Over 'ballen in de boom' ...

Nou, die mooie zomer is nu toch echt voorbij... Zondag 28 oktober 2018 kan de geschiedenisboeken ingaan als de eerste echte koude dag na die historische zomer: zeven graden met een straffe noord-oosten wind, wel met een heldere, zonnige blauwe hemel. Om de kou te trotseren waren velen van ons dan ook veranderd in 'Michelin-vrouwtjes/mannetjes'. 

Het spelersveld bestond uit 44 deelnemers, 11 flights. Om dit in goede banen te leiden was er op de putting- en chippinggreen een parcours uitgezet waarbij de 'putt-talenten' hun kunsten konden laten zien. Een leuke onderbreking en prima georganiseerd. Ondergetekende was ingedeeld met Bert de Haan, Mark Goudberg en Astrid Bonefaas. Wij mochten beginnen met het putten/chippen. Een goede voorbereiding voor de ronde... Op hole 2 stond de neary voor de heren gepland en was het meteen raak voor Mark, hij legde de bal als eerste een meter naast de vlag. Kat in 't bakkie dachten we nog... 

Ballen in de boom en nieuw setje
Na negen holes met prachtige afslagen, afzwaaiers, fluff's, mooie chippies en gemiste putt's, stond er warme choco met rum gereed. Een traktatie die gretig aftrek vond en een moment om even op te warmen. Terug in de baan echter bleek die rum toch wel een beetje invloed te hebben: Mark sloeg op hole 17 tot wel 3 maal toe... in de 3 bomen! 'Ja, ik heb die laatste slag expres in de boom geslagen hoor!' riep ie nog!
Bert speelde vandaag met zijn nieuwe set, door de rum had hij er geen enkele moeite met het 'wennen aan nieuwe club's': prachtige lange slagen die met een fraaie chip naar de vlag rolde. Hoezo, nieuw...?
Toch was de rum niet genoeg om ons de laatste holes warm te houden: Astrid en ik zette er af en toe een sprintje in...
Het was een heerlijke middag 'buiten spelen' met een zeer gezellige flight en mooie resultaten.

Satébuffet
Terug in het clubhuis was er het verdiende drankje. Wat mij, in al die jaren dat wij lid zijn van de vereniging nog steeds opvalt en plezier doet, is de gemoedelijkheid en no-nonsens van onze leden en nu ook de gastvrijheid van Brasserie Golfbaan Weesp. (Een gemoedelijkheid die trouwens nooit weg is geweest, ook niet toen we in de tent/lockerruimte bivakkeerden!) 
Daarna volgde de prijsuitreiking door opperstalmeester Henk Steffens. Onze flight zat al in de startblokken om Mark toe te juichen voor zijn behaalde neary, maar... Gert Weijman had de ruimte tussen bal en hole toch nog kleiner weten te maken... 
Voor de eerste prijs van de dames hadden zowel Ilse Oltman als ik een gelijke score, maar doordat Ilse iets meer strokes nodig had bij het putt-parcours, mocht ik de eerste prijs in ontvangst nemen. 
En als klap op de vuurpijl stond er een heerljk satébuffet gereed, aangeboden door Brasserie Golfbaan Weesp. Hartelijk dank! Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen 2018. 

Toch zijn er ook in de winter nog allerlei activiteiten. Zoals op 24 november 'The Weesper Match' en op de maandagen Balletje-balletje. Ook start op de zondagen de wintercompetitie. Kortom, de clubs hoeven niet 'in 't vet' en kom lekker spelen!

Uitslag Najaarstoernooi 2018

Birdies

Johan Hansma
Roy Bihari
Joost Leijten
Bert de Haan
Marjolein Bosman
Gea Noë
Charl Neering
Martin Scholten
Walter de Vos
Bram v.d. Burg  2x

Neary Heren
Gert Weijman

Neary Dames
Lillian Hansma

Heren 
1. Hans van Santen 57 strokes
2. Charl Neering 60 strokes
3. Paul Baarbé 61 strokes

Dames
1. Monica Jenster 59 strokes (Betere score op het putt parcours)
2. Ilse Oltmann 59 strokes
3. Tiny Scholten 60 strokes

Winnaar putt parcours
Martin Scholten  23 strokes

Monica Jenster


Geplaatst op: 30-10-2018

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer