De grijze golf

Het hagelde, sneeuwde en het was er zooo koud. De stenen lagen op de green!!! Op onze jaarlijkse 3 daagse trip hebben wij het allemaal langs zien komen.

Maandag 24 April was het zover. 's Morgens rond 9 uur gestart uit Weesp met bestemming de Zuid- Drentse Golfclub in Erica, ruw weg 135 km knorren.
Een niet eenvoudig te bespelen 9 holes links baan. Wel in een rustig en ontspannen polderlandschap. De ontvangst was vriendelijk en we werden onthaald met koffie.

Eerste dag
Gewapend met goede moed en een verzorgd lunch pakket richting afslag tee 1. Met windkracht 5 op de kop plus een combinatie van water en zand voor je snufferd een ware vuurdoop! 
Na een gevarieerde ronde, gesierd met hagel- en regenbuien terug in het hotel. Flink verkleumd en toe aan wat opkikkertjes.
De hete douche deed wonderen. Terug naar de eetzaal voor een goed verzorgd diner. Een keuzemenu met variaties van asperges, daar hadden wij wel een plekje voor.

Tweede dag
Het weerbericht was nog ‘’iets minder’’. Dat klopte als een bus!! Voor we van hole 1 vertrokken waren we 20 minuten verder. Geteisterd door hagel en storm toch maar naar de schuilhut, de afslag moest maar even wachten. 
Af en toe kwam er een schraal zonnetje kijken, afgewisseld door regen en hagel. Ondanks ons meegebrachte lunch pakket na 9 holes opwarmen in het hotel. 
We hebben de laatste 9 holes, plus het laatste restje hagelstenen, afgerond en daarna richting hotel voor een welverdiende "opwarmronde".
Tijdens het diner, traditioneel met jasje en dasje, hebben we stilgestaan bij onze ontvallen golfvrienden. Het diner nog even onderbroken voor het bekend maken van de ranking en het uitwisselen van surprises. 

De uitslag
De minste score mocht het eerste kiezen. 
Bert de Haan, onze toernooileider, mocht als eerste kiezen. Hij werd gevolgd door onze algehele regisseur en neary specialist Gerard Tijssen. 
A3 de Wit nam de 5de plek in, Ben Luken, die bijna een jaar niet speelde, werd 4de.
Onze nestor Ton Sertons een zeer verdienstelijke derde. Nog zo’n kanjer Ben Hartsink: net een week van de operatietafel, en dan toch nog tweede worden. Ondergetekende mocht de beker meenemen op straffe van een verslagje schrijven.

De afsluitende ronde was op Hoogland, waar wij werden verwelkomd door (onze) Peter Vrakking. Na de nodige drankjes en een lekker hapje richting Weesp.

Rest mij te melden dat onze dank uitgaat naar Gerard Tijssen voor de perfecte organisatie van deze boeiende dagen. 
Gerard namens allen, nogmaals DANK.


Hartelijke groet, 
Ferdinand Vermeulen

Geplaatst op: 28-04-2017

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer