Hitte Golf

Wat geef je als Wedstrijdcommissie nu aan een van je leden, die op golfgebied al zo veel heeft? Met deze vraag worstelden we tijdens Bert z'n 80ste verjaardag vorig jaar. Maar al snel was het idee geboren: een eigen toernooi! En op 8 augustus was het dan zover, we gingen op een prachtige, zeer warme zomerdag spelen om de allereerste Bert de Haan Cup. 

Dat het de dag van De Haan was, kon niemand ontgaan. Overal in en rond de baan waren spreekwoorden over hanen, afbeeldingen van hanen. Hanen op de scorekaart. En zeepjes in de vorm van een haan bij de inschrijftafel (in deze coronatijd kan je geen zeep genoeg hebben). Alle hanen moesten ook nog geteld worden. Nadat iedereen daar vreselijk zijn best op gedaan had, bleek er geen haan meer naar te kraaien.

Paul Baarbé, als altijd de man van het geluid, zorgde voor vrolijk hanengekraai om iedereen bijeen te krijgen voor het inleidende praatje. Daarna startte de stablefordwedstrijd. Veel water mee, natte lappen om de schouders, plu's tegen de zon en overvloedig ingesmeerd, toog iedereen de baan in. We gingen gewoon voor de volle 18 holes al was hier en daar gehoopt dat we het terug zouden brengen naar 9. 
Onze vrienden van de horeca brachten tijdens de ronde een verkoelend drankje rond (korenwijn, prosecco of 'n sapje), samen met een hapje haring of carpaccio. Later zagen we ze weer terug met verkoelende watermeloen. In de loods bij hole 4 stond koud water klaar in de koelkast en ook de buitentap was weer in werking. 

Toen iedereen enigszins verhit weer op het terras was aangekomen, was het tijd voor lekkere drankjes en ook aan de inwendige mens was goed gedacht. Dankzij sponsor Michel Hoffmeister van Boermans Electrotechniek konden we chef Leo Manintveld in staat stellen om weer allerlei lekkers voor ons klaar te maken. 

Tijd om de prijzen te verdelen!
Speciale Bert de Haan ballen (met afbeelding van Bert er op, sla deze collector items dus niet zomaar in de sloot) waren er voor de birdies: Tjerk van der Horst, Willem Demper, Ilse Oltmann, Jeroen Aukema, Michiel Hiemstra, Marjolein Bosman, Wien Philips, Jos Mooij en Bram Beun. Daarna kreeg ook iedereen zonder birdie zo'n bal.
Een doosje ballen was de nearyprijs: Tiny Scholten bij de dames en Michiel Hiemstra bij de heren. 

De golfbaan, de golfschool en de brasserie zorgden samen voor mooie prijzen voor de nummers 1 t/m 3, hartelijk dank! Daarnaast ontvingen deze prijswinnaars een mooie goodybag namens de Weesper Hair Gallery. De dochter van Bert, Patricia, had deze prijzen aangeboden en was zelf ook aanwezig op deze heugelijke dag, samen met haar broer Jean-Paul. Want als je vader zo letterlijk in het zonnetje staat, dan ben je daarbij! 

4e plaats: Jeroen Aukema (35) en Yvonne Tuin (34)

3e plaats: Gerard Stevens (36) en Melanie de Kok (36)

2e plaats: Willem Demper (39) en Marjolein Bosman (38) 

Winnaars: Michiel Hiemstra (40) en Astrid Bonefaas (38)

Ondergetekende en Michiel wonnen een zeer bijzondere prijs. Zij kregen Bert de Haan zelf! Niet voor altijd, maar wel om een geheel verzorgde ronde met hem te lopen. Met koffie & gebak vooraf, drankjes en wat lekkers na. Michiel kreeg als overall winnaar de door Bert zelf geregelde wisseltrofee mee naar huis. Waaruit blijkt dat dit geen eenmalige wedstrijd is geweest! 
Bert ontving als naamgever nog een mooie cadeaubox met bert-de-haan-logo-ballen, pitchfork, tees en een clipje voor op de pet. 

Toen kwam er nog een toetje: worteltaart met ijs. Het bleef nog lang gezellig. 

Hartelijke groet, ook namens medeorganisator Henk Steffens

Astrid Bonefaas


NB: De volledige uitslagenlijst is beschikbaar op SoGolf. 


Interview met Bert de Haan

Bekijk de foto's
 


Geplaatst op: 10-08-2020

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer