Dag 3 zit er op

Team 1 van Ronald en Roland, manoeuvreerde zich tegen en bij koploper Voorschotense 1 in de runner-up seat voor de grote finale in Weesp komende woensdag. Een 'perfect' score en op een zwaar bespeelbare baan is dan wel een vereiste. 
Hoe dag 3 in Voorschoten verliep lees je weer van onze 'verslaggever ter plaatse' co-captain Roland Tiemessen. 

Team 2 van Gert, speelde in Noordeloos een spannende partij tegen de rode lantaarndrager Spandersbosch 1. Hoe dat verliep lees je in zijn bijgaande verslag. Een tweede plaats, tijdens de laatste wedstrijd in Amsterdam bij Ookmeer 1, kan worden veiliggesteld door een gedegen uitslag neer te zetten.

Tenslotte Team 3 van Ad. Omdat dit team in een poule van slechts 3 teams speelde dit seizoen hebben zij hun finale moment in Weesp beleefd tijdens de thuiswedstrijd. Hoe dit is verlopen lees je in het verslag van Peter Janneman.


Wat als …

Dat de herfst is aangebroken, is de laatste weken goed merkbaar. De regen landt weer vaker op ons hoofd en ook de wind blaast stevig over de golfbanen. In tegenstelling tot het zachte najaar in 2022, is het dit jaar iedere woensdag hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. Gelukkig was ook woensdag 18 oktober het geluk aan onze zijde en mochten we met een waterig zonnetje lekker de baan in.

Er werd ditmaal gespeeld op het terrein van Golfvereniging Voorschoten, op het 'Het Wedde', een goede 45 minuten rijden vanaf Weesp. Ondanks een week met veel drukte op de weg, kwamen de teamleden mooi op tijd aan en konden zonder enige stress de mouwen opstropen om een solide weekresultaat te boeken. Eerder in de week was door Ronald en Bas al voorgespeeld en ontvingen de overige spelers (Jos en Charl) een zeer gedetailleerde beschrijving van iedere hole. Een korte impressie; 'Hole 1 is vergelijkbaar (qua lengte) met onze hole 5, maar op de balhoogte is de fairway in de lucht slechts 2 meter breed. Recht slaan is belangrijker dan op de green landen'. 'Hole 2 – makkelijke hole zodat niemand van ons extra slagen meekrijgt. Lengte is slechts 101 meter, vergelijkbaar met onze hole 4. Maar houd hem liever te kort dan te lang anders is de bal onbespeelbaar door een joekel van een heg'. En zo ging het gereutel nog 7 holes door. 

Het is natuurlijk fantastisch dat de teamgenoten zonder enige voorkennis van de baan zo minutieus geïnformeerd worden. Laat het ook net die twee spelers zijn die het hoogste aantal stablefordpunten van Weesp-1 verzamelden. En de twee met voorkennis? Juist ja, de lieverds deden leuk mee hoor maar waren zo gefocust op de uitdagingen van deze kleine baan dat ze hun natuurlijke talent onvoldoende inzette om een hoge score te bewerkstelligen.

Weesp-1 kwam na het eerste deel van de wedstrijd met totaal 42 punten binnen. In eerste instantie toch enigszins teleurstellend, ware het niet dat de andere teams het niet veel beter deden. Kortom, de tweede omloop bood nog voldoende kans om opnieuw als dagwinnaar het terrein te verlaten.

Het duo Bas/Charl liep een constante ronde en verzamelde 18 punten gedurende de greensomes. Nu kwam het aan op het duo Jos/Ronald, die ook een puike ronde – zeker gezien de moeilijke individuele rondes – noteerde. Co-captain Ronald wilde expliciet vermeld hebben in dit verslag dat er ook nog twee goede kansen waren op birdies, die helaas niet verzilverd werden. Als… Ja als… dan was Weesp-1 ex-aequo geëindigd in de dagstand. Helaas bleven we daar twee punten van verwijderd, waardoor ons team als nummer 2 de wedstijd afsloot. 

Alles bij elkaar toch een mooi resultaat en als we de afsluitende woensdag een goed resultaat noteren, eindigt Weesp-1 zeker als tweede in de competitie. Maar ja, ‘als’ biedt slechts valse hoop en levert geen punten op. We moeten er dus echt even ons best voor doen.

Tot volgende week,

Co-captain Roland


Weesp -2 in Noordeloos

De lunch was zeker het beste deel van deze wedstrijddag in de Najaarscompetitie. Kopje soep, kroket en ook nog brood met kaas/zoet/vleeswaren. Dus ik kon weer eens genieten van een wit brood met pindakaas en hagelslag (elke mens heeft een ‘guilty pleasure’).

Noordeloos is een 9 holes baan. De langste hole is maar 116 m, en de kortste was slecht 44 m (!).  Er stond een koude wind en op de hele baan is geen boom te bekennen. En dat was dan op de dag waarop de herfst toch echt was begonnen. Maar – ik beken – ook ons spel had iets beter gekund. We werden op deze dag 3e in het klassement. En we staan ook 3e in de poule.

Wellicht wordt het nog ietsje beter in onze laatste wedstrijd op Ookmeer.

Gert Weijman


Een spannende laatste wedstrijddag voor Team 3

Voor ons vandaag de laatste van de drie wedstrijden in onze poule van drie teams en op onze thuisbaan. Het had de laatste dagen fors geregend, dus de baan lag er niet al te best bij, maar gelukkig was het gedurende de wedstrijd wel droog.

Zoals altijd eerst de Singles en de wedstrijdvorm individueel Stableford.
Deze verliep voor ons naar volle tevredenheid en we scoorden 10, 14, 16 en 16 punten totaal, waar we de 10 mochten wegstrepen. 46 punten, 7 punten meer dan onze mede competitor van de dag en, na later bleek, de kampioen Spandersbosch 3 uit Hilversum.

Dus waren we hoopvol voor de tweede ronde met de Greensomes om de macht te grijpen.
Martijn en Aaltje vormden het eerste team en Tiny en ondergetekende mochten het tweede team vormen. Ad was als onze  rotsvaste teamcaptain natuurlijk aanwezig, maar speelde niet mee. Enerzijds om als teamcaptain ons te kunnen coachen, maar ook om de sores van een zware verhuizing even naar de achtergrond te verdringen.
Ad kon tevreden zijn want ook de Greensomes scoorden we weer goed: 15 en 17 punten.
Met een totaal van 78 punten kwamen we slechts 1 punt tekort om de dagzege te veroveren, want Spandersbosch scoorde er lustig op los en kwam tot 2x20 = 40 punten. Goed voor de bovengenoemde eindzege 'overall'.

Helaas was er bij Noordeloos 4 iemand die het presteerde om in alle 3 de wedstrijden en dus op drie verschillende banen de hoogste score binnen te halen en daarmee dus ook drie bonuspunten. Mede door deze bonuspunten zijn we derde in plaats van eerste geëindigd.

Het stond de gezelligheid gedurende deze Najaarscompetitie niet in de weg; een heerlijke lunch met een drankje erbij en nog flink wat napratend besloten we vol goede moed ons nu al te gaan voorbereiden op de Voorjaarscompetitie in 2024.

Peter Janneman
 


Geplaatst op: 23-10-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer