Groot Slem!

Tjeetje wat was het vroeg op en dat voor een potje golf-bridge. Om 09.00 uur sloegen we af voor de 18 holes golfwedstrijd. Ik moest er even inkomen en begon niet geweldig, maar wel zonder al te veel schade. Het lijf nog wat stijf (te vroeg of de wedstrijdspanning?) en de greens nog nat van de dauw en daar vergisten we ons knap in. Behalve mijn flightgenote Astrid Bonefaas, die had zoals dat in golftermen heet een 'hete putter'. Alle puttjes vielen en zelfs een 'chip in' werd tevoorschijn getoverd. Het was duidelijk, ik moest wat beter mijn best gaan doen wilde ik nog in de prijzen gaan vallen.
Het ging de laatste tijd wel lekker met mijn golfspel, maar zoals jullie weten: resultaten uit het verleden… Afijn het zonnetje brak door, de greens werden droger en de spanning ging uit mijn lijf. De swing werd soepeler en mijn putter was besmet (leuke woordspeling in deze tijd) door die van Astrid. Na vijf parren achter elkaar te hebben geslagen werd het toch wat beschamend en kwamen er gelukkig ook weer viertjes en vijfjes. Die ene zeven vergeten we maar voor het gemak. Ondanks alles was het een gezellige golfochtend, de sfeer was goed ook al hadden mijn andere flightgenoten Marjanne Spruit en Melanie de Kok minder geluk in het spel.

Stablefordpunten tellen onderweg doe ik meestal niet, dat brengt mij geen geluk. Na het eind van de ronde hoorde ik dat Astrid Bonefaas 38 punten had en ik dacht 'Poeh, da’s een goeie ronde'. Mijn marker wist me echter gelijk te melden, 'Jij hebt er ook 38 hoor!'. Nog even alles goed nageteld en zowaar Astrid en ik waren gelijk geëindigd. Op basis van de score van de laatste 9 holes, viel ik echter als beste van de twee uit de mand. De winnaar waren we echter niet geworden, dat was Mieke van der Linden met een score waar wij niet aan konden tippen, nl. 41 punten. Proficiat Mieke, heel goed gedaan. Mieke golft nog niet zo heel erg lang en kan nu een fantastische kaart invoeren.
Astrid moest echter nog strijden voor haar 3e plaats. Een shoot out met de putter zou het lot tussen haar en Els Lutgerink bepalen die gelijk met haar geëindigd was. Die 'hete putter' van Astrid was nog niet gedoofd en zij veroverde de 3e plaats.

De prijzen werden uitgereikt:
1. Mieke van der Linden: 41 pt (zie ook haar verslag hieronder)
2. Yvonne Tuin: 38 pt
3. Astrid Bonefaas: 38 pt

Valt u niks op? Inderdaad geen heren. Er werd vandaag genderneutraal gegolfd, alleen prijzen voor de beste golfers ongeacht het geslacht. Zo zie je maar weer, de schrik slaat de heren gelijk om het hart!

Bridge
Op naar de lunch. Een heerlijk buffet, met salades, warm soepje en uiteraard de kroket.
Na een korte pauze gingen we op weg naar de bovenzaal voor de Bridgedrive. Mijn allereerste! Toch wel een beetje de kriebels.
Wat eigenlijk als grap ooit was begonnen, was ‘serious business' geworden. Circa twee jaar geleden riepen Astrid en ik dat we ook wel eens mee wilden doen aan het Golf-bridgetoernooi en zijn toen op zoek gegaan naar een bridgecursus. Na wat opties kwamen we uiteindelijk uit bij Loes Philips, die bereid was om ons en nog een paar anderen het bridgen te leren.
Zo gezegd zo gedaan. Jullie hebben ons vast wel eens zien zitten in het clubhuis op de woensdagavond. Iedere week een hoofdstuk doornemen en dan oefenen. Naast het serieuze doel, ook heel veel gelachen. Boekje één uit, boekje twee, drie en vier volgden. Zo langzamerhand begonnen we toch wel een beetje 'ervaring' te krijgen. Toen kwam de corona. Clubhuis dicht. Overal lag de bridge stil, maar niet bij ons. Iedere woensdagavond een zoom-meeting om toch te kunnen blijven oefenen. Verder (bijna) iedere dag oefenen op de computer.
Het zag er naar uit dat dit jaar wederom geen Golf-bridgetoernooi zou kunnen worden gehouden. Echter de vaccinaties en versoepelingen kwamen net op tijd. 10 juli was de datum, snel samen met Astrid als koppel ingeschreven.
Super gemotiveerd en super geconcentreerd begonnen Astrid en ik aan onze eerste spellen. Hier en daar een foutje, maar het ging zeker niet slecht. Tijdens het spelen is het altijd moeilijk te zeggen hoe het gaat. Het kan nl. slecht gaan, maar anderen kunnen nog veel slechter spelen. Het is eigenlijk net golf. Om vijf uur zat het erop en konden we lekker op het terras plaatsnemen en genieten van een welverdiend drankje. Met spanning wachtten we op de uitslag. Het enige waar Astrid en ik op hoopten was dat we een beetje mee hadden kunnen komen. Wien Philips begon met het oplezen van de scores van onderaf. De namenlijst ging maar door en we werden nog steeds niet genoemd. Astrid en ik keken elkaar aan, 'Het zal toch niet'.  En ja hoor, er waren geen namen meer over, wij hadden de beste score. Wat waren we ontzettend blij met deze prestatie! Het afgelopen jaar was het niet toegestaan te zoenen en te knuffelen, behalve initimi. Astrid en ik zijn Loes om de hals gevlogen. Wat een feest!

Als dagwinnaar, 2e plaats met golf en 1e plaats met bridge is mij de wisselbeker overhandigd. Met recht GROOT SLEM! (Bridgeterm, op te zoeken op Google, maar je kunt het ook aan Loes vragen) Vanzelfsprekend ben ik daar erg trots op. Toch scheelde het maar een haartje bij het golf of Astrid had van mij gewonnen. Als bridgeteam hebben we het samen gedaan. Dus over een half jaar verhuist de beker naar Astrid, zodat er zij hem ook nog een tijdje mag afstoffen. Astrid dank je wel voor de fantastische dag.

Bert, Loes en Wien, ook van harte bedankt voor de fantastische organisatie. Het was een topdag!

Yvonne Tuin

 


Hoe een beginner winnaar kan worden

Hannie Vermeulen vroeg of ik met haar mee wilde doen aan het Golf-bridgetoernooi. Bridgen heb ik ruim 10 jaar geleden geleerd en ik heb ook op de Bridgeclub Staymen gespeeld.
Golfen doe ik pas twee jaar: Open dag, introductielessen van Tjerk van der Horst, baanpermissielessen van Tjerk met Wil en Peter van den Hoogen, zondags meegevraagd in flight met Bert de Haan, Ilse Oltmann en Ineke Koper, de hele winter door in de modder met Wil en Peter, een paar keer meegedaan met de Damesmiddag, tweede geworden op een Beginnerstoernooi, themalessen van Tjerk en leren kaartlopen op dinsdag met Hannie, Margareet en Wil.
Helaas lukte het steeds nèt niet om voldoende stablefordpunten te scoren om in te leveren bij Bert de Haan, om zo in het systeem te komen.

Zaterdagmorgen op 10 juli moesten we voor dag en dauw op, om ons te melden bij Loes, Wien en Bert voor de golfwedstrijd. De weergoden waren ons de hele dag gunstig gezind, want de voorspelling was regen en onweer. Ik zat in de flight met Driekes van der Weert en Els Lutgerink en ik mocht met Ferry Vermeulen mee in de buggy. Wat fijn als je zoveel aanmoediging van je team krijgt, want ik was best zenuwachtig.
Wij startten op hole 2 en plaatsten daar de neary voor de dames. Mijn eerste bal vloog rechtsaf in het weiland, o jee. Gelukkig ging de tweede beter en behaalde ik nog net 1 punt. Bij hole 3 ging mijn bal linksaf, maar was nog wel bespeelbaar: 2 punten.

Zelfvertrouwen
Langzamerhand kreeg ik wat meer zelfvertrouwen, mede dankzij de positieve invloed van mijn maten. Het afslaan ging beter en ook het uitholen. Verder hebben we gehad: bal in de sloot, bal in de boom en in de bunkers, maar dit keer heb ik alleen maar op hole 15 een nul gehaald. In de maanden hiervoor had ik wel 3 of 4 maal een nul. Ook bleek dat ik weinig ballen kwijt ben geraakt.
Uiteindelijk had mijn marker Ferry het nog tweemaal nagerekend, maar ik had écht 41 stablefordpunten gehaald!

Op een zonnig terras zaten ook de bridgers al te wachten op de prijsuitreiking van het golfen:
Neary dames: Marjolein Bosman.
Neary heren: Gerard Stevens.

Er zijn 6 spelers die een birdie hebben geslagen: Gerard Stevens, Gert Weijman, Roy Bihari, Coos de Nijs, Fred Nelis en Beat Scheidegger

Het bleek dat er veel spelers 38 punten hadden gehaald, die speelden de putting-play off  om de 2e en 3e plaats te bepalen.
De 3e plaats was voor Astrid Bonefaas.
De 2e plaats was voor Yvonne Tuin

Ik mocht de 1e prijs in ontvangst nemen: een waardebon voor diner of lunch bij de Brasserie Weesp.
Zo zie je maar dat ook beginners mee kunnen doen met al die leuke toernooien van de vereniging!
Organisatie heel erg bedankt.

Mieke van der Linden

Bekijk de foto's


Geplaatst op: 12-07-2021

OJC

© 2022 Golfvereniging Weesp | Disclaimer