De instuif van 29 augustus

Wat hebben birdies nu met bomen te maken. Eigenlijk helemaal niets.

Vandaag zijn er maar vier birdies geslagen: Paul Baarbé en Loes Philips sloegen er één en Wilfried Meun wist twee keer de green te vinden met één slag. Maar Paul wist met één slag zijn bal midden in een boom te slaan. We hebben hem er een birdie balletje voor gegeven. Dit is slecht een eenmalige zaak, want ik weet dat het wel vaker gebeurt en dat het soms makkelijker is om een bal in de boom te slaan dan op de green.

Nu weer serieus. Elke woensdagmorgen als we vertrekken proberen we te schatten hoeveel instuivers er zullen komen. Vandaag dachten we rond de 21. Er werd niet al te best weer verwacht en het is nog vakantietijd. Maar hoe leuk is het als je 37 instuivers kunt inschrijven.
We speelden strokeplay max. 5 met halve handicapverrekening en vanwege die weersverwachting hadden we besloten dat iedereen de eerste negen holes op kaart speelde en daarna hole 10 t/m 18.
Met uitzondering van drie spatjes bij de een na laatste hole kwam iedereen droog binnen.

De uitslag
Neary
Van Martin Scholten kregen we twee flessen wijn om als prijs weg te geven. Loes Philips en Wilfried Meun gingen met een heerlijke fles wijn naar huis. Bedankt Martin.

Heren
1.  61 slagen  Peter Roest
2.  64 slagen  Ferdinand Vermeulen
3.  68 slagen  Win Vinju

Dames
1.  70 slagen  Wil van Horssen
2.  71 slagen  Loes Philips
3.  74 slagen  Tiny Scholten

Volgende week driestokken toernooi. Een hele week om na te denken welke stokken er in de tas mogen zitten. Ik heb al iemand gezien die aan het oefenen was om met een houten 5 te putten.

Tot volgende week!
Wil van Horssen


Geplaatst op: 30-08-2018

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer