Eerste Herenmiddag: Eitjes voor Pasen

Aangemoedigd door de goede weersvoorspelling meldden zich maandagmiddag 30 golfers voor de eerste Herenmiddag van het seizoen 2022. Hoewel er nog best wel een stevige bries stond, was het lekker golfweer. De baan lag er, ondanks de regenval van de afgelopen week, goed bij, zodat in principe niets een goede score in de weg stond.

Onze flight bestond uit Sjoerd Bron, Ben Bruggeman, Pim Rijnders en ondergetekende en we begonnen meteen maar op de moeilijkste hole van de baan: hole 9. De eerste negen holes verliepen zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Alle flightgenoten maakten redelijk goede scores, het tempo in de baan was redelijk zodat we goedgemutst aan onze tweede negen begonnen. Op de tweede negen hadden met name de wat oudere spelers onder ons duidelijk last van wat conditionele problemen aan het begin van het seizoen en werden de scores wat minder goed. Dat gaat de komende edities van de Herenmiddag vast nog wel verbeteren! De uitzondering vormde ik zelf, want na 36 slagen over de eerste negen holes, werden de tweede negen afgelegd in slechts 30 slagen. Het hoogtepunt was een chip-in-birdie vanaf een meter of 15 op hole 6, die een vage gelijkenis vertoonde met wat Scottie Scheffler liet zien op de derde hole van de laatste ronde op Augusta afgelopen zondag.

Het eindresultaat van beide spelers was ook gelijk: een eerste plek. Dat was ik op de maandag voor Pasen ook wel aan mijn naam verplicht.
Overigens waren er spelers die het wat birdies betreft nog beter deden, te weten Barry Jaspers en Joost Leijten met elk twee birdies. Ook Roy Bihari was nog goed voor een birdie.
Barry en Joost streden ook om het hardst om de neary, waarbij Joost uiteindelijk aan het langste eind trok.

De einduitslag (strokeplay met volledige handicapverrekening):

1. Kees Eitjes – 52 slagen
2. Hans Graas – 54 slagen
3. Michiel Hiemstra – 54 slagen

Na afloop kon op het terras genoten worden van een culinair verantwoord hapje en een verfrissend drankje.

Kees Eitjes

Geplaatst op: 13-04-2022

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer