De tweede wedstrijddag zit erop

Ons 1e team, van de co-captains Ronald en Roland, had de eer om op deze prachtige najaarsdag (zie bijgaande foto van 09.00 uur ’s morgens, inclusief de prachtige ochtendmist) om als gastvereniging op te treden. Na een 3e plaats vorige week is de stijgende lijn duidelijk ingezet met een gedeelde 1e plaats. Komende week kan de opmars nog meer gestalte krijgen door in het hol van de leeuw in Noordeloos de plaatselijke koploper te onttronen. Lees hieronder het verslag van de co-captain Roland Tiemessen.

Het 2e team van captain Herman had zichzelf de opdracht meegegeven om de 3e plaats van vorige week te verbeteren, iets waar ze slechts gedeeltelijk in zijn geslaagd. Wederom werd de dag op een 3e plaats afgesloten, maar met een duidelijk beter gevoel als na de eerste wedstrijddag. Op naar volgende week voor de mannen van Herman Jansen, dan bij Putten 1 in de gelijknamige plaats, de 2e stek kunnen veroveren. Lees hieronder het verslag(je) van captain Herman Jansen.

Het 3e team van captain Jan Bommel kon de hoog gespannen verwachtingen, na de eclatante zege van vorige week, niet waarmaken. Een puntloze dag zal komende week, thuis in Weesp, moeten worden weggestreept met een klinkende uitslag om de aansluiting met koploper Gooise 2 weer te herstellen.

Tenslotte Team 4 van captain Ad, na de magere 73 van vorige week in eigen huis, nu een prachtige score van 82 punten op vreemde bodem. Goed voor 5 wedstrijdpunten dankzij opnieuw het extra wedstrijdpunt van de hoogste score in de singles. Volgende week in Loosdrecht kan de 2e plaats definitief worden veiliggesteld bij gastvereniging Gooise 3. Lees hieronder het verslag van de captain Ad de Rijk.

Hans van Santen, NGF Coördinator


De 2e competitiedag en alweer fantastisch weer!

De tweede wedstrijddag op de baan van AMVJ in Amstelveen; voor mij een compleet nieuwe ervaring, spelend over voetbal- en cricketvelden. Geen fairways en roughs, maar leuk om te ervaren dat je in feite overal wel een aantal golfholes neer kunt leggen. Binnenkort gaan we naar Kenia, kijken of we daar ook een paar holes kunnen aanleggen.

Vorige week eindigden we op onze thuisbaan als derde, dus prikkels genoeg om dat te verbeteren. Deze dag met Ad, Hermi, Tiny en ondergetekende. Na een kop koffie met appeltaart goed gemutst de baan in. Na de eerste 9 holes (individueel Stableford met handicapverrekening) wist Ad ons te melden dat we goed gespeeld hadden en zelfs eerste stonden!
Wederom had Tiny de hoogste score van allemaal behaald, waardoor wij weer een extra punt in de totaalscore wisten te bemachtigen.
Op naar de Greensomes!

Na afloop onder genot van een drankje en bitterballen wachtend op de einduitslag. Helaas hebben we de eerste plaats niet weten vast te houden na de Greensomes, maar wisten we wel de tweede plaats te behalen! Volgende week eerste?
Op naar De Gooise 3 in Loosdrecht.

Uitslag 2e competitiedag            
Hoenderdaal 1: 85 punten                    
Weesp 4: 82 punten                    
AMVJ 1: 80 punten                    
Gooise 3: 64 punten                    

Stand na 2 van de 4 wedstrijden
Hoenderdaal 1: 12 punten
Weesp 4 : 8 punten
Gooise 3: 4 punten
AMVJ 1: 2 punten

Peter Janneman


Weesp Team 2 op bezoek bij Soestduinen 1 in Soest

Ons team heeft genoten van de herfstzon in het lommerrijke Gooi, maar moest op bezoek bij Soestduinen 1, genoegen nemen met een derde plaats. Met groot genoegen zagen we ook onze gerenommeerde tegenstanders in het stof bijten wat ons bescheiden resultaat toch nog enige glans gaf.

Herman Jansen,
Teamcaptain Weesp 2


Gastvrijheid heeft haar grenzen

Na de veelbelovende opening van de Najaarscompetitie vorige week, mocht Weesp-1 ditmaal als gastheer aantreden in de eigen arena. De captains Ronald en Roland waren bijtijds op de club en maakten de laatste administratieve formaliteiten in orde, terwijl Hans ondertussen zijn warming-up in de baan deed door de greens nog een laatste keer te inspecteren en een aantal holes opnieuw te steken.

Rond 10.00 uur druppelden de andere teams binnen waar ze een gastvrije ontvangst genoten met een kop koffie en een lekkere koek. Het tactisch steekspel was begonnen. Waar de tegenstanders dachten dat Weesp-1 vandaag alles cadeau zou doen, kwamen ze mooi bedrogen uit. Nadat Hans van Santen – later op de ochtend geflankeerd door Bert de Haan, heren dank voor jullie support – de deelnemers streng doch rechtvaardig de lokale regels onder de neus wreef, ging het schouwspel om 11.00 uur middels een ‘shot gun’ van start.

De omstandigheden waren fantastisch. Na een frisse start van de ochtend, brak de zon regelmatig door en leek de Najaarscompetitie plots meer op een voorjaarstoernooi dan een pré-winterevenement. Enfin, de acht tweetallen liepen vrolijk door de baan en de gasten merkten collectief dat onze baan niet bepaald vergevingsgezind is.

De hoogste score na negen holes bedroeg 17 Stablefordpunten, behaald door een speler van Spandersbosch 1. Weesp-1 speelde stabiel en noteerde voor het eerste deel van de wedstrijd 47 punten (2x 16 en 1x 15). Een mooie tussenstand, maar de opdracht voor het tweede deel was duidelijk; er moest een schepje bovenop.

Het duo Ronald en Hans vertrok als eerste en speelde een goede Greensomes. Met één birdie en een totaal van 19 punten gingen ze rond. Het duo Charl en Roland deed er zelfs nog een schepje bovenop en noteerde 21 punten. Met een tevreden glimlach verzamelde Weesp-1 zich in het clubhuis, onder het genot van een drankje en broodje warme kip wachtend op de andere teams.

Met de hoge score van 87 punten bleek Weesp-1 niet uniek. Ook team Noordeloos 1 verzamelde 87 punten, waardoor de wedstrijdpunten moesten worden gedeeld (5 om 5). Team Hoenderdaal 2 (79 punten) en Team Spandersbosch 1 (76 punten) speelden ook heel behoorlijk, maar kwamen niet in de buurt van de winnaars van de dag.

De tussenstand na 2 van de 4 wedstrijden is uitermate spannend. Noordeloos 1 leidt met 9 punten, op de voet gevolgd door Hoenderdaal 2 én Weesp 1 met allebei 8 punten. Vooralsnog hopen we dat Team Spandersbosch 1 het heel gezellig vindt op de woensdagen, van de score moet men het nog niet hebben (1 punt).

Maar, we zijn pas halverwege dus er kan nog van alles gebeuren. Tot volgende week, dan gaan we naar Noordeloos 1.

Roland, Co-teamcaptain
 


Geplaatst op: 16-10-2022

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer