Tweede Herenmiddag

Het lijkt wel een gewoonte te worden, dat mooie weer. Op maandagochtend 10 augustus na het Bert de Haan toernooi waren 36 heren naar de baan gekomen om onder de bezielende leiding van Paul Baarbé, Wim Vinju en op de achtergrond Bert de Haan er een gezellige herenmiddag van te maken. Oorspronkelijk was ikzelf van plan van de maandag een werkdag te maken, maar het mooie weer en de diverse appjes rond een uur of 11 over vrije startplaatsen zorgden er toch voor dat de keuze tussen binnen aan het werk of buiten een rondje golf, snel gemaakt was. Die uren zou ik ’s avonds wel weer inhalen. 

Spelvorm
Bij aankomst bij het clubhuis was het al een drukte van belang. Diverse heren stonden in de rij bij Paul en Wim voor hun scorekaart, er werd driftig geputt en ook van de driving range en de oefenbunker werd gebruik gemaakt. De hoge temperatuur zorgde er gelukkig wel voor dat ook van de stoelen onder de parasol, met inachtneming van de geldende corona-regels, dankbaar gebruik gemaakt werd. Na het inleidende praatje van Paul, met introductie van een aantal nieuwe deelnemers van de herenmiddag en uitleg over de spelvorm namelijk strokeplay met 50% handicapverrekening, werd rond 13.00 uur met shotgun gestart. De neary stond voor het gemak op 3 en 12. De flight waarin ik ingedeeld was, met Adri de Wit, Ben Bruggeman en Hans Graas, begon op 4 en na een paar holes liep het voor de onze flight als een zonnetje. De eerste birdie viel op hole 7 en eigenlijk viel het in de flight ook allemaal wel mee met het aantal waterballen. Gelukkig kon dan toch vaak gedropt worden, want de witte paaltjes zijn alweer even vervangen door rode. Bij hole 12 stond het balletje van de neary al op de green, maar de schrijver van het stukje wist zijn bal toch iets dichter bij de hole op de green te slaan. 

Verkoeling
Na afloop kwam iedereen enigszins gaar en gestoomd aan op het terras en werd er een verkoelend plekje gezocht, aangevuld met een verkoelend drankje. De consumptie bij binnenkomst was zowel smakelijk (frietjes en een bitterbal) als heerlijk verfrissend (meloen met serranoham). Wim en Paul kregen het zoals gebruikelijk druk met de verwerking van de scorekaarten maar al snel kwam daar het verlossende ‘FORE‘, waarbij de uitslag door Paul vermeld werd, terwijl Wim de bekende herenmiddag-balletjes uitdeelde aan de winnaars. 

Birdies werden geslagen door Kees Braam, Wim Vinju, Beat Scheidegger, Peter Jager, Michiel Hiemstra en mijzelf (2). De neary was na de afslag van de schrijver op 12 niet verbeterd, dus daarmee werden nog eens 3 ballen aan de prijzenkast toegevoegd. 

De top 5
•    Hans Schouten: 58 strokes
•    Roy Bihari: 60 strokes
•    Gert Weijman: 61 strokes (afwezig tijdens de prijsuitreiking
•    Gerard Stevens: 62 strokes (lagere hcp)
•    Iwan Pinas: 62 strokes

Ik wil graag mijn flightgenoten Adri, Ben en Hans bedanken voor de aangename en gezellige middag en Paul en Wim voor de uitstekende organisatie. De herenmiddag is om veel redenen een wedstrijdmiddag waar met veel plezier veel heren aan meedoen, dus houdt de inschrijfwebsite in de gaten want ook deze middag is snel gevuld. 

Hans Schouten

Geplaatst op: 10-08-2020

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer