En de winnaar is...

Wist je dat golfvereniging Weesp ook competitie speelt? 
Al jaren is onze vereniging met verschillende teams vertegenwoordigd in de c-competitie georganiseerd door de NGF.
Dit jaar met vier teams van elk 8 spelers. Deze teams trekken vanaf begin april het halve land door om op de vrijdagen een strijd te voeren om het kampioenschap.
Voor mijn team (team 3) betekende dat dit jaar allereerst een wedstrijd in Nieuwegein – lekker dicht bij huis – om te beginnen. Daar troffen we gelijk de sterkste tegenstander in onze poule aan, met zelfs een single handicapper! Gelukkig waren we hier niet zo van onder de indruk en gingen vrijuit de baan in en wonnen met een dikke 6-0. Een goed begin dus.

Voor de tweede wedstrijd togen we naar Vught, voor sommigen onder ons bijna België. Ook een hele leuke baan, maar een beetje rommelige organisatie. We lieten ons niet van de wijs brengen en brachten ook deze keer de winst binnen, een keurige 5-1.

Gastheer/vrouw
Bij de derde wedstrijd in de poule waren wij de gastheer/vrouw. Aangezien wij toendertijd in april nog geen garantie konden geven over de beschikbaarheid van de baan incl. de horeca, waren we ook dit jaar genoodzaakt uit te wijken naar Abcoude. Alle lof voor de ontvangst aldaar en de complimenten dat alles zo keurig georganiseerd was. Tja, je kan organiseren of je kan het niet.

De vierde wedstrijd was eigenlijk wel de prachtigste van allemaal. Het bracht ons in de mooie Betuwe bij golfclub de Batouwe. De bloesem die volop geurde kon ons echter niet afleiden en gingen met 6-0 in de pocket naar huis! Eigenlijk kon het feestje voor ons toen al beginnen, qua wedstrijdpunten waren we niet meer in te halen.
De laatste wedstrijd was qua baan wel een beetje een domper, Ookmeer! Over de voetbalvelden en langs de tribunes en doelpalen het enige dat je daar maakt is kilometers! Toch waren we aan onze stand verplicht een goede prestatie neer te zetten, dus wederom 6-0.
Je begrijpt het al Team 3 van Weesp kampioen 2018. Promotie naar de hoofdklasse!

Fred Looijer Cup
Ter afsluiting van de c-competitie, wordt er nog onder alle competitie teams gestreden om de Fred Looijer Cup.
Vrijdag 6 juni stond dit op de agenda. Na weken van prachtig weer, leek het die dag bijzonder regenachtig te worden. Echter de competitie gaat altijd door! Dus regenpak aan, parapluutjes op en gaan met die banaan. Niets is echter zo onvoorspelbaar als het weer en na een paar natte holes kwamen nog vele droge. Uiteraard werd er vlot gespeeld, want competitie spelers zijn dit natuurlijk gewend, het kan ook zijn dat men snel binnen wilde zijn voor een heerlijk drankje en een fantastisch verzorgd buffet. Maar men was ook wel erg benieuwd naar de uiteindelijke winnaar.
Nadat alle persoonlijke prijzen waren uitgereikt, was het grote moment daar. Wie zou er met de wisselbeker vandoor gaan.
Tja en je bent kampioen of je bent het niet, ook die beker hebben we ons, zij het met kleine voorsprong, toegeëigend. 
 
Wij kijken terug op een zeer gezellig en geslaagd competitie seizoen. Volgend jaar weer een nieuw jaar om ons te bewijzen.
 
Yvonne Tuin (captain)
Marjolein Bosman
Bram van der Burg
Willem Demper
Durk Jager
Carlos Jorge dos Santos
Hans van Santen
Gerard Stevens
 
Voor de statistieken
Birdies: Wim van Engelenburg; Carlos dos Santos; Gerard Stevens; Wilfried Meun en Martin Scholten

Neary:  Dames : niet geslagen               Heren: Gerard Stevens

Uitslag individueel
Dames                                                      Heren

3e Ineke Koper 30 stbf. Hc. 29.8           3e Peter Jager 34 stbf. Hc. 23.3

2e Yvonne Tuin 30 stbf. Hc. 26.4           2e Hans van Santen 34 stbf. Hc. 17.7

1e Tiny Scholten 36 stbf. Hc. 28.8         1e Gerard Stevens 38 stbf. Hc. 17.2

Team resultaat
4e     team 1       capt. Beat Scheidegger 24.166 stbf. (gemiddeld)

3e     team 4       capt. Kees Braam (Gerrit de Vries) 25.500 stbf.

2e     team 2       capt. Peter Jager 30.142 Stbf.

1e     team 3       capt. Yvonne Tuin 30.375 stbf.
 

Bekijk de foto's
 


Geplaatst op: 11-06-2018

OJC

© 2023 Golfvereniging Weesp | Disclaimer