daadwerkelijk een golf-bridgetoernooi kan plaatsvinden en ook dit keer wil ik het organisatieteam, Loes en Wien Philips, Bert de Haan, bedanken voor hun enorme investering qua tijd en energie in dit succesvolle toernooi!

Vrony van Veen


Geplaatst op: 14-07-2019

OJC

© 2020 Golfvereniging Weesp | Disclaimer