Thuisblijverstoernooi 18 augustus

Zaterdag 18 augustus had Mark Goudberg mij gevraagd om me op te geven voor het Thuisblijverstoernooi. Ik twijfelde wel, maar omdat ik de woensdag daarvoor goed had gespeeld dacht ik: 'Ik doe het maar en zal wel zien hoe het uitpakt'.
Velen hadden mij al gezegd dat golfen bestaat uit (het woord zegt het al) goede en slechte resultaten. Ik wist niet wat ik moest verwachten op deze dag. Maar na de indeling, met de spelers Wies Suwarganda, Loes Philips en Ferdinand Vermeulen kon het voor mij al niet meer stuk. Gezelligheid staat voorop, niet waar?
Ik, als opkomend golfer (heb alleen nog maar baanpermissie) krijg nog veel slagen voorsprong.

We begonnen op hole 5, ik kende de baan nog niet goed en liep een hele verkeerde richting op. Tot ik Ferdinand naar een andere kant zag lopen. Oké, dacht ik, snel daarheen waar inmiddels Wies en Loes al klaar stonden. Foutje dacht ik, dat begint al lekker. Na mijn eerste slag ging het super, wel niet op de green maar toch heel dichtbij. Tweede slag, het hele veld overhoop, plaggen maar weer terugleggen, aanstampen en doen of het goed gaat.
Tjerk had me al gewaarschuwd, laat je niet door een miskleun afleiden en ga gewoon verder, je hebt genoeg slagen extra, had toch nog 6 slagen nodig en kreeg nog 1 punt. Na hole 5 ging het niet beter, maar daarna keerde het tij, waarna ik zelfs een birdy sloeg en de neary verbeterde, maar helaas sloeg iemand anders de bal nóg dichterbij de vlag.

Het was een geweldige dag, met tussendoor een ingelaste, afgezette puttinggreen. Ontzettend leuk om te spelen en er veel van te leren. Mijn complimenten voor de organisatoren. Veel gelachen en leuk gespeeld, met dank aan mijn flightgenoten. Maar toen kwam de uitslag nog. Als laatste werd ik naar voren geroepen. Ik wist niet wat ik hoorde: 'Coos, je hebt gewonnen bij de heren' riepen ze tegen me, en met verbazing over de score van 25 punten netto kon ik de prijs in ontvangst nemen: 3 flessen wijn en een massage. Wat dat inhoudt vertel ik nog niet.
Nog even voor de goede orde: bij de dames was Melanie de Kok de beste met 27 punten netto.
Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt. 

Coos de Nijs

Bekijk de foto's

Geplaatst op: 28-08-2018

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer