Welcome to the Brexit-Games

De Getaway was dit keer op Gut Düneburg  net over de grens in Duitsland.

Het noodweer in Nederland verlatend om in een wel wat winderig maar redelijk droog Duitsland aan te komen.

Het thema dit keer was: De Brexit Games!

Team Europa tegen Team UK

Groot-Brittannië

Tim

Shirley

Henk

Teri

Astrid

Gert

Aljo

Bram

Johan

Lilian

Marian

Jacques

Driekes

Charl

Walter

Bart

Leo

Frans

Eerste dag was de teamwedstrijd, we speelden Fourball Betterbal, voor het rekenen hebben we maar besloten om dat in het clubhuis te doen.  We zijn droog over gekomen al kreeg helaas de laatste flight een pittige bui op de laatste 18e hole. Van grote hoogte op een klein postzegelplaatje van een green spelen omringt door water, viel al niet mee maar in de stromende regen was het nog wat lastiger. En daarom hebben ze gewacht tot de bui over was onder een paraplu met 2 parren tot gevolg. Bram met een putt van zeker 9 meter en Henk een 2 putt vanaf 2 meter.

Europa bleek dit spelletje het beste onder de knie te hebben, qua scores konden we niet echt zeggen dat we de sterren van de hemel hebben geslagen maar het was redelijk te doen.

Flight 4; Marian en Walter haalden de beste score binnen. 37 stableford . Europa zat die dag wat meer in de 30-ers en de UK nou net niet.

Puntenverschil was -19 dus de UK moest de volgende dag behoorlijk aan de bak.

Tweede dag was stralend weer, geen druppel regen meer te bekennen, wind ook volledig verdwenen.

Dat zag er dus goed uit voor Stableford.

Na een gezellig diner en voor Dreikuss (Driekus in Nederland) een nat diner, kwamen we rond 8 uur weer samen om te ontbijten om daarna de baan in te gaan om de strijd weer voort te zetten.

Iedereen speelde gewoon stableford voor zichzelf en de baan lag er super mooi bij.
Iedereen was klaar voor een geweldige score!!!

Alleen lukte dat niet erg de scores liepen van 8 punten tot en met 26 punten.
Team Groot Brittannië ging er met de hoogste scores vandoor .

Jacques 26 en Charl  25
Voor Europa was de hoogste score van Johan 23.
Het was dan ook al snel duidelijk dat Europa niet ging winnen.
De Brexit Games zijn gewonnen door Groot Brittannië met  189 tegen 156 punten voor Europa.

Dan het belangrijke nieuws, wie is de kampioen van de OJC GetAway Wisselbeker?

Dat is Jacques, hij staat hierdoor nu ook op 1 en mag het prachtige hesje de volgende wedstrijd de hele dag dragen.