Instuif 25 april

Lekker, ik had een doordeweeks dagje vrij en dus tijd voor de instuif. Weliswaar niet zo zonovergoten als vorige week maar het bracht 18 spelers op de been die bewezen dat je altijd maar beter wél kan komen, want het bleef lekker droog en af toe zelfs een beetje zonnig. Met mijn flight trof ik het: Kees Braam en Mark Goudberg. Genoeglijk gingen we door de baan met een paar ups en toch ook de nodige downs. 

De damesneary stond op 4/13 en in de eerste ronde (van 13) sloeg ik een belabberde bal het hoge gras in, voor de sloot. Dat moet straks beter, zei ik nog. Uiteindelijk kwamen we hole 4 dan tegen. Ik sloeg af en zag de bal twee keer stuiteren, tegen de vlaggenstok aan komen en plop! Zo de hole in! Wat een euforisch moment en wat staat dat lekker, zo'n 1 op je kaart van deze strokeplaywedstrijd. Waarvan je overigens aan beide kanten van je kaart je slechtste hole mocht wegstrepen én er dan ook nog eens de helft van je handicapslagen vanaf mocht trekken. 

Twee birdies vandaag: Beat Scheidegger en Mark Goudberg (ook op 4, het was onze gelukshole vandaag want Kees begon vanaf daar ineens parren te lopen). Geen neary vandaag. De green van 1/10 voor de mannen werd niet gehaald en ook geen bal op de green van 4/13 bij de dames. 

Uitslag bij de heren
1. Gerard Stevens (52)
2. Ferdinand Vermeulen (54)
3. Wien Philips (55)

En bij de dames
1. Astrid Bonefaas (55)
2. Loes Philips (61)
3.Thea van Gelderen (61)

We hebben het overigens nog goed geëvalueerd, die hole in one en we zijn er uit hoe je dat doet: Kees maakte er al een tijdens het Voorjaarstoernooi. Hij heeft de winterlessen gevolgd, net als ik. Lessen bij Tjerk en Roderick, dat is dus stap 1. En beiden hadden we Mark Goudberg in de flight op het doorslaggevende moment. Toeval bestaat niet weten we, dus dat moet stap 2 zijn. 
Ook namens Kees wens ik de volgende flightgenoten van Mark veel succes!!

Astrid Bonefaas 
 


Geplaatst op: 25-04-2018

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer