Teams schieten (bijna) allemaal uit de startblokken

Eerste speeldag

Team 1, van de captains Ronald en Roland, begonnen heel matig aan de competitie in Noordeloos tegen Voorschotense 1. Een kansloze nederlaag van ons vlaggenschip en een grondige analyse van de co-captain als bijlage.

Team 2 buitte het thuisvoordeel optimaal uit en zegevierde over Spandersbosch 1 uit Hilversum. Kersverse teamcaptain Gert Weijman laat zijn eerste (administratieve) analyses los in bijgaand verslag.

Team 3 tenslotte van captain Ad de Rijk boekte een overtuigende overwinning in hun poule van slechts 3 teams en hebben de leiding al vroeg in handen. Een verslag van deze culinaire reis is van de hand van co-captain Martijn van den Berg.


Deceptie is positief geformuleerd

Woensdag 4 oktober, vandaag stond de start van ‘Najaarscompetitie editie 2023’ op het programma. Een regenachtige dinsdag lieten we achter ons, maar een stevige wind verlengde haar contract en liet zich ook vandaag behoorlijk gelden. Een uitdaging voor het golfprogramma, we mochten namelijk naar de redelijk open baan in Noordeloos.

Team Weesp-1 bleef na de editie 2022 vrijwel compleet in tact, waarbij opgemerkt dat Hans Schouten zich dit jaar beschikbaar stelt als reserve-reserve. Anders geformuleerd, als de planning echt problemen oplevert, is hij beschikbaar. De enige echte wijziging is dat Bas Overwater met vlag en wimpel door de ballotagecommissie kwam en dit jaar Weesp-1 versterkt. Bas, nogmaals welkom.

Jos Mooij, Charl Neering, mede co-captain Ronald Janzee – vandaag als reserve op de lijst – en ondergetekende completeren het team.

De ochtendspits gaf gelukkig weinig problemen en rond 9.45 uur waren alle spelers aanwezig. We werden vriendelijk ontvangen door de thuisploeg en onder het genot van een bakje koffie met een plak cake, kregen we de laatste uitleg. Of dit allemaal echt doordrong bij de spelers van Weesp-1 is nog steeds een raadsel, ondergetekende zag dat de gezichten bij de ploeggenoten ‘strak’ stonden. In gedachten waren Bas, Jos en Charl waarschijnlijk al bij hole 1, onderweg naar een birdie. Op zich allemaal leuk en aardig dat je ploeggenoten het allemaal zo serieus benaderen, al zullen de captains in de evaluatie toch ook even stilstaan bij het gevaar van overconcentratie.

Hoe dan ook. De eerste 9 holes gingen we met viertallen de baan in, per flight een mooie mix van de deelnemende verenigingen. Over de resultaten van Weesp-1 kunnen we vrij kort zijn, het hield niet over. Het leuke van lagere playing handicaps in je team is dat gemiddeld genomen de bal (iets) beter wordt geraakt. De keerzijde is dat je minder extra slagen meekrijgt en dat was vandaag een iets te hoge barrière. Bas kreeg -2 slagen mee, Jos -1, Roland +1 en Charl +4. De minste van de vier scores mocht weggestreept worden, maar eigenlijk was het allemaal onder de maat. Met slechts 35  stablefordpunten (15, 12 en 9 punten) kwamen we na de eerste 9 holes ‘binnen’.

Ondergetekende bespeurde direct een soort gelatenheid binnen het team, een houding die je als co-captain natuurlijk niet mag en wilt accepteren. En dan moest nota bene het tweede deel – de greensomes – nog beginnen. Er werd voorzichtig maar bemoedigend op spelers ingepraat, al werd direct gevoeld dat als de co-captain ‘vrolijk’ meedraait in de malaise, ieder grammetje geloofwaardigheid op de tocht staat. Tja … daar had de cursus ‘Co-captain voor dummies’ niet in voorzien. Dus maar gewoon opnieuw de wei in en hopen dat de spelers zelf het vuur weer konden opstoken. 

Een kleine twee uur later waren de vier spelers van Weesp-1 toch alsnog behoorlijk tevreden. Dat lag overigens niet aan het vertoonde spel in het tweede deel, waar opnieuw een teleurstellend resultaat ons deel werd. Nee, we hadden net daarvoor onze lunch op, aangeboden door de thuisvereniging. Een heerlijk en zeer uitgebreide broodmaaltijd (inclusief verse soep en een broodje kroket), wat de zure ochtenduren enigszins verzachtte. Helaas verpestte de prijsuitreiking tussendoor de sfeer, Weesp-1 eindigde de wedstrijd als laatste. Via de achterdeur, met schaamrood op de kaken, maar met een goed gevulde maag verlieten we het pand. De deceptie was groot en we gingen door de ondergrens, maar er gloort hoop; 'The only way is up!'

Tot volgende week,

Co-captain Roland


Administratief werk

Vijf mensen bij elkaar die graag mee willen doen aan de Najaarscompetitie NGF. Dus vijf mensen die graag vier woensdagen in wedstrijdverband willen golfen.
Maar… dan moet er ook een team-captain zijn.
Maar niemand wil dat zijn; gezeur, overleg en administratie. ☹
Maar als je wilt meedoen, moet er toch een 'vrijwilliger' zijn.

Dan doe ik het maar en gelukkig kreeg ik uit dank van twee andere medespelers direct een fles wijn geschonken.  😊
Administratief werk; tja dat klopt, maar gelukkig waren Hans van Santen en Trudy van Sloten er op onze thuis-wedstrijddag bij om me te helpen.

Maar het leidt wel af van de wedstrijd spelen. Over de 1e 9 holes in de single wedstrijd had ik een beschamende laag aantal Stableford punten. Ik durf het nauwelijks hardop te zeggen, maar het was slechts een handvol… 
Gelukkig zijn er vier single wedstrijden en wordt de slechtste score (die van mij dus) geschrapt: Astrid Drenth, Albert Drenth en Wilfried Meun deden het stukken beter: we wonnen de singles.

Daarna de Greensomes en die wonnen we ook met goede cijfers.
Daarna het verzamelen van alle kaarten en de administratie en de uitslagen van vier teams verwerken. En vervolgens mededelen aan de vier teams, die intussen een lunch gekregen hadden.
En daarna moest het ook nog ingevoerd worden op de NGF-site. Maar gelukkig ging dat ook weer met hulp van Hans (weer eens een andere foto dan die van golfende mensen). En dan zie je ook eens wat er altijd gebeurd in dat hokje van de vereniging naast de bar.

Maar genoeg gezeur over administratie: het was lekker weer, we hebben lekker gegolfd en we hebben overtuigend gewonnen deze dag.
Albert, Astrid, Wilfried en Coos staan klaar om ook de volgende drie woensdagen winnend af te gaan sluiten.

Gert Weijman


Culinaire Najaarscompetitie golfreis naar Spandersbosch in Hilversum

Ik was gastspeler (viel in voor Hermi de Rijk) van team Weesp 3 en daar was ik na afloop best trots op.
Team 3 van Weesp speelde de sterren van de hemel en werd overtuigend eerste in deze eerste Najaarscompetitie wedstrijd van het seizoen 2023.

De verzorging was TOP want we werden ontvangen met een aangeklede koffie en kregen een prima lunchpakket mee, dit alles i.v.m. de late starttijd (11.00 uur).

Na afloop van de wedstrijden, rondom 15.00 uur werden we nogmaals aangenaam verrast door een fantastische 'High Tea' met heerlijke sandwiches, vruchten, zoete broodjes en heerlijke drankjes. Een groot compliment hiervoor naar ontvangende partij Spandersbosch uit Hilversum.

Kortom een leuke dag met een prima resultaat voor team Weesp 3.

Invalcaptain Martijn van den Berg

 


Geplaatst op: 08-10-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer