OJC Wedstrijd 25 mei 2019

Na een succesvolle eerste OJC, waarbij de nieuwe bemanning de drijvende krachten Henk Rozendaal en Astrid Bonefaas geeerd en bedankt hebben, volgde al snel de tweede OJC. Op 25 mei werd door een groep van 25 golfers de zweedse variant gespeeld. De eerste 9 holes strokeplay min de tweede 9 holes stableford bepaalt de uitslag. Beide spelvormen hebben zo hun voor en nadelen, en daar wist iedereen dan ook goed gebruik van te maken. Doorspelen tot de bal er bij 8 nog niet inzit, of gelukkig op mogen pakken als je toch geen punten meer kunt halen. Maar dan de uitslag.

De neary stond venijnig vooraan op hole 4. Jacques Verasdonck sloeg op z’n eerste hole als eerste af op hole 4 en legde de bal zo dichtbij dat niemand meer dichterbij kwam. Alleen door te twijfel te zaaien of de bal inderdaad wel op de green lag, kon er nog een poging gedaan worden, maar de wedstrijdleiding was unaniem: het gras waar de bal lag was even hoog gemaaid als de green, dus dat moest wel green zijn.

Bij binnenkomst werd iedereen getracteerd op een overheerlijke snack, door All About Flex beschikbaar gesteld.  Dankje Leo!

Dan de daguitslag!  Met de punten zat het bij een aantal spelers wel goed. Astrid Bonefaas speelde een mooie ronde, Jos Mooij was goed bezig op en rond de green en ook gastspeler Marinus van der Weide liet zien dat bekendheid met de baan niet altijd een noodzaak is.  Maar uiteindelijk was het Erik Hansma die met de minste punten, namelijk 13 punten binnenkwam. Op een gedeelde 2e plek eindigden Astrid, Jos, en Marinus met 14 punten. De laagste strokeplay score was voor Peter Roest en Erik Hansma. De elfde plek, die een les van de golfschool gewonnen heeft, was voor Sam Kalule.

Links in het menu kunt u de uitslagen en totalen zien. Na de Getaway van 8 en 9 juni volgt op 29 juni weer een OJC. U kunt zich alweer inschrijven in Sogolf. Tot de volgende keer!

OJC Wedstrijd 20 april 2019

Nu het golfseizoen weer begonnen is, is ook de OJC weer van start gegaan. De overjarige jongerencompetitie, voor deelnemers van 25 tot 65 (smokkelen mag) met een handicap onder 45 (ook daar kan gesmokkeld worden) is al jaren een begrip op de Weesper golfbaan. De OJC is een competitie bestaande uit 5 wedstrijden die in Weesp gespeeld worden en de Getaway, die rond pinksteren over twee dagen gespeeld wordt op een grote baan met overnachting. De afgelopen jaren werd de OJC met veel enthousiasme en succes door Astrid Bonefaas en Henk Rozendaal georganiseerd. Met ingang van heden is het stokje overgenomen door Tim Gorter, Shirley Rozendaal en Hans Schouten. Zij willen dan ook Henk en Astrid ook hier weer hartelijk bedanken voor de inzet, creativiteit en plezier waarmee ze de OJC vorm gegeven hebben.

Dan de wedstrijd zelf: een vossejacht! De vos had voorafgaand aan de wedstrijd een ronde gelopen, die de nieuwe par van de baan werd. Her en der een birdie, her en der een bogey en zelfs een double bogey maar vooral veel parren maakte de baan tot een par 59 baan. Iedereen speelde stableford met zijn/haar eigen playing handicap, dus dat er soms met een birdie maar twee punten gehaald werden en soms een bogey 3 punten opleverde, zorgde niet alleen voor plezier en teleurstelling, maar ook voor veel rekenwerk.  Uiteindelijk werd van een drietal holes de par zelfs na afloop bekend gemaakt.

Doordat sommige holes tot par 5  gedoopt werden, waren birdies geen uitzondering; naast 46 birdies werden zelfs 5 eagles geslagen. En als klap op de vuurpijl, zowel Sam Kalule als Tim Gorter sloegen een rasechte hole in one! Sam sloeg deze op hole 12 en Tim volgde op hole 13 zijn voorbeeld. Proficiat!

Dan de uitslag: Door de hole in one en zorgvuldig spel behaalde Sam Kalule 42 stableford punten, wat meer dan genoeg was om de eerste OJC zege van het jaar binnen te halen. Peter Roest kwam na een ronde 64 tot 36 stableford punten en Johan Hansma werd verdiend derde.

In het birdieklassement staat Charl Neering eerste met vijf ! birdies.

Tijdens de prijsuitreiking werden de diverse prijzen uitgereikt zoals 30 euro tegoed bij de golfschool voor de eerste plek voor Sam Kalule, een mooie golfhandschoen voor de runner up Peter Roest en een driving range tegoed voor de bronzen winnaar Johan Hansma. Verder won Aljo de Bruyn een boek voor mentale training. De prijs voor de 11e plek (help de nr 11 de top 10 in met een golfles van een half uur, gesponsord door de golfschool) werd gewonnen door Henk Rozendaal.

Als laatste werden de beide golfers met een hole in one door de baan beloond met een mooie fles Loch Lomond Whisky.

De volgende OJC is op 25 mei, er zijn nog plekken dus schrijf je in!