Start Texas Scramble seizoen

Dat Texas Scramble een populaire spelvorm is bleek wel uit de inschrijvingen voor de openingswedstrijd van dit speltype. Liefst 47 deelnemers hadden zich gemeld waarvan er helaas dus een aantal plaats moesten nemen op de reservelijst. Vijf flights hadden zich als team ingeschreven, de overige 4 werden door het welbekende lot ingedeeld. 

Net als bij elke golfronde moet je bij TS ook een beetje geluk hebben. Niet allemaal op dezelfde hole de bal de sloot inslaan bijvoorbeeld en als 3 dat puttje hebben gemist, dan het geluk als de 4e hem wel weet te maken. Zo wordt golfen ineens een leuke teamsport!

Paul, onze hoofd-rekenaar, had besloten zijn golfplezier deze week elders te zoeken en dat bracht wat onduidelijkheid over de handicapberekening (excuus namens ondergetekende) maar Wim leidde dat snel in goede banen. Playing handicap optellen en daar 20% van nemen. Dit was de aftrek van het aantal gemaakte slagen. 

Dit leidde tot onderstaande uitslag. Waarbij bij de teams die gelijk eindigden, de doorslag werd gegeven door de beste gespeelde laatste 9 holes (bij gelijk, laatste 6 etc). 

Kijk eens even naar de 5e plaats. Zonder handicapverrekening hadden zij fier bovenaan gestaan en uiteraard werden ook zij beloond met een prijs voor een zeer nette score van 1 boven de baan. 

Hartelijk dank aan onze vrienden van de horeca die ook nu weer iedereen na het toernooi vlot voorzagen van een drankjes en – in stijl – een heerlijke taco. Jos & Team, we gaan jullie ontzettend missen ☹!
 

1 Peter, Bert, Desiree, Jacqueline 61 23 38
2 Liesbeth, Jeroen, Peter, Wil 62 22 40
3 Humphrey, Ernst, Wilfried, Digna 61 18 43
4 Gert, Albert, Astrid, Astrid 59 16 43
5 Roy, Kees, Ilse, Michel 56 12 44
6 Ad, Tiny, Hermi, Ingrid 63 19 44
7 Bram, Willem, Gea, Yvonne 62 15 47
8 Max, Ineke, Carla, Mieke 71 23 48
9 Barry, Aloys, Kees, Wim 61 12 49


(slagen – handicapaftrek = score)


De volgende Texas Scramble toernooien zijn ‘shuffles’ en worden op de maandagmiddag gespeeld, eens per maand. Daar kan je alleen individueel voor inschrijven maar regelt de organisatie weer de leukste flights. Wees op tijd want de eerstvolgende zit alweer vol. 

Wel is voor de snelle beslissers nog een plekje te vinden op de startlijst van de Ryder Cup op 12 mei. Is Moederdag, maar de moeders hebben ons laten weten dat bezoek aan hen (ochtend) prima te combineren is met golf (middag). Aarzel niet, want ook dit is een hele leuke spelvorm! 

Astrid Bonefaas

Geplaatst op: 30-04-2024

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer