Veel deelnemers

Met een heerlijk warm en vrolijk zonnetje liep de inschrijving ook als een zonnetje. We waren met 38 spelers, zodat er twee flights waren van vijf personen. Er waren meer mannen dan vrouwen, maar Koos Tipker en Wil van Horssen hadden een leuke indeling gemaakt, zodat iedere dame drie galante heren had om haar te 'begeleiden'!

Maar ja, je moet wel zelf je goede bal slaan. Omdat ik als beginneling nog niet zoveel mensen ken, was het mooi dat ik met drie oude bekenden mocht lopen: Wien Philips, Bert Overdiek en Roy Bihari.
De spelvorm was strokeplay: al je slagen opschrijven t/m 8 en bij hole 17 t/m 9. Van de eerste ronde mochten we onze slechtste hole wegstrepen en ook bij de tweede ronde. Alle overgebleven slagen optellen en dan de helft van je playing handicap slagen er af. Wat er dan overblijft is je score.

Wij startten op hole 9: dat ging nog wat stroef. De neary lukte ook niet echt, maar langzamerhand ging het wel beter. Wien sloeg wel een goede neary, maar die werd later verbeterd door Ruud Andringa.
Wat een sensatie dat diezelfde Wien bij hole 7 een prachtige afslag had, die landde op de green en rolde door... en was weg. 'Wien volgens mij heb je hole-in-one!', riepen we. Inderdaad het was echt zo.
We kregen het er warm van en zochten tijdens het wachten dan ook de schaduw op.

Bert was heel goed op dreef en heeft zeven keer een par geslagen. Ik zelf was al blij dat me dat twee keer was gelukt. Op hole 17 had ik acht slagen, maar die kon ik mooi wegstrepen. Al met al was het een fijne ochtend!

Uitslag
Er zijn heel wat birdies geslagen: Gerard Stevens, Martin Scholten en Willem Roggeband 1x, Peter Roest 2x en Sjoerd Bron zelfs 3x!
De neary bij de dames is gemaakt door Tiny Bruggeman en bij de heren door Ruud Andringa.
Een hole-in-one dus door Wien Philips (bedankt nog voor de drankjes!).

Dames
1. Mieke van der Linden 54 pt
2. Tiny Scholten 55 pt
3. Tiny Bruggeman 55 pt

Heren
1. Coos de Nijs 46 pt
2. Peter Roest 48 pt
3. Sjoerd Bron 48 pt

Een troostprijs was voor Eddy de Groot met 48 pt. Helaas was het tasje golfballen van Wil al leeg, dus toen hebben een aantal winnaars een bal gedoneerd, zodat Eddy toch nog een prijs had.

Bedankt Wil en Koos!

Mieke van der Linden

Geplaatst op: 05-08-2021

OJC

© 2022 Golfvereniging Weesp | Disclaimer