Eindelijk weer een wedstrijd!

Na een aantal weken zonder wedstrijden en met forse restricties kon het er op zondag 15 november toch weer van komen: een golfwedstrijd! Voorzichtig, dat wel en in flights van 2, maar de eerste putting contest was een feit. Op elke green waren een tweetal kleine vlaggetjes geplaatst van waaruit de spelers naar de hole moesten putten. Sommige vlaggetjes waren ver van de hole geplaatst, anderen weer wat dichterbij maar er was er bijna geen een die met de ogen dicht te putten viel. In tweetallen kwamen de deelnemers met hun putter in de hand binnendruppelen en konden direct hun scorekaart oppikken van de wedstrijdtafel voor het clubhuis. 6 minuten nadat een flight vertrokken was, kon de volgende alweer weg en zo was binnen anderhalf uur iedereen in de baan, of alweer klaar. De eerste flights hadden geluk met het weer, de laatsten moesten helaas gebruik maken van hun regenkleding.  

Dat het niet makkelijk was, bleek al snel. Doordat de greens recent geprikt waren, was het erg lastig je lijn te houden, dat was een veel gehoorde opmerking. Prikken van de greens is noodzakelijk voor een goede structuur van de bovenlaag van de green, dus het is goed dat dat werk uitgevoerd wordt, maar een volgende keer zullen we toch proberen deze werkzaamheden en de putting contest wat verder van elkaar af in te plannen.   

De ingeleverde scorekaart werd meteen verwerkt op het uitslagenbord, wat zowel voor spanning als hilariteit zorgde. "Wat! zo veel?", "Knap hoor, zo weinig!" en "Ik hoop niet dat iemand minder slagen heeft" waren kreten die her en der vielen. Samenscholingen zijn nog niet toegestaan, iedereen hield zich er dan ook aan en ging na afloop van hun ronde meteen naar huis.

En dan de uitslag. Lange tijd wist Ferdinand Vermeulen de bovenste plek in beslag te nemen, voor Astrid Drenth, Loes Philips en Adri de Kok, maar na binnenkomst van Joost en Monica Leijten werd de top 3 op z'n kop gegooid. De top 3 van de eerste putting contest werd daarmee als volgt:

1. Joost Leijten (33 slagen)

2. Ferdinand Vermeulen en Monica Leijten (35 slagen)

3. Astrid Drenth, Adri de Kok, Loes Philips, Ilse Oltmann en Jannie Jobben (36 slagen)

De door Wim Vinju gemaakte wisseltrofee is uitgereikt aan Joost Leijten die op zijn beurt Hans bedankte voor de organisatie! De winnaar en de organisator ontvingen ook nog een doos ballen van Gerhard van Galen namens Golfbaan Weesp. De overige winnaars hebben hun prijs nog tegoed; deze zullen ze overhandigd krijgen op een passend moment.

Hans Schouten


Bekijk de uitslag
 


Geplaatst op: 16-11-2020

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer