Ik moest wel

Tja, kom je op een stralende dag naar de vierde Herenmiddag en dan geeft Bert de Haan je zomaar de opdracht om 'weer eens een stukje te schrijven'.
Dat zegde ik natuurlijk toe, maar realiseerde me al snel dat stukjes normaal gesproken worden geschreven door winnaar van de dag, dus dat zette de druk er aardig op.

Hoe wordt je nu dagwinnaar bij strokeplay met 1/2 handicap? Normaal gesproken is dit een prooi voor de lage handicappers! Ik besluit dan maar dat ik moet proberen om goed te putten, immers de enige slag die je kunt verbeteren op korte termijn. Ik ga dus een kwartiertje oefenen en pas mijn grip een beetje aan, het zweet breekt me uit.

Gelukkig heb ik een leuke flight met Roy Bihari, Wim Vinju en Jacques van Vessem en zie ik kans om de eerste 9 holes in 37 slagen af te maken, ik putt inderdaad niet slecht. Maar iedere golfer weet dat de eerste 9 holes niets zeggen over het vervolg, maar omdat ik weet dat ik dit stukje moet schrijven blijf ik zowaar lekker spelen en zie kans met een paar fraaie putts voor de tweede 9 holes 38 slagen te gebruiken. Dat maakt samen 75 slagen minus 12 dus 63 netto.
Tot mijn verwondering blijkt dit de laagste score te zijn, Roy Bihari wordt tweede met 65 en Beat Scheidegger derde met 67 slagen.

Valt nog te vermelden dat Gerard Stevens de neary wegkaapte op hole 4 en dat Roy Bihari en Wien Philips een birdie wisten te scoren. Al met al een heerlijke middag in goed gezelschap bij fantastisch weer op een uitstekend geprepareerde baan met zeer smakelijke hapjes toe, toppertje!

Max Dolfin

Geplaatst op: 03-06-2021

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer