De eerste wedstrijden zijn gespeeld

De NGF C-competitie 2022 is weer van start gegaan. Op de vrijdagen van 8 april tot en met 6 mei wordt er door de teams van onze golfvereniging gespeeld tegen teams van andere verenigingen.

Woord vooraf
Het team van Peter Jager, met in het bijzonder de teamleden Ad de Rijk en Martijn van der Berg, heeft zich aangesloten bij de actie Giro 555 van de Wedstrijdcommissie, waarvan de baten ten goede komen aan de slachtoffers van de Oorlog in Oekraïne. De opbrengst van de vrijdag heeft al € 120 opgebracht met de verkoop van golfballen voorzien van de Oekraïense vlag en een vredesduif, voor dit goede doel. Het is een voorrecht voor ons om in vrede onze sport ongehinderd te kunnen bedrijven en beleven. Dat we daar d.m.v. deze actie bij hebben stilgestaan is het minste wat we kunnen doen.

Verslag van Team 1-18

Afgelopen vrijdag om 10 uur begon voor ons team de competitie, met droog weer en weinig wind, op de (korte) golfbaan van Zeewolde.
De tegenstander was, op de goed bespeelbaar korte 9 holes baan, de golfclub Putten 1. Met een vervangster voor Durk Jager, die veel last van zijn rug heeft en onder de medicijnen zit, begonnen we de klus. Durk uiteraard het allerbeste toegewenst en zijn vervanger Gea Noë: bedankt voor je hulp.

Onder het toeziend oog van onze twee koudwatervrees superieuren die nog niet wensten te starten, team captain Bram van der Burg en competitie coördinator Hans van Santen, speelde het team veel beter dan de laatste competitie van voor de coronacrisis. Eigenlijk waren we al gedegradeerd uit de hoofdklasse maar vanwege uitvallende teams speelden we toch weer op dit hoge niveau.
De singles werden dan weliswaar met 8 tegen 4 verloren, Willem Demper en Marjolein Bosman wonnen, grote klasse. Maar Carlos, Yvonne en Gea verloren slechts met 1 hole verschil. Dus overall een prima resultaat.

Bij de Greensome partijen waren de verliezen wat groter en dus zeker voor verbetering vatbaar. Dat ik, geen punt binnenbrengend, door Bram verordonneerd werd als straf dit verslag te schrijven, onder het mom van “Dan doe je vandaag ook nog iets positiefs”, spoort me des te meer aan (nog) veel beter mijn best te doen.
Volgende week spelen we in Putten tegen Shortgolf 1 uit Swifterbant en als straf, zie boven, moet ik thuis blijven.

Gerard Stevens
 


Verslag van Team 2 als gastheer/vrouw in Weesp

Vrijdag 8 april start van de competitie stond al lang in mijn agenda. Volgens de indeling van de NGF zou ons Team als gastheer/vrouw op Weesp de overige teams in onze poule ontmoeten. De hele week daarvoor was het enorm slecht weer met veel regen, op donderdag ervoor zelfs gevreesd dat we zouden moeten afgelasten. 

Vrijdag dus vroeg naar de baan om de toestand op te nemen, echter aldaar aangenaam verrast: de baan had de vele regenbuien goed verwerkt. 
Oké, op de laagste delen wel wat plassen, maar prima om te spelen en de bunkers waren droog, de net gemaaide greens uitstekend.

Zo goed zelfs dat een van onze gasten vroeg of de greens in de baan net als de oefengreen van kunstgras waren! Na de koffie en de briefing om 10.30 uur volgens plan gestart. Hermie deelde de kaarten uit en fungeerde als startster, de overige teamleden zijn de baan in gegaan om de gasten wegwijs te maken en ballen te spotten. Dan merk je dus dat je beter kunt spelen als stilstaan, na een uurtje waren we verkleumd, maar gelukkig bleef het wel droog.

De wedstrijden verliepen zonder noemenswaardige problemen, en de teams druppelden daarna binnen met de uitslagen, welke we op de NGF-uitslagenlijst noteerden. Ik was blij dat ik Tipp-ex had meegenomen want omdat dit voor alle teams 3 jaar geleden voor het laatst was gedaan en de kennis dus wat roestig was, werden er wel wat foutjes gemaakt welke allemaal in goede harmonie zijn opgelost. Nieuw was de Oekraïne golfballen actie van de Wedstrijdcommissie, waarvan de opbrengst gaat naar Giro 555. Met de Oekraïense vlag en een vredesduif op de bal was een groot succes, volgens mij waren er een stuk of veertig van verkocht. Dat betekend dus € 120 voor het goede doel.
Kortom een geslaagde dag en op naar volgende week vrijdag in Amsterdam Ookmeer tegen Oegstgeester 3 voor het echte werk.

Peter Jager
 


Uitslag Team 3 

Onder leiding van captain Beat Scheidegger, heeft Team 3 de wedstrijd in Amsterdam Ookmeer van Groen Geel 3 met de eclatante cijfers van 19-3 gewonnen. De andere wedstrijd in hun poule is door AMVJ 1 met 16-6 van Oegstgeester 5 gewonnen.
 Verslag van Team 4

De eerste wedstrijd was in Voorschoten tegen Zeegersloot 1. 3 jaar geleden is Weesp Team 4 kampioen geworden en daardoor naar de 1e klasse gepromoveerd. Maar helaas, een aantal spelers (3) zijn gestopt met spelen in de C-competitie voor onze club. Er zijn dus nieuwe krachten ons komen versterken. En dat was even wennen geblazen. Hoewel ieder teamlid zijn uiterste best deed, was de overwinning verdient voor Zeegersloot 1. Anders dan de grote uitslag 18-4 waren de krachtverhoudingen in de baan.

De andere wedstrijd in onze poule, Groen Geel 2 tegen Oegstgeester 4 is met dezelfde cijfers in het voordeel van Groen Geel geëindigd.
Albert Drenth merkte optimistisch op: dan staan we op een gedeelde 3e plaats in de poule, helemaal niet slecht.
Volgende week zijn we gastheer op onze eigen baan en over twee weken gaan we er weer helemaal tegenaan in Wassenaar tegen Oegstgeester 4.

Jan Bommel
 Verslag van Team 1-36

Met toch wat zenuwen in het lijf m.b.t. de weersgesteldheid kwamen wij met een zonnetje aan bij de Gooische Golfclub gelegen aan het Jagerspaadje in Hilversum, de gastheren/vrouwen van deze dag. Niet te verwarren met de golfclub Het Jagerspaadje.
Wij werden ontvangen in een leuk clubhuis met koffie en koek. Om 09.15 uur een korte uitleg over de baan en de startprocedure, vervolgens liepen we met zijn allen naar hole 1, alwaar wij werden opgewacht door de starter. Na de toss begonnen de Foursomes wedstrijden. Martin en Tiny startten als eerste, vervolgens Aaltje en mijn persoon en tot slot Max en Carla.

De baan bestaat uit redelijk korte holes en kleine greens. De greens moest je kort benaderen anders ging de bal er overheen met als gevolg vaak water. Omdat de greens wat hobbelig waren was het putten lastig. Maar daar had iedereen last van.
Omstreeks 12.00 uur waren we klaar met de Foursomes. Resultaat 2 gewonnen wedstrijden en 1 verloren.

In het clubhuis stond intussen de lunch al klaar bestaande uit broodjes met lekker beleg en een kroketje. Prima verzorgd.
Om 13.30 uur startten de singles. Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik trots ben op mijn team want het resultaat was 1 verloren, 1 gelijk en 4x winst. Dit leverde een eindstand op van 13-5 en de dagwinst. De andere wedstrijd in onze poule werd met 12-6 gewonnen door Mariënweide 2 uit Aerdenhout van Duinzicht 4 uit Wassenaar.
Hole 19 was erg gezellig met de nodige bittergarnituren, lekkere hapjes en drankjes. Ook het weer heeft ontzettend meegewerkt, geen druppel regen en een (waterig) zonnetje. Al met al een goede start van de competitie. Volgende week op naar Wassenaar waar we tegen de gastheer/vrouw van vandaag spelen: Gooise 2.

Adri de Kok 
 


Geplaatst op: 11-04-2022

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer