It's a beautiful Day

Fred Looijer Cup 2023 met één ontbrekend team, maar wel veel zon en een verraderlijke wind!

De dag begon met een uitgestelde ontvangst van vier van de vijf Voorjaarscompetitie teams die voor de 16e! keer zouden strijden om de felbegeerde Fred Looijer wisseltrofee, jaargang 2023.

Zoals de ‘header’ al verraadde was het ontbreken van ons eerste ‘prestatie’ team, van het duo teamcaptain Ronald en Roland, een geduchte aderlating voor deze onderlinge competitie.
Jongens en meisje van team één, de organisatie gaat dit volgend jaar echt anders doen, zodat jullie ook de kans krijgen om van de partij te zijn. 
Onze hoffotograaf en ex-teamcaptain van de Fred Looijer wisseltrofee winnaar 2022, legde alle teams voor aanvang van de wedstrijd vast op de gevoelige plaat vast en maakte vervolgens gedurende de hele dag een prachtig overzicht van dit zeer geslaagde evenement. 
Na alle financiële, administratieve plichtplegingen en het inleidende praatje kon Trudy precies om 13.00 uur het verlossende ‘startschot’ m.b.v. de toeter laten horen.

De in totaal 24 deelneemsters/deelnemers, keurig verdeeld over de holes en met inachtneming van ‘geen twee teamgenoten in één flight om manipulaties te voorkomen, ontbrandde er een spannende Stableford wedstrijd over 18 holes.
 
Het team van Max Dolfin, die wegens personele problemen tijdens de reguliere Voorjaarscompetitie voortijdig de witte vlag had moeten hijsen, verving het team van R&R op gepaste wijze en leverde bij de dames de winnares en derde plaats van de dag. Uit het team van Peter Jager kwam bij de heren de zege van de dag terecht. Het team van Beat stond al hoog genoteerd bij de wedkantoren en maakte dit op overtuigende wijze duidelijk bij de teamwedstrijd. Het nog niet genoemde team van Bram van der Burg viel bij de individuele wedstrijden weliswaar twee keer in de prijzen, maar net als in de competitie was het deze dag weer ‘net niet’.
Enkele details, als aanvulling op de verslagen van de individuele winnaars, willen wij jullie ook niet onthouden.
Van de 24 deelneemsters/deelnemers bleven er 13 onder de score van 30 Stableford punten, waarvan 5 dames en 8 heren. De hoogste individuele score bij de heren kwam boven de 40 punten uit, bij de dames bleef die er net onder.
De heren waren met 17 deelnemers niet alleen in de meerderheid qua aantal, ook scoorden zij gemiddeld het hoogste aantal punten t.o.v. de dames, die dus met 7 waren gestart. De gemiddelde scores :  23,00 punten voor de dames tegenover 30,53 voor de heren.

De ‘Neary’ bij de dames was voor Tiny Scholten, die het op hole 2/11 flikte om, met de volle wind tegen, de bal het dichtst bij de hole te leggen. Bij de heren was Hans van Santen de gelukkige die de green van 7/16 het best wist te raken.

De felbegeerde Fred Looijer Cup wisseltrofee ging dit jaar voor de tweede maal binnen 3 jaar naar het team van Beat Scheidegger, met een gemiddelde score van 31,27 Stableford punten (127 : 4) gevolgd door het team van Max Dolfin met 30,0 punten (150 : 5). Het team van mr. voorjaarscompetitie, Peter Jager, werd deze editie 3e met gemiddelde van 29,71 Stableford punten (208 : 7) en als 4e en laatste eindigde het team van Bram van der Burg met 28,37 punten (227 : 8).

Voor de persoonlijke ervaringen van de individuele en team winnaars kan je de onderstaande verslagen en de fotocollage van Jan Bommel nog bekijken.

Het afsluitende hoogtepunt van de dag was weer de perfect georganiseerde BBQ door het horecateam van Jos Mooij. Chapeau Jos!
Dank ook aan de ‘sponsoren’ zoals onze eigen vereniging, Pro Roderick Paardekooper (teamprijs), MP Installatietechniek en Jan Bommel voor hun (geldelijke) bijdrage.

Last but not least nog een welgemeend 'dank je wel' aan Trudy en Yvonne voor hun inzet en organisatorische talenten, waardoor deze dag weer tot een succes is gemaakt.

Hans van Santen


Leuke dag
Na de grote teleurstelling dat ons groepje niet mee kon doen met de Voorjaarscompetitie, i.v.m. ziekte, was het vandaag een hele leuke dag.
Bijna al onze teams streden om de Fred Looijer Cup en er was ook een individuele wedstrijd.

Ik was ingedeeld met Marjolein Bosman, Jan Verhagen en Hans van Santen. Dat was een hele gezellige flight.
Hans speelde de sterren van de hemel, zijn ballen gingen ondanks de harde wind ‘sky high’ en verrassend kwamen ze altijd bij of op de green terecht. Ik heb genoten van zijn spel.
Marjolein begon niet zo goed. Het water speelde haar parten, maar heel knap, de tweede negen maakte ze weer alles goed en eindigde toch nog als tweede bij de dames individueel.
Jan had ook een mooie score, al was hij er zelf niet zo tevreden over.
Ikzelf was héél tevreden, had dit seizoen nog niet zo goed gespeeld. Ik eindigde met 39 Stableford punten als eerste van alle deelnemende dames.
Ad de Rijk is eerste geworden bij de heren met 44 Stableford punten en heeft dus ook heel goed gespeeld.

Het geheel werd afgesloten met een fantastische goede barbecue, wat we met z’n allen op het terras konden eten.

Bedankt voor de organisatie want die kon niet beter.
Wij hopen volgend jaar weer mee te kunnen doen.  

Carla Dolfin


Onder een strak blauwe lucht en een nog steeds koude noorderwind verzamelen de teams van de Voorjaarscompetitie zich om te strijden voor de Fred Looijer Cup, de jaarlijkse afsluiting van de competitieperiode.

Een succesvolle periode: 3x tweede, 1x derde, alle teams gehandhaafd in hun klasse.

Wel een ietwat tegenvallende opkomst:
Team 1: niemand aanwezig (hardwerkende toppers).
Team 2: voltallig (8).
Team 3: 50% (4).
Team 4: best veel (7).

Vier gastspelers van het helaas dit jaar wegens omstandigheden niet gestarte 36-holes team van vorig jaar.

Door de droogte is de baan hard, rollen de ballen lang door en stuiteren makkelijk naar rechts en links de sloot in.
De holes zijn eindelijk weer eens opnieuw gestoken. Hielp enorm bij het putten.

Mijn opmerkelijkste hole: Afslag richting bomen, stuitert terug op de fairway. 2e slag hopeloze ‘shank’ richting sloot. Bal stuitert van een wilg terug op de fairway. Toch nog een vijf.

Na drie uur ploeteren zijn er vijf birdies geslagen: Hans van Santen, Jan Verhagen, Adri de Wit, Martin Scholten en ondergetekende.

De individuele Stableford score dames:
1. Carla Dolfin-de Kok, 39
2. Marjolein Bosman, 32
3.Tiny Scholten-Alderden, 30

De individuele Stableford score heren
1. Ad de Rijk, 44
2. Hans van Santen, 38
3. Beat Scheidegger, 38

Last but not least, Fred Looijer Cup
1. Team 3 van ondergetekende, 31,75
2. Team 4 van Peter Jager, 30,0
3. Team 2, 28,29

Gefeliciteerd Ad met jouw monsterscore, Carla met je prachtige 39 Stableford punten.
En bedankt Yvonne, Trudy en Hans voor de organisatie van en de goede zorgen tijdens de competitie.

Beat Scheidegger


It's a beautiful Day
De weergoden waren ons goed gezind, wel met veel wind, maar dat mocht de pret niet drukken. De indeling was goed gemaakt en alle teams waren gemixed. De start was om 14.00 uur en omdat het heerlijk weer was werden we in de baan verrast door Jos Mooij met een heerlijk ijsje. Mijn flightgenoten waren Gea Noë (team Bram van de Burg) en Wilfried Meun (team Beat Scheidegger). Door het mooie weer en mijn gezellige flightgenoten liep ik een perfecte 18 holes, helaas waren mijn 42 stableford punten niet voldoende om de cup binnen te halen. Het team van Beat Scheidegger met o.a Wilfried Meun, Paul Baarbé en Adri de Wit heeft verdiend de Fred Looijer Cup gewonnen. Na de wedstrijd was het heerlijk vertoeven op het terras waar Jos met zijn team een heerlijke bbq met voor ieder wat wils klaar had gemaakt. 

Uitslagen

Neary: Tiny Scholten en Hans van Santen
Birdies: Beat Scheidegger, Adri de Wit, Jan Verhagen, Hans van Santen en Martin Scholten.

Indivueel
Dames   
1. Carla Dolfin: 39 stb
2. Marjolein Bosman: 32 stb
3. Tiny Scholten: 30 stb

Heren
1. Ad de Rijk: 42 stb
2. Hans van Santen: 38 stb
3. Beat Scheidegger: 38 stb

Teams
1. Team Beat Scheidegger met een gemiddelde van stb-punten 31.7
2. Team Max Dolfin met een gemiddelde van stb-punten 30.0
3. Team Peter jager met een gemiddelde van stb-punten 29.7
4. Team Bram van de Burg met een gemiddelde van stb-punten 28.4

Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek als ik de organisatie bedank voor een heerlijke dag, 

Ad de Rijk 

Bekijk de foto's
 


Geplaatst op: 15-06-2023

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer