Weesper Texas Scramble NIEUW!

Het leuke aan Texas Scramble is dat je als team een hele lage score kan halen. Zelfs een rondje onder par is hierbij mogelijk.
Als speler met een hoge handicap kan je ook bijdragen aan een goede teamscore als je afslag gaat zoals je die altijd al in gedachte had of als je die lange put maakt die anders nooit valt!

Het is niet nodig je vooraf in te schrijven. Ga je met meerdere personen de baan in, dan kan je ervoor kiezen op dat moment een team te vormen en een kaart in te vullen. In het clubhuis liggen hiervoor speciale scorekaarten.
Lever je deze kaart in dan ben je vanaf dat moment deelnemer.

Er komt een top 10 in het clubhuis te hangen en er is maandelijks een prijs voor het team met de beste score van de maand.

Als afsluiting zal in oktober een Texas Scramble toernooi worden gehouden met alle deelnemers.

De spelregels

• Een team bestaat uit 2, 3 of 4 spelers.
  • Iedereen slaat af en de beste bal wordt gekozen.
  • Vanaf die gekozen positie speelt ieder met zijn eigen bal verder.
  • Dit wordt herhaald tot er is uitgeholed.
  • De laagste strokeplay-score per hole telt als teamscore.
  • Van elke speler wordt over de hele ronde minstens drie keer de bal vanaf de afslag gekozen.
  • De kaart wordt ingeleverd in de brievenbus van de wedstrijdcommissie.

De ranglijst

• Een team staat 1 keer in de ranglijst.
  • Een speler kan met een wisselende team samenstelling meerdere keren in de ranglijst komen.
  • Komt een team met een nieuwe scorekaart in de top 10 dan kan deze dezelfde maand niet meer worden verbeterd.
  • Met ingang van de volgende maand is dat wel weer mogelijk.
  • Een team dat niet in de top 10 staat kan zijn score wel blijven verbeteren om in de top 10 te komen.

Vanaf 17 maart tot midden oktober (einddatum wordt nog bepaald). Men bepaalt zelf wanneer en hoe vaak men een wedstrijd speelt

Texas Scramble

N.v.t.

Geen