De kop is er af

Aan mij de eer om een stukje over de eerste Instuif van 2023 te schrijven.

Met een  zucht van verlichting  las ik dat de Instuif, ook dit jaar weer doorgaat, want dat was nog even spannend, begreep ik. Jarenlang hebben Koos Tipker en Wil van Horssen de Instuif voor hun rekening genomen, maar aan alles komt een eind. Gelukkig hebben zij het stokje kunnen overdragen. Koos en Wil, ook namens mij, super bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan door de jaren heen voor alle 'instuifers'.

Deze Instuif stond onder leiding van Paul Baarbé en Michiel Hiemstra. Koos kwam nog wel gezellig poolshoogte nemen en werd door Paul nog even, geheel verdiend, in het zonnetje gezet en kon gerust huiswaarts keren.
Er waren 24 deelnemers, de zon scheen heerlijk maar af en toe waaide het behoorlijk, wat het spel enigszins bemoeilijkte.
We hebben strokeplay gespeeld met aftrek van de volledige handicap. Daarbij mochten we op de eerste 9 holes de slechtste score wegstrepen en op de tweede 9 ook.
Ik kwam zo op 47 en had tot mijn grote verbazing de minste slagen, wat me een mooi 'vogel' balletje opleverde en de eerste plaats bij de dames met de belofte om een stukje voor de site te schrijven.
Tweede was Wies Suraganda en derde Tiny Scholten.

Bij de heren is Rudi Borgman op de eerste plaats geëindigd, Wim van Engelenburg op de tweede en Gert Weijman op de derde.
De enige Birdie van vandaag is door Rob Andringa geslagen.

Al met al een fijne ochtend.
Tot volgende week,

Desiree Overdiek

Geplaatst op: 20-04-2023

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer