Nieuw lid van de club

Hallo allemaal,

Laat ik me even snel voorstellen als nieuw lid van de club. Michiel Hiemstra woont in Nigtevecht 63 jaar oud, getrouwd met Marga en gezegend met een studerende dochter Ella-Roos.
Mijn professionele leven doorgebracht in marketing en communicatie. Onder andere als partner bij DDB Amsterdam (reclame) en Vice President Marketing & Communications bij McDonald’s Nederland. Na een aantal jaren als zelfstandig adviseur heb ik mezelf onlangs ‘gepensioneerd’. 
Doe nog wel wat zakelijke ‘dingetjes’, maar alleen als ik ze leuker vind dan hardlopen en golfen. Dat zijn er dus niet zoveel.

In 1996 heb ik mijn GVB gehaald. Gelest op de toentertijd gloednieuwe Golfbaan in Weesp en examen gedaan op De Hoge Dijk. Sinds die tijd tot de zomer van vorig jaar misschien twee keer per jaar ‘gespeeld’. Als je dat tenminste spelen kon noemen. Leek er natuurlijk niet op, maar natuurlijk nooit tijd. Druk, druk, druk…
Roderick heeft mij de afgelopen maanden, in de aanloop naar mijn leven als actief pensionado, geleerd de bal überhaupt weer af en toe te raken. Zo werd het toch langzaamaan steeds leuker… Een paar weken geleden ben ik daarom lid geworden van de illustere Golfvereniging Weesp.

Na wat redelijke resultaten tijdens mijn eerste Herenmiddag en Instuif werd ik plotseling, waarschijnlijk door bliksemsnel ingrijpen van de Regel en Handicapcommissie, van 54 naar 42 gezet. Vorige week op mijn 63e verjaardag won ik tot mijn stomme verbazing daarmee toch de Herenmiddag. Dat moet bijna wel, ondanks het zorgvuldig checken van mijn scorekaart, een vergissing zijn, want naar mijn eigen gevoel kan ik er nog steeds nix van. Dit ondanks de goede, soms bijna briljante voorbeelden, die ik de laatste weken aan mijn flightgenoten Driekes, Peter en Kees heb gehad. Zal nu voor straf wel weer lager gezet worden door de commissie. Keihard die golfwereld.

Rest mij te melden dat ik tijdens mijn zegetocht op 17 juni coryfeeën als Driekes en Ferdinand, weliswaar nipt, achter me heb gehouden. Ook nog toegezongen, top weer en heerlijke hapjes uit het clubhuis. Mijn verjaardag kon niet meer stuk…

Ik kijk ernaar uit om iedereen in de club de komende tijd wat beter te leren kennen.
Het ‘no nonsense’ gehalte van de omgang met elkaar spreekt me in ieder geval erg aan.

Golfgroet,

Michiel

Geplaatst op: 24-06-2019

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer