Wat een golfweekend!

Met een wat weemoedig gevoel fietste ik zaterdagmiddag naar de golfbaan. Dit weekend zou wel eens voorlopig het laatste rondje golf kunnen zijn op Golfbaan Weesp…
Nou ja, even niet aan denken, het strokeplay toernooi moet nu gespeeld worden…

Birdies
Na de warme dagen van de afgelopen week, was de getemperde temperatuur een welkome gast. Een goede begeleider voor de ‘hete strijd’ die gestreden moest worden.
Dat er hard gewerkt moest worden was wel duidelijk want de golfpro’s Tjerk van der Horst en Roderick Paardekoper mengden zich ook in de strijd. Daar zouden de deelnemers een hele kluif aan hebben!
Op deze eerste dag van het twee-daagse toernooi zijn mijn flightgenoten: Astrid Bonefaas en Vreneli Stadelmaier, dames die weten hoe je een balletje moet slaan! Dat bleek al snel toen beiden een mooie birdie op de kaart konden noteren. Dat was voor mij deze dag niet weggelegd, maar met een resultaat van 66 slagen, kon ik zeer tevreden zijn en stond ik op de voorlopige eerste plaats bij de dames. 
Marian Verasdonck speelde een prachtige ronde en stond voor die dag op de tweede plaats met 68 slagen.
Bij de heren stond de teller op een knappe ronde van 58 slagen door Sander Rensen, op de voet gevolgd door Roderick en Tjerk met beiden 59 en Erik Hansma met 62. Na ruim twee uur ‘spelen in de wei’ konden we op hole 19 de dag verdiend afronden met een drankje. 

Spannende finale
Voor zondag was de weersvoorspelling dat er meer zon te zien zou zijn, maar helaas, de wind was aangetrokken en af en toe viel er wat motregen. Dat was dus jasje aan, jasje uit… Op de dag van de finale start ik in de laatste flight met Marian, Roderick en Sander. Dat zou een nek-aan-nekrace worden! Het werd dan ook een spannende wedstrijd waarbij de parren en birdies voor Sander en Roderick geen uitzondering waren. Maar tijdens het spelen bleek al dat Erik met een inhaalslag bezig was… en eindigde met een ronde van 2 slagen onder de baan! (53 strokes) Een prachtige prestatie.
Uiteindelijk eindigde de ronde voor mij met 73 slagen, voldoende bleek later, om met het totaal van 139 de titel voor de dames te hebben verdedigd. 

Na de prijsuitreiking in ‘de tent’ was het nog goed toeven met een hapje en drankje, aangeboden door de wedstrijdcommissie. Dank aan Bert de Haan en Henk Steffens voor de organisatie en mijn flightgenoten van zaterdag en zondag, dank voor de gezelligheid en het mooie spel dat jullie hebben laten zien! 

Met de wisseltrofee in de tas fietste ik weer naar huis en dacht nog… hopelijk loopt het allemaal goed af met de golfbaan, want wat zullen we het missen als…

Monica Leijten-Jenster
 

Bekijk de foto's
 

Uitslag Dames 
3e plaats Astrid Bonefaas 157 strokes
2e plaats Marian Verasdonck 151 strokes    
1e plaats Monica Leijten-Jenster 139 strokes

Uitslag Heren (21.0 – 36.0 hcp.)
3e plaats Wim Vinju 152 strokes
2e plaats Jacques Verasdonck 149 strokes    
1e plaats Bert de Haan 148 strokes

Uitslag Heren (0-21.0 hcp.)
3e plaats Roy Bihari 131 strokes
2e plaats Sander Rensen 116 strokes    
1e plaats Erik Hansma 115 strokes


Geplaatst op: 26-06-2017

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer