Op naar Heemskerk

Op 13 augustus was het eindelijk weer zover, op deze datum stond de jaarlijkse externe wedstrijd op de evenementenlijst van de vereniging. Deze wedstrijd werd in 2012 voor de eerste keer door ondergetekende georganiseerd op de Waterlandse golfbaan in Amsterdam Noord. Omdat genoemde wedstrijd al voor de 10e keer wordt gespeeld, mogen we spreken van een jaarlijks terugkerend evenement dat in principe altijd op een grote 18 holes baan wordt gespeeld, waarbij alle deelnemers na afloop van de wedstrijd samen een heerlijke maaltijd nuttigen met daarbij (of daarvoor) de nodige drankjes.

Deze wedstrijd wordt door de Wedstrijdcommissie georganiseerd en kan bogen op een enthousiaste deelname van meestal zo’n 40 leden. Indien mogelijk spelen we steeds op een andere baan. Ja inderdaad, indien mogelijk want de jaren gaan tellen bij onze leden, waardoor het lopen, vooral op een 18 holes baan, laat ik zeggen bij deze en gene wat moeizamer gaat. Dus hebben we steeds meer buggy’s en handycarts nodig en die zijn niet bij elke golfbaan voldoende aanwezig. De zoektocht naar een geschikte baan wordt dus steeds moeilijker. Ook deze keer kostte dat de nodige energie.

Dit jaar waren er 37 inschrijvingen en viel de wedstrijd onder de verantwoordelijkheid van de specialisten Paul Baarbé en Hans Schouten. Mede door de eerder genoemde fysieke eisen en verlangens van de leden waaronder 7 buggy’s, goed eten en drinken en dat alles voor een redelijke prijs werd de zoektocht ingezet. Uiteindelijk vonden ze alle ingrediënten bij de Heemskerkse Golfclub. Dus op naar Heemskerk. Ik kan zeggen dat voor zover Paul en Hans er invloed op hadden, alles was tot in de puntjes geregeld. Bij binnenkomst ontving iedereen zijn of haar scorekaart en drie muntjes. Eén voor koffie met gebak, één voor een drankje en één voor het eten. Je kon kiezen uit de gerechten vlees, vis en vegetarisch. Ik persoonlijk had een rood muntje voor een vleespotje.

De baan en de greens waren in prima conditie en er werd van de rode en gele tees gestart en ik denk met plezier terug aan mijn flight: een ontspannen gebeuren met Jacques van Vessem, Martijn van den Berg, Ad de Rijk en mijn persoon. Een leuke en relaxte flight en het was een genoegen om met hen te spelen. Af en toe kregen we de wind van voren en van achteren, maar dat was dan letterlijk. Ondanks deze (kleine?) handycap werd er goed gespeeld en niet alleen door onze flight.

De einduitslag werd door Paul en Hans tijdens het eten bekend gemaakt en was als volgt:

Birdies: Monica Leijten, Bert de Haan en Wilma Zomer
Neary Dames: Wilma Zomer
Neary Heren: Hans Schouten
Longest Dames: Monica Leijten
Longest Heren Geel: Barry Jaspers
Longest Heren Rood: Martin Scholten

Einduitslag stablefort:
1. Martin Scholten, 44 pt
2. Marjolein Bosman, 40 pt
3. Monica Leijten, 37 pt

De Supportprijs werd uitgereikt aan Jacques van Vessem.

Na een meer uitvoerige kennismaking met mijn flightgenoten tijdens een gezellig samenzijn en een wat mij betreft goede maaltijd sloten we af met een lekker kopje koffie werd de thuisreis richting Weesp weer ingezet.
Ik wil eindigen met de gehele organisatie te bedanken voor het vele werk, maar bovenal mijn flightgenoten Jacques, Ad en Martijn. Bedankt voor een gezellige en sportieve dag en het was beregezellig.

Martin Scholten

Bekijk de foto's


Geplaatst op: 15-08-2021

OJC

© 2022 Golfvereniging Weesp | Disclaimer