Ferdinand vertelt maar watt...

Wat een feest!
15 april onze eerste officiële  confrontatie in alle facetten die nodig zijn om ons weer het oude gevoel van 'met elkaar verbonden te zijn' te geven. Ik denk dat we kunnen zeggen: dit was het! Ook ik heb het samen met de flightgenoten zo ervaren. Wat een sfeer, met een hernieuwde kennismaking van al die oude, soms 'stokoude' gezichten. (de rest viel niet tegen). Bijna alles werkte mee. We gingen als jong vee de wei in! Er was gras genoeg voor iedereen. Gelukkig was er ook nog een een ruim aanbod 'hout voor de deur' op hole 1 en bij terugkomst op 9 kon je er nog steeds van genieten. Het deed mij denken aan vervlogen tijden! Dankzij het ons zo vertrouwde en ervaren toernooicommissie m.m.v. de weergoden was het toernooi al snel 's morgens en 's middags volgeboekt. 72 enthousiaste deelnemers; dan heb je goed je huiswerk gemaakt. Chapeau!

 En nu de baan zelf; over de bespeelbaarheid waren de meningen nogal verdeeld, de een voelde het als een weldaad om weer te kunnen spelen. Ook gingen er stemmen op, die het toch jammer vonden dat er op het gebied van de waterhuishouding nog weinig progressie is gemaakt. Misschien zijn we nu wat ongeduldig? Het moet eerst maar eens gaan 'zomeren'.

Maar nu komt het, de horeca, voor velen zijn het nieuwe gezichten, maar we waren al snel gesmolten met zoveel gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Na binnenkomst uit de baan werden wij allen verwend met een heerlijk soepje, en verschillende broodjes, heerlijk! Ook tussen de drankjes door was er telkens een verrassing met eigengemaakte warme hapjes. Super.

Nu nog de uitslag van de middagploeg:

Dames; winnaar Astrid Bonefaas met 31 punten met als 2de Astrid Drenth met 28 ook voor Ilse Oltmans de 3de plek.

Heren; Tim Gorter met 34 punten, Paul Baarbe goed voor 33 en 3de Ferdinand Vermeulen met 32 punten.

Neary Dames: als enige heeft Melanie de Kok de green van hole 2 gevonden!

Neary Heren: Joost Leijten op hole 7 (nadat ondergetekende dacht de beste te zijn) Ben je de ene Joost kwijt, loopt de volgende de boel te verstangen. Joost gefeliciteerd, maar toch!

Ook een nieuw gezicht achter de receptie: Roxy Heerschop. Vanaf nu verwacht zij ons te kunnen begroeten met bekendmaking en melding en inschrijving om een ronde(s) te spelen. Nieuw, maar het moet allemaal even een plekje vinden. We gaan ons allemaal bij Roxy melden! Oke!

De eerste tossochtend/instuif!
Op 18 april was het zover; onze altijd gezellige 'tossochtend' op de woensdagen is ook weer terug.En het begon ook als een speer, met 36 inschrijvingen, alle holes bezet voor een mooi begin. Het corps had een aardig aantal 'nieuwelingen'. Ook hier was het mooie weer een goede partner. De baan was inmiddels grotendeels ontdaan van overbodig gras, dus konden we de 'mindere' ballen allemaal opsporen. De spelvorm; stableford; dat was voor ieder duidelijk zonder poespas. Na afloop was het heerlijk om al dan niet in het zonnetje te genieten op het terras  van een welverdiend drankje. 

De uitslag
Dames 
1ste Marjolijn Bosman, 2de Lony de Wit, 3de Tiny Scholte.

Heren
1ste Gerard Stevens, 2de Sjoerd Bron, 3de Martin Scholte. 

Birdies: Marjolijn Bosman\Melanie de Kok\Rutger Kruitwagen\Coos de Nijs.
De neary bij de Dames Lony de Wit.

De neary bij de heren, u denkt hoe kan het, de makkelijkste hole 4 \13, maar niemand van de aanwezige heren kon de green vinden! Schande…. Mijne heren, tot de eerste herendag 23 april! Misschien vinden wij na goed zoeken wel de green van hole 4. Tot dan!

 


Geplaatst op: 19-04-2018

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer