OJC in de omgekeerde wereld - laatste wedstrijd 21-9

Vandaag de laatste wedstrijd, stralend weer en veel verwarring.

Waar ligt hole 1? Ik moet naar 4, waar is die? 7 geen idee?

Alle holes op zijn kop.

Hole 8, nee, niet de normale hole 8 maar de gemaakt hole 8, normaal de green van hole 1 maar met de afslag bij de green van hole2, was de Neary.

Door het plaatje op de achterkant van de kaart en de uitleg waar je eerste hole begon konden we gelukkig duidelijk vinden waar we naartoe moesten.

En, de tweede 9 was hetzelfde dus dat was al een stuk makkelijker.

Door de aangepaste baan een hoop FORE geroep maar alles netjes, geen ongelukken.

Geen ballen op hielen of tegen tassen.

 

De strijd in de top ging tussen, Jacques, Henk, Marian en Leo.

Helaas, Marian moest afhaken wegens migraine en Leo zit in Dubai.

Nu gaan de slechtste wedstrijden er natuurlijk wel af maar als je concurrenten het goed doen dan wordt het lastig.

Jacques heeft duidelijk laten zien dat hij verdiend nummer 1 is geworden want ook vandaag pakte hij de dagprijs. Hij is over alle wedstrijden, 2x 1e geworden, 1x 2e en 1x 3e en dan nog wat mindere uitslagen maar een heel goed jaar voor Jacques.

 

De winaars van de dag:

Op 1 Jacques Verasdonck, Lesbon van 25 euro

Op 2 Sam Kalule, tegoedbon Tjerk Golfshop van 12,50

Op 3 Hans Schouten, 7,50 balletjes op de drivingrange.

 

Peter Roest ging er met de neary vandoor maar, maakte ook 1 birdie en Henk niet. Hierdoor kwam ook Peter op 9 birdies te staan en omdat hij een iets hoger handicap heeft werd hij de Birdie Koning.

3 andere birdies waren voor; Roland Janzee, Richard Bekenkamp en Gert Weijman.

Alle balletjes die we uitgeven worden gesponsord door “All About Flex”

 

De 11e plek, de zogenoemde, help nummer 11 de top 10 in, was vandaag gewonen door Ilse Oltman, deze prijs wordt aangeboden door Golfschool Weesp

 

En de strokeplay was vandaag ook gedeeld, Erik Hansma en Hans Schouten hadden samen 64 slagen nodig maar Hans heeft de hogere handicap dus die mocht zijn flight een drankje geven.

 

En het boekje, aangeboden door onze anonieme sponsor was voor Charl Neering

 

Omdat het vandaag de laatste wedstrijd was, werd nu ook de kampioen duidelijk, en zoals al aangegeven, Marian en Leo konden er helaas niet zijn dus er gebeurde nogal wat daar bovenin.

De einduitslag is als volgt.

Nummer 1 met 12 punten (2 slechte wedstrijden eraf) Jacques Verasdonck

Nummer 2 met 26 punten (ook weer die 2 eraf) Henk Rozendaal

Nummer 3 met 27 punten (en ja hier ook) Charl Neering.

Hartelijk dank dat jullie weer met ons mee wilde doen, hopelijk tot volgend jaar.

En denk eraan, vul je strokes in!

Bedankt aan alle sponsors, zonder jullie lukt dit niet.

Golfschool Weesp

All About Flex

Anonieme sponsors en natuurlijk GESP

 

Nog niet uitgelezen?

Hieronder nog een persoonlijk verslag van de Jaarkampioen, Jacques:

Zaterdag was het helaas weer zover, de laatste OJC wedstrijd van het jaar. Het weer was bijna ‘on-OJCs’, een stralend zonnetje, niet te warm, met een zacht briesje. Ik had er zin in.

 Voorafgaand aan de wedstrijd was de tussentijdse scorelijst rondgestuurd en ik stond nog steeds boven aan. Ai, het gele hesje met de tekst “ik ben nummer 1” moet weer aangetrokken worden maar gelukkig was dit keer de temperatuur niet boven de 30 graden. Er waren meerdere kandidaten voor de eindoverwinning en het resultaat van vandaag zou doorslaggevend zijn. Echter, bij de start bleek dat enkele grote kanshebbers voor de eindoverwinning (Frans Post, Leo Smeekes en Marian Verasdonck) niet aanwezig waren en later bleek ook dat het speelresultaat niet over vier maar over vijf OJC wedstrijden zou gaan; tja, ook hierdoor vielen enkele mede kanshebbers af. Het leek of het lot mij weer gunstig was maar ik had mij al voorgenomen om vandaag ‘rustig’ te spelen, niet steeds voor de green te willen gaan met een risico dat de ballen rechts eruit vliegen en te spelen op met mijn eigen par, voor zover mogelijk. Safety first, en proberen in de top 5 te komen voor een eindoverwinning. Wat is mooier om een eigen naamballetje te krijgen in de ‘frame of fame’ van de OJC jaarwinnaars.

 Terugdenkend naar mijn speelresultaten van afgelopen jaar realiseerde ik me dat het lot mij al langer gunstig was. De basis voor mijn hoge klassering werd gelegd tijdens het Getaway weekend, niet door mijn fantastische spel maar door anderen, en daarom hierbij mijn hartelijke dank aan Frans Post met wie ik een team vormde op de eerste Getaway speeldag. Van de 33 stableford teampunten (goed voor een derde plaats!) had Frans er 29 bij elkaar gespeeld en ik slechts 4. En op de tweede dag bleek dat ik met mijn schamele 26 stableford punten de eerste plaats had behaald. Heren en dames van teams UK en Europa, mijn dank voor jullie nog slechtere spel.

 Door de aanwezigheid van een grote groep gasten aan het einde van de middag was verzocht om de OJC dag eerder te laten beginnen en om 12 uur stond iedereen klaar. Hans, Shirley en Tim legden de spelregels uit en zij hadden voor deze dag een alternatieve ‘course’ bedacht. Negen nieuwe afslagplaatsen en de baan ‘tegen de klok in’ spelen. De meeste fairways waren weliswaar ingekort maar de greens waren lastiger te bereiken of te zien (soms verscholen achter bomen en struiken) en de meeste greens waren alleen goed te bespelen met hoge ballen. Deze hoge-bal-speelwijze zijn op mijn lijf geschreven. Mijn petje af voor de organisatie, de omgekeerde baan was erg uitdagend en erg leuk uitgedacht. De spelvorm was strokeplay minus de playing handicap.

 Ik heb een leuke middag gehad met mijn flightgenoten Henk Rozendaal en Astrid Bonefaas. Voor Henk was het een sport om de holes op een haar na te missen (de holes in Weesp zijn blijkbaar anders dan Almeerderhout). De ‘shot of the day’ was voor Astrid. Zij slaat de bal naar links en al botsend tegen een tee-box rand schiet de bal haaks tien meter naar rechts pin high, randje green, en daarna een chipje-putje.

 Na drie uur spelen was het verzamelen op het terras en was het genieten van een drankje, een smakelijke snack (saté, noodles en kroepoek), en natuurlijk wederom gevolgd door een drankje. De kaarten werden gecontroleerd en ingeleverd. Ik had een goede ronde gelopen. Vanuit de controle tafel hoorde ik roepen, oh, hier heeft iemand een score van 51, toen dacht ik al een beetje dat het wel snor zou zitten. Even later de prijsuitreiking, de derde plaats 62 punten ...... en toen wist ik het zeker, de OJC jaarbeker en de ‘frame of fame’ zijn voor mij. Nu alleen Marian nog overhalen om deze in de huiskamer te mogen zetten, of toch naast het bed, maar ik vrees het ergste.

 Mijn dank voor Hans, Shirley en Tim, het was een geweldig jaar!

 Jacques Verasdonck

 

OJC Wedstrijd 24 augustus 2019

OJC ‘Even niets”

 

De titel van de wedstrijd luidde “even niets” het werd gelukkig “even wat minder”, dan werd de opgave voor de hogere handicappers iets minder hopeloos.

Wat werd er dan minder?

De playing handicap vergoeding voor de even holes werd met 1 verminderd, wat wel wat voordeel geeft aan  de laagste handicappers.

De weergoden werkten wederom mee en besprenkeld door een ruime hoeveelheid zonnestralen, trachtten wij wederom onze wil weer op te leggen aan onze spieren. Af en toe lukte dit een enkeling ook. De deelname van Xandra Post was niet alleen een elegante manier om ons duidelijk te maken dat onze naam langzamerhand toch echt in JOC (jongere oudere club) veranderd moet worden. Xandra ging er ook met de hoofdprijs vandoor, hetgeen hoop geeft voor de toekomst! Peter Roest werd tweede, Gert Weijman wist beslag te leggen op de derde plaats, nog net voor de eerste dame, Ilse Oltman.

Het werd ook een waar birdiefeest met maar liefst 16 birdies! Peter Roest sloeg er maar liefst 3!

Deze waren ook de basis voor zijn behoorlijk lage score van 64. Alleen Henk Rozendaal wist dit te evenaren. Even was de wedstrijdleiding in de veronderstelling dat dit Henk de strokeplayprijs opleverde, maar heel sportief wees hij er zelf op dat juist bij strokeplay degene met de hoogste handicap dan de beste prestatie leverde. Frans Post wist de felbegeerde 11e plaats te kapen, wat hem een les van Tjerk of Roderick oplevert.

Hiermee kan ik een bruggetje maken en de Golfschool bedanken voor de mooie prijzen die zij ons telkens ter beschikking stellen!

De vraag is nu, is heeft Jaques zijn eerste plaats in het klassement verspeeld? Driewerf neen, want hoewel Henk hem aardig genaderd is, weet hij ook volgende keer het heerlijke gele tricot achtien ontspannende holes om zijn schouders .

Het was nagenieten in de zon met het lekkere hapje dat Leo had klaargemaakt. Op naar de laatse wedstrijd van het seizoen op 21 september.

 

OJC gaat weer Zweeds - 25 mei 2019

Na een succesvolle eerste OJC, waarbij de nieuwe bemanning de drijvende krachten Henk Rozendaal en Astrid Bonefaas geeerd en bedankt hebben, volgde al snel de tweede OJC. Op 25 mei werd door een groep van 25 golfers de zweedse variant gespeeld. De eerste 9 holes strokeplay min de tweede 9 holes stableford bepaalt de uitslag. Beide spelvormen hebben zo hun voor en nadelen, en daar wist iedereen dan ook goed gebruik van te maken. Doorspelen tot de bal er bij 8 nog niet inzit, of gelukkig op mogen pakken als je toch geen punten meer kunt halen. Maar dan de uitslag.

De neary stond venijnig vooraan op hole 4. Jacques Verasdonck sloeg op z’n eerste hole als eerste af op hole 4 en legde de bal zo dichtbij dat niemand meer dichterbij kwam. Alleen door te twijfel te zaaien of de bal inderdaad wel op de green lag, kon er nog een poging gedaan worden, maar de wedstrijdleiding was unaniem: het gras waar de bal lag was even hoog gemaaid als de green, dus dat moest wel green zijn.  

Bij binnenkomst werd iedereen getracteerd op een overheerlijke snack, door All About Flex beschikbaar gesteld.  Dankje Leo!

Dan de daguitslag!  Met de punten zat het bij een aantal spelers wel goed. Astrid Bonefaas speelde een mooie ronde, Jos Mooij was goed bezig op en rond de green en ook gastspeler Marinus van der Weide liet zien dat bekendheid met de baan niet altijd een noodzaak is.  Maar uiteindelijk was het Erik Hansma die met de minste punten, namelijk 13 punten binnenkwam. Op een gedeelde 2e plek eindigden Astrid, Jos, en Marinus met 14 punten. De laagste strokeplay score was voor Peter Roest en Erik Hansma. De elfde plek, die een les van de golfschool gewonnen heeft, was voor Sam Kalule.

Links in het menu kunt u de uitslagen en totalen zien. Na de Getaway van 8 en 9 juni volgt op 29 juni weer een OJC. U kunt zich alweer inschrijven in Sogolf. Tot de volgende keer!

 

 

OJC Vossenjacht - 20 april 2019

Nu het golfseizoen weer begonnen is, is ook de OJC weer van start gegaan. De overjarige jongerencompetitie, voor deelnemers van 25 tot 65 (smokkelen mag) met een handicap onder 45 (ook daar kan gesmokkeld worden) is al jaren een begrip op de Weesper golfbaan. De OJC is een competitie bestaande uit 5 wedstrijden die in Weesp gespeeld worden en de Getaway, die rond pinksteren over twee dagen gespeeld wordt op een grote baan met overnachting. De afgelopen jaren werd de OJC met veel enthousiasme en succes door Astrid Bonefaas en Henk Rozendaal georganiseerd. Met ingang van heden is het stokje overgenomen door Tim Gorter, Shirley Rozendaal en Hans Schouten. Zij willen dan ook Henk en Astrid ook hier weer hartelijk bedanken voor de inzet, creativiteit en plezier waarmee ze de OJC vorm gegeven hebben.

Dan de wedstrijd zelf: een vossejacht! De vos had voorafgaand aan de wedstrijd een ronde gelopen, die de nieuwe par van de baan werd. Her en der een birdie, her en der een bogey en zelfs een double bogey maar vooral veel parren maakte de baan tot een par 59 baan. Iedereen speelde stableford met zijn/haar eigen playing handicap, dus dat er soms met een birdie maar twee punten gehaald werden en soms een bogey 3 punten opleverde, zorgde niet alleen voor plezier en teleurstelling, maar ook voor veel rekenwerk.  Uiteindelijk werd van een drietal holes de par zelfs na afloop bekend gemaakt. 

Doordat sommige holes tot par 5  gedoopt werden, waren birdies geen uitzondering; naast 46 birdies werden zelfs 5 eagles geslagen. En als klap op de vuurpijl, zowel Sam Kalule als Tim Gorter sloegen een rasechte hole in one! Sam sloeg deze op hole 12 en Tim volgde op hole 13 zijn voorbeeld. Proficiat!

Dan de uitslag: Door de hole in one en zorgvuldig spel behaalde Sam Kalule 42 stableford punten, wat meer dan genoeg was om de eerste OJC zege van het jaar binnen te halen. Peter Roest kwam na een ronde 64 tot 36 stableford punten en Johan Hansma werd verdiend derde. 

In het birdieklassement staat Charl Neering eerste met vijf ! birdies. 

Tijdens de prijsuitreiking werden de diverse prijzen uitgereikt zoals 30 euro tegoed bij de golfschool voor de eerste plek voor Sam Kalule, een mooie golfhandschoen voor de runner up Peter Roest en een driving range tegoed voor de bronzen winnaar Johan Hansma. Verder won Aljo de Bruyn een boek voor mentale training. De prijs voor de 11e plek (help de nr 11 de top 10 in met een golfles van een half uur, gesponsord door de golfschool) werd gewonnen door Henk Rozendaal.

Als laatste werden de beide golfers met een hole in one door de baan beloond met een mooie fles Loch Lomond Whisky. 

De volgende OJC is op 25 mei, er zijn nog plekken dus schrijf je in! 

OJC

© 2022 Golfvereniging Weesp | Disclaimer