17 birdies

Na het Texas Scramble openingstoernooi op 29 april, drie TS 'shuffles' tussendoor en natuurlijk de mogelijkheid om per maand een prijs te winnen, was het op 7 oktober tijd voor het TS eindtoernooi. Opmerkelijk om te zien hoe groot de belangstelling is voor de georganiseerde TS speeldagen terwijl het 'gewoon samen een TS kaartje lopen' zo is achter gebleven dit jaar. Uw Wedstrijdcommissie gaat zich daar nog eens over beraden, maar eerst een terugblik op het eindtoernooi.
Vanwege de animo waren 44 spelers toegelaten tot de wedstrijd en meldde zich ook nog een belangstellende op de wedstrijddag zelf, in de hoop dat er nog een late afmelding kwam. Maar nee, iedereen verscheen netjes aan de start en zo gingen 11 teams de baan in. Teams inderdaad, want dat is toch wel de charme van het TS spelletje, je moet het echt samen doen. Slaat de een in de sloot dan haalt de ander hopelijk de green. Mist de een die lange putt dan hebben de andere drie nog een kans. 
Inschrijven kon per zelf samengesteld team of het lot bracht je bij elkaar. Met als gevolg dat er teams waren met een hoge playing handicap of juist een heel lage. Maakte dat wat uit? Nee, eigenlijk niet zo bleek later. Want van de opgetelde playing handicap mocht je 20% in aftrek brengen op het aantal gemaakte slagen. Tussen het winnende en het laatste team zaten niet meer dan 6 punten (zonder handicap verrekening: 19 punten). 
Bij mijn team liep alles deze dag als een treintje. Elke misser werd opgevangen door een ander die dan wel een mooie slag wist te maken. Soms loopt het zo en dan is er een mooie score te halen. Buiten dat hadden we ook gewoon een zeer gezellige middag en dat is natuurlijk waar het vooral om gaat. 

De uitslag 
  1. Astrid, Astrid, Albert en Gert: 38 punten (goed voor bitterballen en een drankje)
  2. Martijn, Ernst, Desiree en Wil (vd H): 39 punten (voucher voor een rondje drank)
  3. Wien, Loes, Max en Carla: 40 punten (voucher voor een portie bitterballen)
  4. Kees, Jacques, Liesbeth en Wil (B): ook 40 punten maar een hogere handicap
  5. Sander, Erik, Frans en Leo: 41
  6. Iwan, Michiel, Wilfried en Ruud: 42
  7. Ineke, Wil (K), Rie en Mieke: 42
  8. Barry, Aloys, Wim en Paul: 43
  9. Peter, Kees, Digna en Sylvia: 43
10. Bas, Joost, Monica en Roy: 44
11. Peter (J), Charly, Sjoerd en Peter (ook J): 44

Omdat uitslagen mét en uitslagen zonder handicapverrekening best uiteen konden lopen was er ook een prijs voor het beste team zonder verrekening.
Eervolle vermelding voor Bas, Joost, Monica en Roy die met 52 slagen rondgingen. Maar het winnende team was het team die dit jaar de meeste TS kaarten heeft ingeleverd en inmiddels vast al lichtjes is aangekomen vanwege de maandelijkse bitterballen/drankjes: Erik, Sander, Leo en Frans met (heel knap): 49 slagen! Van de 17 birdies namen zij er 6 voor hun rekening. Snel even rekenen... dat betekent dus 0 bogeys :). Van harte gefeliciteerd!! 

Astrid Bonefaas
 

Geplaatst op: 09-10-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer